Ο Bob Dylan παρουσιάζει νέο δικό του τραγούδι μετά από 8 χρόνια!

Ο Bob Dylan παρουσιάζει νέο δικό του τραγούδι μετά από 8 χρόνια!

Χαιρετώ τους θαυμαστές και ακολούθους μου, ευγνώμων για την υποστήριξη και την αφοσίωσή σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι ένα ακυκλοφόρητο -εώς τώρα- τραγούδι, ηχογραφημένο πριν καιρό, που ίσως σας ενδιαφέρει να ακούσετε. Να είστε ασφαλείς και σε εγρήγορση. Ο Θεός μαζί σας.

Με αυτό το μήνυμα στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Bob Dylan, εξέπληξε τους φίλους του σήμερα το πρωί. Το τραγούδι στο οποίο αναφέρεται ο θρυλικός τραγουδοποιός είναι το “Murder Most Foul”. Μια αφηγηματική μπαλάντα διάρκειας 17' (!), με συνοδεία πιάνου και εγχόρδων, με θέμα εκείνη τη «σκοτεινή μέρα στο Dallas» το 1963, που δολοφονήθηκε ο προέδρος των Η.Π.Α. John F. Kennedy.

Στο τραγούδι γίνονται αρκετές αναφορές σε άτομα και πολιτιστικά γεγονότα των δεκαετιών '60 και '70 κυρίως, όπως: το φεστιβάλ του Woodstock, η μεγάλη επιτυχία των Beatles “I Want to Hold Your Hand”, η Patsy Cline και η Stevie Nicks καθώς και οι Don Henley και Glenn Frey των Eagles.


Ο Bob Dylan έχει να παρουσιάσει δική του δουλειά εδώ και 8 χρόνια, από το 2012 που κυκλοφόρησε το "Τempest". Εν τω μεταξύ όμως έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με διασκευές κλασικών αμερικανικών επιτυχιών ( "Shadows in the Night" (2015) , "Fallen Angels" (2016) και "Triplicate" (2017) καθώς και νέες προσθήκες στη σειρά "Bootleg Series" με τελευταίο το " Τravelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15" που κυκλοφόρησε πέρυσι.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.