Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Φούρνος για το 2022-2023

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Φούρνος για το 2022-2023

Το Θέατρο Φούρνος παρουσίασε το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τη φετινή σεζόν 2022-2023.

Κεντρική σκηνή

«Κάτι λείπει»

Παρακολουθούμε τις ημέρες μιας γυναίκας όταν βρίσκεται μόνη στο δωμάτιό της. Μίας γυναίκας «ξένης». Πρόκειται για ένα σπάνιο μονόλογο που αποκαλύπτει τις διαφορετικές θέσεις  που αναγκαστικά παίρνει μια γυναίκα αλλάζοντας τόπους για να βρει μια καλύτερη τύχη. Ταξιδεύει από μια χώρα σε άλλη, από αγροτικό σε αστικό περιβάλλον, από μία εργασία σε άλλη. Σε όλα παραμένει ξένη και απομονωμένη, αυτό συμβαίνει πλέον και με την ίδια της την οικογένεια.  Η γυναίκα ψάχνει μέσα από σύμβολα και μνήμες τη δύναμη για  να προχωρήσει στην ζωή της και να αντιμετωπίζει τις βίαιες  συνθήκες που βιώνει. Τελικά αυτή η δύναμή είναι οι ίδιες οι  περιπέτειές της και η συνειδητοποίηση ότι όλοι κατά βάθος  μέσα τους κρύβουν ένα άτομο που πολλές φορές είναι «ξένο»  ακόμα και στο ίδιο το κοντινό περιβάλλον τους. Η παράσταση δεν ωραιοποιεί ή μεγαλοποιεί τίποτα. Παρουσιάζει με απλά  μέσα μια σκληρή αλλά κατά βάθος αισιόδοξη οπτική της ζωής που συμβαίνει σήμερα δίπλα μας.

Συντελεστές   

Συγγραφέας: Μάργκαρετ Γουέσελινκ | Σκηνοθεσία: Μάργκαρετ Γουέσελινκ | Σχεδιασμός αφίσας: Βέρα Αναστασάκου | Φωτογραφίες: Σπύρος Δομαζάκης / Χρόνης Παπανικολόπουλος

Ερμηνεύει: Ελένη Ανδρεάδου

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη 26, 27 και Πέμπτη 29  Σεπτεμβρίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων :10€, 5€ (άνεργοι / φοιτητές / ΑΜΕΑ / 65+)

 

 

«Νίκη, απόψε στο πάρτι» | Από 1 έως 30 Οκτωβρίου

Η επιτυχημένη παράσταση «Νίκη, απόψε στο πάρτι» σε σκηνοθεσία και δραματουργική μεταγραφή της Ρούλας Πατεράκη, κείμενο της Νίκης Τριανταφυλλίδη, με τη Νάνα Παπαδάκη στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος, συνοδευόμενη από μια αφιερωματική βραδιά στη σπουδαία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου και της σκηνής, τη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Η «Νίκη, απόψε στο πάρτι» επανέρχεται από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου, για 10 μόνο παραστάσεις.

Το έργο αποτελεί δραματουργική μεταγραφή, του πολυπρόσωπου πρωτότυπου έργου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ Π», για ένα μόνο ρόλο, για ένα μόνο πρόσωπο που, επί σκηνής, επιχειρεί να καταδυθεί στην πολυπλοκότητα του ασυνειδήτου της συγγραφέως. Πρόκειται για μια επίπονη ανασκαφή σε έναν καλλιτεχνικό ψυχισμό, ο οποίος, με συνοδοιπόρο το σύμπαν του οπτικοακουστικού περιβάλλοντος που ζωντανεύει ο σκηνοθέτης και εικαστικός Αβραάμ Παπαβραμόπουλος, ταξιδεύει μες στο συλλογικό ασυνείδητο, τις μεταμορφώσεις της φύσης και καθρεφτίζει τη διαχρονική περιπέτεια του ανθρώπινου πνεύματος.

