Ο Mazoha ξαναχτυπά με το νέο άλμπουμ "ΠΡΤΘΛΤΣ"

Ο Mazoha ξαναχτυπά με το νέο άλμπουμ "ΠΡΤΘΛΤΣ"

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, "ΠΡΤΘΛΤΣ" (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ), o MAZOHA παρουσιάζει το video clip του Νίκου Πάστρα για το ομώνυμο κομμάτι.


To video clip γυρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020, σαν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της πρώτης, DIY, μεγάλου μήκους ταινίας του Νίκου Πάστρα, ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ, με το ίδιο συνεργείο και ηθοποιούς. Tραγούδι και ταινία μοιράζονται τις ίδιες ευαισθησίες, είναι το ίδιο punk, το ίδιο κόντρα σε όλα τα στερεότυπα και ξεχειλίζουν από το ίδιο teenage angst – δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία συνομιλεί με τον προηγούμενο δίσκο του MAZOHA, "ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ", με πολλούς περισσότερους τρόπους από ότι μόνο με τον τίτλο της.

Η ταινία ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding και γυρίστηκε σε συνθήκες καραντίνας (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας) στην Αργολίδα, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020.

To κομμάτι ΠΡΤΘΛΤΣ, περιέχεται στο ομώνυμο άλμπουμ του MAZOHA που κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital album στις 12 Φεβρουαρίου από την Ιnner Ear.

Είναι το τρίτο άλμπουμ στην δισκογραφία του MAZOHA, αλλά το πρώτο του concept album, με 8 τραγούδια αντισεξιστικά, αντιπολιτικά, αντισημερινά, που επιλέχθηκαν προσεκτικά ανάμεσα από πολλά υποψήφια demo.

 

8 τραγούδια που αμφισβητούν και απαξιώνουν την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Ένα άλμπουμ punk αισθητικής με τις κιθάρες να κυριαρχούν, σε σχέση με το Μπάσταρδο που είχε χτιστεί γύρω από synth pads και μπασογραμμές. ’Ολα τα τραγούδια είναι uptempo, κόντρα στην αρνητικότητα και θέλοντας να περάσουν το μήνυμα πως όσο κι αν η σημερινή κοινωνία έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα (ρατσισμού, φασισμού, μισογυνισμού), υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αντιστέκονται, αμφισβητούν και απαντούν ή τουλάχιστον προσπαθούν. Ένα άλμπουμ για την ‘’άλλη πλευρά’’, για οτιδήποτε η κοινωνία έχει ονομάσει διαφορετικό, για τους πραγματικούς ‘’πρωταθλητές’’ της ζωής, που δεν προβάλλονται ούτε επιβάλλονται μέσω της τηλεόρασης και των social media.

To άλμπουμ είναι διαθέσιμο εδώ

«Παρακολουθώ τον Τζίμυ και στο project των “Vagina Lips” και του “Mazoha” και μέχρι στιγμής τίποτα δε με έχει δυσαρεστήσει. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ενώ υπάρχει πάντα συγκεκριμένη ταυτότητα και pattern, κάποια κομμάτια θα μπορούσε να είναι mega – hits ενώ άλλα παραμένουν αριστουργηματάκια. Αισθητικά, μουσικά και στιχουργικά, το νέο άλμπουμ του Mazoha με τίτλο «ΠΡΤΘΛΤΣ» είναι μια οργισμένη γροθιά στην καθημερινότητα μέσα από synth και μελωδίες. Θα έλεγα ότι το timing για αυτό το άλμπουμ είναι ιδανικό δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών αλλά και της αναταραχής που έχει υπάρξει τελευταία με τις καταγγελίες περί κακοποίησης (ανατρέξτε στους στίχους και το βίντεο κλιπ του ομώνυμου “ΠΡΤΘΛΤΣ”. Ακόμα μια φορά, μιλάμε για ένα dance punk ντελίριο που ο δημιουργός του έχει καταφέρει να συνδυάσει άψογα με τον ελληνικό στίχο. Αγωνία, νοσταλγία, οργή, σαρκασμός, μοναξιά, θράσος, θλίψη, είναι κάποια από τα ανάμεικτα συναισθήματα που ο καταφέρνει ο “Mazoha” να μεταδώσει ή να γεννήσει. Καθώς το σκέφτομαι, μπορώ να παρομοιάσω άνετα το άλμπουμ με έναν αγώνα δρόμου είτε αυτός ο αγώνας είναι κοινωνικός είτε προσωπικός είτε είναι ένα γρήγορο speed δίχως ανάσα!

Γαμώ (ιδανικό για ορμητική εισαγωγή)
Ένας ίσον κανένας (ιδανικό για έναν ταξιδιάρικο εσωτερικό μονόλογο)
Αυτοάμυνα (σαρκασμός νο.1)
Καλώς ήρθατε στον παράδεισο (σαρκασμός νο.2/μου θύμισε κάτι από Τρύπες)
Πρωταθλητής (προφανώς το hit του άλμπουμ)
Ράδιο κατάθλιψη (αστική παρακμή)
Εμείς κι ο κόσμος (αγαπημένο νο.1)
Στερεότυπα (αγαπημένο νο.2)».

 
subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.