Ο απολαυστικός Άγγελος Σπάρταλης στη SIANTI GALLERY [video]

Ο απολαυστικός Άγγελος Σπάρταλης στη SIANTI GALLERY [video]

 

CARRÉ- CARRÉ Οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού | Ατομική Έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Ο Άγγελος Σπάρταλης βρίσκεται στην γκαλερί όλες τις μέρες της έκθεσης τις τρείς τελευταίες ώρες του ωραρίου της. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 13:00 θα πει δύο λόγια για τα έργα του. 

Ο καλλιτέχνης σ' ένα απολαυστικό απόσπασμα μιας συνέντευξής του εξηγεί:

«Οι ζωγραφισμένες στο χέρι μικρού μήκους ταινίες της ενότητας CARRÉ-CARRÉ που παρουσιάζουμε στην SIANTI GALLERY είναι συνολικά πέντε και δημιουργήθηκαν και πριν και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω πανδημίας και μετά. Στις περισσότερες ταινίες εμφανίζονται ζευγάρια ανθρώπων που αγκαλιάζονται, ένα θέμα που με έχει απασχολήσει από το 2004. Έχω ζωγραφίσει περισσότερες από 50 αγκαλιές, συνήθως με εμένα και την Αγγέλα γυμνούς.

Αυτό το στα όρια του χαζοχαρούμενου θεματάκι της αγκαλιάς, αλλά και του φιλιού που συνήθως τη συνοδεύει, καταλαβαίνεις ότι απέκτησε ξαφνικά έναν πολιτικό χαρακτήρα και έναν συμβολισμό ασήκωτο, αφού το άγγιγμα λόγω της πανδημίας σχεδόν ποινικοποιήθηκε.

Βρέθηκα, λοιπόν, στη θέση να κάνω περισσότερο πολιτική και λιγότερο διακοσμητική τέχνη -γεγονός που με γέμισε τέρψη και ευφροσύνη- και ταυτόχρονα είχα την άνεση του χρόνου να μεγαλώσω τις ταινίες μου σε διάρκεια, σε νοστιμιά και σε σκοτεινιά. Έτσι, σιγά-σιγά, καρέ-καρέ να το πούμε στη γλώσσα του σινεμά, χτίστηκε ένας κόσμος πέντε μικρών ζωγραφικών και ποιητικών ταινιών, όπου ο ζόφος και η τρυφερότητα συνυπάρχουν αρμονικά».

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.