Ο Γιάννης Δημολίτσας και οι Ception of Ty συναντιούνται στο νέο βίντεο κλιπ "Queen Victoria"

Ο Γιάννης Δημολίτσας και οι Ception of Ty συναντιούνται στο νέο βίντεο κλιπ "Queen Victoria"
 

Ο Γιάννης Δημολίτσας αποφάσισε να πειραματιστεί σκηνοθετώντας ένα κλιπ το οποίο ως  θέμα έχει τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Βασίλισσα Βικτωρία.

Σκηνικό ο ομώνυμος μοναδικός σταθμός του ηλεκτρικού της Αθήνας «Βικτώρια» (Victoria).

Ο Στέλιος Κατωπόδης, πρώην χορευτής μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκτελεί μία χορογραφία για να περιγράψει το μεγαλύτερο πάθος που είχε η Βασίλισσα Βικτώρια, τον χορό. Λέγεται ότι της απαγόρευσαν να χορεύει το πιο αγαπημένο της βαλς μέχρι την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, καθώς στη βικτωριανή Αγγλία στα μέσα του19ου αιώνα, το ανερχόμενο τότε «σκανδαλώδες βαλς» ήταν σύμβολο του νεωτερισμού, νέο και γρήγορο και απειλητικά ανατρεπτικό. Εκείνο το βράδυ, όταν της επετράπη να εμφανιστεί για πρώτη φορά, η Βασίλισσα Βικτωρία έμεινε στην αίθουσα χορού χορεύοντας μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Ο σταθμός ονομάστηκε "Victoria" προς τιμήν της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου το 1864.

Δεν τον επισκέφθηκε ποτέ.

Η φωνή της που ακούγεται στο κλιπ είναι η μόνη σωζόμενη ηχογράφηση που υπάρχει σήμερα.

Τη μουσική υπογράφει το αθηναϊκό ντουέτο Ception of Ty, ένα group που μας έχει συνηθίσει στα κινηματογραφικά μουσικά video clips και τα ατμοσφαιρικά ηχοτοπία. Ο Ντίνος Τσέλης, μουσικός παραγωγός των Ception of Ty αναφέρει ότι επιχειρεί με τη μουσική και τους ήχους του να προσδώσει αυτό το νεωτεριστικό στυλ με εμφανείς τις μουσικές αναφορές στη Βικτωριανή εποχή. Αναφέρει δε ότι ήταν προτροπή του σκηνοθέτη η μουσική να είναι σε minimal μορφή όπως ακριβώς  και το σκηνικό του σταθμού. Οι κινήσεις και οι εκφράσεις του χορευτή αλλά και ο τρόπος κινηματογράφησης έδωσαν την κατάλληλη έμπνευση.

Οι άλλοι συντελεστές του κλιπ είναι οι:

Μάνθος Σαρδής (CG), Παντελής Αθανασιάδης (VFX) και Γιώργος Δαμασκηνός (Production Designer)

Ακολουθεί το link του clip:

Ception of Ty - Queen Victoria

Ο επίσημος ιστότοπος των Ception of Ty:

Ception of Ty 

Και το άλμπουμ του σχήματος με τίτλο "Essays On Nothing":

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.