Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Δρόμος για τη σεζόν 2021-2022

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Δρόμος για τη σεζόν 2021-2022

Το Θέατρο Δρόμος ξεκίνησε φέτος την καλλιτεχνική του πορεία σε μια γειτονιά της Αθήνας με βαρυσήμαντη θεατρική ιστορία, τη γειτονιά της Κυψέλης. Το πρώην Θέατρο Μπιπ ανακαινίστηκε πάνω στις ιδέες της αρχιτέκτονος Ρένας Σανταμούρη και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού υπεύθυνου Εμμανουήλ Μαύρου, και σηκώνει αυλαία με νέα φιλοσοφία και με όραμα να συμβάλει στην ιστορία και την εξέλιξη αυτής της σπουδαίας θεατρικής και καλλιτεχνικής γειτονιάς.

Το Θέατρο Δρόμος αποτελεί μόνιμη στέγη της Θεατρικής Ομάδας «Μήδεια» (Medea Theater Group) και εδώ θα παρουσιάζονται όλα τα έργα της ομάδας, την οποία σκηνοθετεί ο Εμμανουήλ Μαύρος, με έμφαση στη λογοτεχνία του φανταστικού, και την αστυνομική και διστοπική λογοτεχνία. Το Θέατρο Δρόμος θα φιλοξενεί επίσης παραστάσεις εξωτερικών παραγωγών, καθώς και σεμινάρια, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις.

Ο Δρόμος εκτός από Θέατρο είναι και «Στέκι Τεχνών», και από νωρίς το πρωί αποτελεί στέκι συναντήσεων, δουλειάς, μελέτης και ψυχαγωγίας, έχοντας διαμορφώσει έναν πολύ φιλόξενο χώρο καφέ που θα εμπλουτιστεί με βιβλιοθήκη και παιχνίδια, ενώ μετά τις παραστάσεις μετατρέπεται σε bar.

Το Θέατρο Δρόμος για τη σεζόν 2021 θα φιλοξενήσει τέσσερις δικές του παραγωγές και δύο φιλοξενούμενες.

«Άννα», ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ  | Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 2021

Το να είσαι νεαρή μητέρα μεγαλώνοντας μόνη σου το παιδί σου, υποτίθεται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, όμως για την Άννα το να μεγαλώσει την κόρη της είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί. Ένα απρόσμενο τεστ DNA όμως, αποκαλύπτει ότι η Έλλη δεν είναι παιδί της Άννας και οι ‘πραγματικοί’ γονείς θέλουν να συναντηθούν. Αναζητώντας απαντήσεις στο πως να είσαι ‘σωστός’ γονιός η Άννα καταφεύγει σε επιλογές που αλλάζει τις ζωές όλων.Το αστείο, εγκάρδιο και συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας που αναρωτιέται τι σημαίνει οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία που υφαίνει τον ιστό της γύρω από ζητήματα φυλετικής ταυτότητας, οικονομικών προνομίων και κοινωνικά στερεότυπα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μετάφραση: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ρένα Σαντανούρη
Μουσική: Μάκης Μπορλόκας
Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης
Στο ρόλο της Άννας (Hanna) η Παναγιώτα Αβραμοπούλου

«ΠΑΛΕΡΜΟ - Ποιός Σκότωσε τον Αντρέα Τερζίδη;», ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ | Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2021

Ο εφοπλιστής Αντρέας Τερζίδης εξαφανίζεται μυστηριωδώς και οι τέσσερις πιο κοντινοί του φίλοι, λαμβάνουν ισάριθμες προσκλήσεις να παρευρεθούν στην ορεινή του βίλα. Ο φίλος τους έχει όντως εξαφανιστεί ή τους κάνει μια από τις πολλές φάρσες του; Τα πράγματα δείχνουν να είναι σοβαρά, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός του Αντρέα, ο Χάρης Τερζίδης, αναζητώντας τον αδερφό του λαμβάνοντας κι εκείνος μια ίδια πρόσκληση.

Ζωντανός, εξαφανισμένος ή νεκρός;

Ή όλα αποτελούν μια στημένη κωμωδία;

Πέντε άνθρωποι καλούνται να παίξουν ένα παιχνίδι μυστηρίου, δολοπλοκίας, γέλιου, συμπόνιας, ψέματος και αλήθειας για να ανακαλύψουν τη λύση της μυστήριας εξαφάνισης του Αντρέα Τερζίδη ή και ποιος ξέρει, της δολοφονίας του. Όταν μια δολοφονία όμως γίνεται παιχνίδι τότε κανείς δεν είναι αθώος.