Λίγα λόγια για το έργο

Μία γυναίκα, η Victory of the Rose (Νίκη Τριανταφυλλίδη), κάνει την  ανασκόπηση της εσωτερικής της ζωής και μέσα από τρεις βασικές μεταμορφώσεις (Ελισάβετ, Μαξίμ, Αλίκη), καθώς και τις αρχετυπικές παρεμβάσεις της μητέρας και του πατέρα, φτάνει στα έγκατα της ύπαρξής της.

Λίγα λόγια για τη Νίκη Τριανταφυλλίδη

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη υπήρξε σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Μια σπάνια ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έπαιξε σχεδόν σε όλα τα είδη θεάτρου, σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο», όπου έπαιξε μαζί με τον Παντελή Βούλγαρη και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, δίδαξε θέατρο, ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με σημαντική επιτυχία και αποδοχή, ήταν ηθοποιός με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα, πρωταγωνίστησε, συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες, βραβεύτηκε με βραβείο Μαρίκας Κοτοπούλη, έστησε το δικό της θέατρο, έγραψε έργα, κείμενα, έκανε θεατρικές μεταφράσεις,  σκηνοθέτησε η ίδια και έφυγε απ’ τη ζωή, παραγκωνισμένη απ’ την οργανωμένη πολιτεία, τον Μάιο του 2013.

Συντελεστές

Κείμενο: Νίκη Τριανταφυλλίδη | Δραματουργική μεταγραφή – Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη | Οπτικοακουστικό περιβάλλον – Ψηφιακή επεξεργασία: Αβραάμ Παπαβραμόπουλος | Φωτισμοί – Σύλληψη σκηνικού χώρου & κοστουμιού: Ρούλα Πατεράκη | Βοηθός σκηνοθέτη - Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ζορμπάς | Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Θαλασσινός | Ραδιοφωνικό σποτ: Spyxad / advertising solutions | Υπεύθυνη θεάτρου: Μυρτώ Καμβύση | Τεχνικός θεάτρου: Αποστόλης Τσατσάκος | Φωτογραφίες παράστασης: Κατερίνα Τζιγκοτζίδου | Γραφίστας: Γιάννης Βεργίτσης | Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας | Παραγωγή: Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαλντορόρ»

Ερμηνεύει η Νάνα Παπαδάκη

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (άνω των 65 ετών), 8€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ατέλειες)

*Ευχαριστούμε θερμά την κόρη της Νίκης Τριανταφυλλίδη, Ζωή Τριανταφυλλίδη, για την παραχώρηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του έργου και τη συνεργασία της στην αφιερωματική βραδιά προς τιμήν της Νίκης Τριανταφυλλίδη για την οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς περισσότερες πληροφορίες.

 

«Πρέπει να φύγω»

(Σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη απ’ το διήγημα «Το ρολόι της ζωής χτυπάει μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη και το  ποίημα «Θέλω να φύγω» του Κώστα Καρυωτάκη.)

6 άνθρωποι της διπλανής πόρτας σμίγουν στη σκηνή και αφηγούνται 6 διαφορετικές ιστορίες φυγής. Φυγή από ένα αυταρχικό καθεστώς, από την ενδοοικογενειακή βία, από τον πόλεμο, από την ομοφοβία, από την ακλόνητη πατριαρχία, από τον καταποντισμό κάθε ονείρου και στόχου.

Συντελεστές

Σύλληψη/ κείμενο/σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός | Μουσική: Νάσος Κρέτσης | Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα Πρactors | Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος | Video/φωτογραφίες/αφίσα: Παναγιώτης Πασχάλης

Παίζουν: Λιάνα Γαβριήλ, Αγγελική Μάγκου, Νάσος Κρέτσης, Ερμής Κρούσκος, Βασίλης Λαζαρίδης, Γιώργος Χαρίσης

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Παρασκευή 13,14 και 20,21 Οκτωβρίου

«Δόκτωρ Γκλας» | 17 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου

 

Γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια της ομάδας μας και σε συνέχεια των διασκευών σπουδαίων κλασσικών κειμένων, παρουσιάζουμε από 17 Οκτωβρίου για 14 παραστάσεις, στο θέατρο Φούρνος, το αριστουργηματικό έργο του Σουηδού Γ. Σέντερμπεργκ, γραμμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, «Δόκτωρ Γκλας».

