Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός της Εναλλακτικής Σκηνής για το 2021

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός της Εναλλακτικής Σκηνής για το 2021

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη στήριξη της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ και τη δημιουργία του επετειακού της προγράμματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Μουσικό θέατρο, περφόρμανς, συναυλίες και παραγωγές για όλη την οικογένεια συνθέτουν το πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Έργα των διακεκριμένων συνθετών Καλλιόπης Τσουπάκη, Μαρκ Μοννέ, Αλέξανδρου Μούζα, Μίκη Θεοδωράκη, Ανέστη Λογοθέτη, Νίκου Κυπουργού, Γιώργου Τσοντάκη, η νέα παραγωγή των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση, συναυλία-αφιέρωμα στον Ρήγα Φεραίο με τους Δημήτρη Κούντουρα και Φλώρα Παπαδοπούλου, αλλά και δύο μεγάλα επετειακά πρότζεκτ σε επιμέλεια των Τζένης Αργυρίου – Βασίλη Γεροδήμου και Κορνήλιου Σελαμσή θα καλωσορίσουν τους θεατές της Εναλλακτικής Σκηνής το τελευταίο τρίμηνο του 2021.  

• Ο Οκτώβριος φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή την πρεμιέρα του νέου επετειακού έργου Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής της διεθνώς καταξιωμένης Καλλιόπης Τσουπάκη (1, 2, 3/10), τη νέα παραγωγή των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση (9, 10, 14, 15, 16/10) και τη νέα εικαστική-επιτελεστική εγκατάστασηSynthesis, σε επιμέλεια της χορογράφου Τζένης Αργυρίου και του εικαστικού Βασίλη Γεροδήμου (29, 30, 31/10).  

• Τον Νοέμβριο θα παρουσιαστούν η μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια Μπιμπιλολό των Μαρκ Μοννέ και Αρνό Φαμπρ (5, 6, 7/11), η νέα φιλόδοξη παραγωγή A Greek Songbook, ελληνικό βιβλίο τραγουδιών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σε επιμέλεια του συνθέτη Κορνήλιου Σελαμσή και με τη συμμετοχή πάνω από 30 δημιουργών (19, 20, 21/11), και το νέο έργο του Αλέξανδρου Μούζα Σκιές στον Άδη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (27, 28/11).  

• Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, η Εναλλακτική Σκηνή τιμά τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη με την παρουσίαση του κύκλου Ασίκικο Πουλάκη, στο πλαίσιο του τριετούς αφιερώματος της ΕΛΣ στο έργο του συνθέτη. Επίσης τον Δεκέμβριο έρχονται το Αφιέρωμα στον Ανέστη Λογοθέτη με την αφορμή των 100 ετών από τη γέννησή του (8/12), η συναυλία Το φλάουτο του Ρήγα (9/12), το μουσικοθεατρικό έργο για παιδιά και νέους Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει του Νίκου Κυπουργού σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή (πρεμιέρα 12/12) και το έργο Ο αέρας της Ελλάδας του Γιώργου Τσοντάκη (17, 18/12). 

• Παράλληλα, τρεις νέες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής κάνουν πρεμιέρα στην GNO TV. Πρόκειται για τη συναυλία Εβραϊκές μελωδίες με τραγούδια των Άιζακ Νέιθαν και Λόρδου Μπάιρον (12/10), το μουσικοποιητικό έργο Μάρθα: Μια ιστορία από το Μεσολόγγι του Νίκου Ξυδάκη (9/11) και την παράσταση μουσικού θεάτρου Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821 (24/11) του Κωνσταντίνου Χατζή.  

 

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραγωγές Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου 2021 (η προπώληση για το έργο Synthesis θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου) από τα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00), την ticketservices.gr και τα καταστήματα Public. 

Σημειώνεται ότι οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα λειτουργούν, βάσει του ΦΕΚ 4214/Β΄/13.09.2021, ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, στο 85% της χωρητικότητάς τους (οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό). Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.