Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch

Με μια λιτή ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Μια εξαιρετική είδηση για τον αγαπημένο και πολυτάλαντο Έλληνα δημιουργό, ο οποίος καταφέρνει να ανεβάζει διαρκώς τον πήχη και η δουλειά του να αναγνωρίζεται παγκοσμίως με τον καλύτερο τρόπο. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαΐου 2018.

Με τα λόγια του ίδιου: «Είμαι έκπληκτος που η ζωή με έχει οδηγήσει ως εδώ. Και νιώθω τιμή. Να συνδημιουργώ με καλλιτέχνες που με έχουν συγκινήσει μέχρι δακρύων, από όταν ήμουν μόλις 20 ετών. Καλλιτέχνες που ακολούθησα και αγάπησα έκτοτε. Η πρώτη μου εντύπωση ένα ζωντανού αριστουργήματος ήταν η  Pina Bausch πάνω στη σκηνή. Η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και θα δώσω όλο μου το είναι για να ανταποκριθώ στην πρόκληση αυτή.

Ευχαριστώ πολύ Adolphe Binder για την πρόσκληση. Αυτή θα είναι η πρώτη δημιουργία του Δημήτρη για οποιοδήποτε άλλον».

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.