Ένα μικρό νουάρ κομψοτέχνημα, με σκοτεινές σκιές ,που όλοι μας κουβαλάμε και φοβόμαστε και φωτεινές πινελιές, μιας λεπτότατης και κοφτερής σαν το γυαλί-Γκλάς-ειρωνείας. Όνειρο και πραγματικότητα. Τρέλλα και λογική. Ο κ.Φρόυντ είναι εδώ. Λίμπιντο και υποσυνείδητο. Ο κ.Πόε ,είναι εδώ. Ένας σκοτεινός φόνος. Ο Δόκτωρ Γκλάς, θα σκοτώσει τον αποκρουστικό Πάστορα Γκριγκόριους, για να απελευθερώσει την όμορφη γυναίκα του Χέλγκα, που με τη σειρά της θα προδοθεί από το νεαρό εραστή της Ρέκε;

Ο Σέντερμπεργκ θα βάλει στο τραπέζι πολλά ηθικά ταμπού. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Ας δώσει ο καθένας τις δικές του. Ή τουλάχιστον ας θέσουμε τα ερωτήματα. Σ’ένα αφύσικα ζεστό καλοκαίρι, με τα πέταλα από τα μαύρα τριαντάφυλλα του ονείρου του Γκλάς να στροβιλίζονται γύρω μας.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάλμαρ Σέντερμπεργκ | Μετάφραση: Αγγελική Νάτση | Διασκευή-Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς | Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας | Μουσική – Ηχητική επεξεργασία: Βασίλης  Χρηστακέας | Επικοινωνία: Αντώνης Κοκκολάκης | Παραγωγή: Εταιρία θεάτρου «Νεάπολις»

Παίζουν: Βλαδίμηρος Γιαννακάκος, Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Άγγελος Χατζάς

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, 21:00 (για 14 Παραστάσεις)

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€(Άνεργοι - ΑΜΕΑ - Φοιτητικό-Μαθητικό – Ατέλειες)

*Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Printa, από τις οποίες κυκλοφορεί  το βιβλίο σε μετάφραση Αγγελικής Νάτση.

**Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2020,από τον Στρατή Πανούριο, στο θέατρο Όλβιο.

«Αλμυρή Έρημος» | 2 Νοεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου

«Ένας που έχασε, έχει χάσει βέβαια από τη γέννα του,

έχασε και χθες και προχθές και σήμερα.»

Γιάννης Κουνέλλης

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Ομάδα Θεάτρου «Άλας» παρουσιάζει την παράσταση «Αλμυρή Έρημος». Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα την 1η Μαΐου 2022 στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και παρουσιάστηκε έπειτα με επιτυχία στην Αθήνα, επανέρχεται την χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο για ένα νέο κύκλο παραστάσεων. Πρόκειται για μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικά έργα για τη Μικρά Ασία. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα, «Ο Στρατιώτης» και «Η Γυναίκα», πορεύονται παράλληλα στο έργο χωρίς να συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας ο ένας την αφήγηση του άλλου στη ροή της ιστορίας. Στιγμιότυπα από τη μικρασιατική εκστρατεία και την καθημερινή ζωή ξετυλίγονται μέσα σ’ ένα θραυσματικό τοπίο μνήμης, σ’ ένα χρόνο άχρονο και, κατ’ αυτήν την έννοια, αιωνίως επίκαιρο, όσο η Ιστορία εξακολουθεί να αιμορραγεί πολέμους, προσφυγιά, ανθρώπινο πόνο και οδύνη.