Βοήθησε κι εσύ να ανακαλυφθεί η αλήθεια…

Συντελεστές

 

Συγγραφέας: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Σκηνικά: Ρένα Σαντανούρη
Κοστούμια: Σλιαφούκα Στεφανία
Μουσική: Ρεβάνς
Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης
Παίζουν (αλφαβητικά):  Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Γιάννης Αποστολίδης, Ήρα Δαμίγου, Νεκτάριος Καλαητζάκης, Λίλη Τέγου

 

«Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ» , ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ | Πρεμιέρα: 1η Δεκεμβρίου 2021

Το σώμα μιας νεαρής γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρέθηκε να επιπλέει στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι. Η νεαρή γυναικα είχε χτυπηθεί βίαια και πετάχτηκε στο ποτάμι. Μέρος του φορέματός της είχε αφαιρεθεί και χρησιμοποιήθηκε αντί σχοινιού για να συρθεί το άψυχο σώμα της στην όχθη του ποταμιού. Πολυάριθμοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι άκουσαν τις φωνές της ή είδαν το πιθανό δολοφόνο, με αποτέλεσμα όλοι να είναι ύποπτοι. Έτσι, οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται μπροστά σε ένα απόλυτο αδιέξοδο οπότε ο Αστυνομικός Διευθυντής του Παρισιού ζητά από τον άνθρωπο που τον είχε βοηθήσει στη διαλεύκανση των φόνων της οδού Μοργκ, Αύγουστο Ντυπέν, αυτόν τον ευφυή, εκκεντρικό, περιθωριακό διανοούμενο ιδιωτικό αστυνομικό ερευνητή και μαζί αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν το μυστήριο της δολοφονίας της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, μετάφραση, θεατρική απόδοση: Εμμανουήλ Μαύρος
Μουσική: 311 (Three Elevem Jazz Club)
Μουσική: Πάνος Μπέσης
Σκηνικά: Ρένα Σανταμούρη
Κοστούμια: Βαρβάρα Κεβγά
Χορογραφίες: Ναταλία Βογιατζόγλου
Παίζουν (αλφαβητικά):  Ναταλία Βογιατζόγλου, Στέφανος Κακαβούλης, Στυλιανή Κλείδωνα, Μυρσίνη Μορέλλι,, Παναγιώτης Μόσχος, Σάββας Πογιατζής, Γιάννης Τσούτσιας

 

«Όλα για το Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία»,  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ | Πρεμιέρα: 23 Δεκεμβρίου 2021

3+1 Μονόλογοι γυναικών που πραγματεύονται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της στις “σύγχρονες” κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Η  Μήδεια,  μία γυναίκα μόνη,  μία πουτάνα στο φρενοκομείο και η Ουλρίκε καταγγέλουν την κατάσταση της γυναίκας, και ιδίως τη σεξουαλική δουλεία της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μουσική: Alex Ray
Σκηνικά - Κουστούμια: Ρένα Σανταμούρη
Ερμηνεύουν: Ήρα Δαμίγου ( «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο»), Στυλιανή Κλείδωνα («Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλω» & «Μήδεια»), Ελένη Φαλατακη («Μια γυναίκα μόνη»)

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» | Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου 2021

Κείμενο: Χρύσα Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Χρυσομάλης
Φωτισμοί & Μουσική: Μπάμπης Πίσχος
Ερμηνεύουν: Δώρα Γαλάνη, Πένυ Λιβιεράτου

«Μπαρόβιοι Αστροναύτες» | Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 2021

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κακαβούλης
Ερμηνεία: Σίλια Κατραλή

«Σπουδή στον Μάκβεθ»  | Πρεμιέρα: 5 Δεκεμβρίου 2021

Κείμενο: William Shakespeare
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου

«Το Παλτό» | Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου 2021

Θεατρική Ομάδα “Politheatro” | performing arts

Κείμενο: Nikolai Gogol
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ: Προσεχώς το 2022

«Μια στιγμή πριν»  – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ

Κείμενο: Sergi Belbel | Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

«Η αρρώστια του θανάτου» - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΔΕΙΑ

Κείμενο: Marguerite Duras | Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

«Τέρας»

Κείμενο & σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλιότσος

«Το ημερολόγιο ενός αποτυχημένου συγγραφέα» - Θεατρική Ομάδα «Sickoφάντες»

Κείμενο: Τειρεσίας Λυγερός | Σκηνοθεσία Ανθούλλης Δημοσθένου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.