Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ :: Από τις απαρχές μέχρι σήμερα η ελληνική διαδρομή της Νομαδικής Δημοκρατίας

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ :: Από τις απαρχές μέχρι σήμερα η ελληνική διαδρομή της Νομαδικής Δημοκρατίας

Στις 5 Ιουνίου 40 περιπατητές της Νομαδικής Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν από τους Δελφούς για να φτάσουν περπατώντας στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί τους μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό.

Η διαδρομή αυτής της χρονιάς θα είναι η όγδοη για τη μικρή μας νομαδική Δημοκρατία, και η τέταρτη ευρωπαϊκή. Θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της στην Ελλάδα, την μεσογειακή αδερφή μας, χώρα αρχαία και μεγάλη, στην οποία γεννήθηκαν τα όνειρα, τα οράματα, οι δομές της σκέψης, οι πολιτικοί θεσμοί και οι ιδρυτικοί μύθοι που χάραξαν τη φαντασία των λαών της Ευρώπης.

Οι ευρωπαϊκές μας διαδρομές έχουν σαν αφετηρία το Μανιφέστο του Ventotene και σκοπό έχουν να προαναγγείλουν μια νέα Ευρώπη σε κίνηση, μια Ευρώπη χτισμένη πάνω σε διαφορετικά θεμέλια από τα ήδη υπάρχοντα και από την οποία θα πηγάσει ένας νέος μύθος.

Αναχωρούμε στις 2 Ιουνίου από την Calimera, στην Grecìa Salentina, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στη Magna Grecia και την Ελλάδα. Το βράδυ της 3ης Ιουνίου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο, θα διασχίσουμε τη θάλασσα και θα αποβιβαστούμε στην Ελλάδα. Το πραγματικό ελληνικό ταξίδι θα ξεκινήσει από τους Δελφούς, από όπου ξεκίνησαν κι άλλα ταξίδια και άλλοι μύθοι, αρχαία έδρα ενός φημισμένου μαντείου όπου κι εμείς κατά κάποιο τρόπο θα ζητήσουμε τη συμβουλή του.

Όλες οι διαδρομές μας καθοδηγήθηκαν από κάποιο όνειρο. Αυτή η νέα μας διαδρομή θα καθοδηγηθεί από το συλλογικό εκείνο όνειρο που είναι ο μύθος. Για να κατανοήσουμε το παρόν μερικές φορές χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω και να φθάσουμε στις απαρχές. Επειδή ο μύθος σπάει τα όρια του χώρου και του χρόνου και μας δείχνει ποιοι είμαστε, από πού ήρθαμε και πού πηγαίνουμε.

Νομαδική Δημοκρατία
Ο Σύλλογος «Νομαδική Δημοκρατία» γεννήθηκε το 2011 σαν μια αυθόρμητη συνάντηση κάποιων ανθρώπων που μοιράζονταν την κοινή ιδέα πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τα πράγματα. Μια ιδέα που γεννήθηκε από μια ομάδα συγγραφέων, μεταξύ των οποίων και ο Antonio Moresco. Η πορεία δράσης που επιλέχθηκε ήταν το περπάτημα· τα μεμονωμένα βήματα ως σύμβολο των βημάτων που είναι απαραίτητα για μια διαδικασία ριζικής αλλαγής στον τρόπο ζωής και σκέψης μας.

Η Repubblica Nomade είναι ένα πρόγραμμα εντελώς δωρεάν, που βασίζεται στην εθελοντική εργασία παθιασμένων ανθρώπων οι οποίοι πιστεύουν πως είναι εφικτός ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.

Στην ιστοσελίδα http://www.repubblicanomade.org/ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη Νομαδική Δημοκρατία, καθώς και με προηγούμενα ταξίδια μας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.