Η Μικρασιατική καταστροφή σημάδεψε την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, μα κυρίως ηθικά. Με μάτια ανοιχτά στο παρελθόν, στην ιστορία και το δράμα που έζησε ο Ελληνισμός κατά την έξοδο του από τη Μικρά Ασία, ανοίγουμε την ανθρώπινη πληγή που αιμορραγεί παντοτινά, τα τραύματα εκείνα της μνήμης που θολώνουν την ιστορία, που πνίγουν σε αποσιωπητικά τις ερωτήσεις.

Όταν ένα τραύμα αποκαλύπτεται, πάντα κάποιοι είναι εκεί να το κρύψουν, να το αποσιωπήσουν, να το σκεπάσουν... Ωστόσο το τραύμα εξακολουθεί να αιμορραγεί. Τότε, κάποιοι άλλοι θα βρεθούν να πουν: «δεν μπορείς να μην το κοιτάξεις, δεν μπορείς να μην το μυρίσεις, δεν μπορείς να μη νιώσεις τη σήψη». Η μνήμη του τραύματος δεν περιμένει απάντηση. Θα ξεχυθεί σαν ορμητικός ποταμός. Αυτός ο ποταμός είναι οι ψυχές εκείνων των πολλών ανθρώπων που βίωσαν την τραγωδία του πολέμου: Μια Μικρασιάτισσα μάνα που κοιλοπονεί, ξενιτεμένη πια, προσπαθώντας να σταθεί σε έναν αλλιώτικο κόσμο απ’ αυτόν που ήξερε ως τότε. Ένας Έλληνας φαντάρος που πήγε και πολέμησε χιλιόμετρα μακριά, αφήνοντας πίσω σπίτι, οικογένεια, ζωή, δίχως να ξέρει το που και το γιατί. Άνθρωποι που ζούσαν μονιασμένοι και έγιναν σε μια σπίθα της στιγμής εχθροί.

Η φωτιά της Σμύρνης, η φωτιά του ξεριζωμού, που οδήγησε 1.500.000 Έλληνες και 500.000 Τούρκους στην προσφυγιά, χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη. Τα ερωτήματα βασανιστικά και αγωνιώδη. Κι εμείς ως ηθοποιοί τι μπορούμε να κάνουμε; Μια ιστορική αφήγηση δεν είναι αρκετή. Η ανθρώπινη τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια, τις ψυχές, τα σώματα των ανθρώπων που έζησαν τον πόνο, το πένθος, τον ξεριζωμό. Γι’ αυτό ολάκερη η ιστορία του πολιτισμού δεν είναι παρά μια γκρίζα ζώνη, χωρίς θύτες και θύματα, ένοχους και αθώους. Ένα τέτοιο ταξίδι επιχειρούμε, σκαλίζοντας την μνήμη του τραύματος. Ίσως έτσι να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, θεμελιώνοντας τα σπίτια μας, την ίδια μας την ύπαρξη μέσα στο χρόνο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Nαταλία Γεωργοσοπούλου, Σταύρια Νικολάου | Πρωτότυπη μουσική σύνθεση- μουσικός επί σκηνής: Γιάννης Ισμυρνιόγλου | Σκηνική εγκατάσταση, κοστούμια, φωτισμοί: η ομάδα |Φωτογραφίες, αφίσα: Δημήτρης Μαόφης | Trailer: Γιάννης Αποσκίτης, Πέτρος Καλφαμανώλης | Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ)

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη, 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ, παιδιά), 8€ (ατέλειες)

Ο «Αμερικάνικος Βούβαλος» | 25 Νοεμβρίου 2022-Ιανουάριος 2023

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το εμβληματικό έργο του David Mamet «Αμερικάνικος Βούβαλος» σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Φούρνος. Από 25 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.

Τρεις μικροαπατεώνες θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το αμερικανικό όνειρο. Ο Μάμετ  παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα. Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την  κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου.

Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και  το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Συντελεστές

Κείμενο: Ντέιβιντ Μάμετ | Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου | Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος | Σκηνικό- Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου | Μουσική-Ήχοι: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης | Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κακαβούλας | Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος | Βοηθός σκηνογράφου: Φανή Παϊτάκη | Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης | Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης | Σύμβουλος δραματουργίας: Μάρκος Τσούμας | Παραγωγή: Ηθικόν Ακμαιότατον ΑΜΚΕ | Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Χριστόδουλος Στυλιανού(Ντον), Πάρης Σκαρτσολιάς (Μπομπ), Θανάσης Σαράντος (Δάσκαλος)

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Παρασκευή- Σάββατο, 21:00, Κυριακή, 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 16€, 12€ (μειωμένο, φοιτητικό, άνω των 65 και τιμή προπώλησης έως 15/11), 10€ (ανέργων).

*Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

«Το σχολείο της ανυπακοής» | 12 Δεκεμβρίου 2022-17 Ιανουαρίου 2023

Στον κόσμο αυτό, η βαθύτερη γνώση της πράξης που κάνεις στα κρυφά, είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σου χαρίσει αληθινή ικανοποίηση…»

Paco Bezerra

Δυο γυναίκες στην Ευρώπη της Αναγέννησης, πρώτες ξαδέρφες, συνομιλούν για τη σεξουαλική απόλαυση, για το ψέμα και για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελευθερία. Η μεγαλύτερη θα διδάξει στη μικρότερη, στη θεωρία αλλά και στην πράξη, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ελιχθεί, όταν έρθει η στιγμή να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της, μέσα στα στενά περιθώρια που έχει η γυναίκα της εποχής.

Μοναστήρι, πορνεία ή γάμος, τρεις δρόμοι που διασταυρώνονται. Μια γυναίκα της εποχής πρέπει να αποφασίσει πολύ γρήγορα ποιον από τους τρεις θα πάρει… Αλλιώς, είτε από βιασύνη είτε από άγνοια θα καταλήξει να πάρει τον χειρότερο…

Μία παράσταση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τολμηρή γλώσσα και έντονο χιούμορ μας οδηγεί στην αναζήτηση της απελευθέρωσης.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Πάκο Μπεθέρα | Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ | Σκηνοθεσία/προσαρμογή: Αποστόλης Ψαρρός | Πρωτότυπη μουσική: Νάσος Κρέτσης | Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος | Κοστούμια : Θωμάς Χουλιάρας | Φωτογραφίες: Μαρία Σπένδου | Κοσμήματα: Παΐσιος Μεντεσίδης | Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Ιακωβίδη | Μουσικός επί σκηνής: Νάσος Κρέτσης

Ερμηνεύουν: Φώτης Λαζάρου, Αποστόλης Ψαρρός

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη

Σε συνεργασία με τον οργανισμό win hellas που δρα για την καταπολέμηση της βίας στις γυναίκες και με το ισπανικό ινστιτούτο Θερβάντες

 

Παιδική σκηνή

 

«Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά»

για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Η παράσταση που ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με δύο sold out παραστάσεις και δέχτηκε δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 8η χρονιά.

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου | Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού | Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης | Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Σιφάκης | Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης | Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών: Άννα Σαντοριναίου | Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Συμεωνίδης | Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος | Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν: Μιχάλης Ψαλίδας, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

 

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€

«Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα»

για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών

 Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες  θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της»,  ανανεωμένη για 15η χρονιά.

Το έργο μας Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής  , την αλληλοϋποστήριξη  και τη δύναμη της αισιοδοξίας. Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε. Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Συντελεστές

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου | Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού | Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου | Σκηνικά: Χρήστος Συμεωνίδης | Μουσική πρωτότυπη: ABC (Alternative Blues Company) | Φωτογραφίες - poster: Χρήστος Συμεωνίδης | Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος | Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο, 17:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.