Ο Νick Cave επιστρέφει, Skeleton free!

Ο Νick Cave επιστρέφει, Skeleton free!

Το νέο άλμπουμ του Nick Cave μαζί με τους Bad Seeds θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, τρία χρόνια μετά το “Push The Sky Away” που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το “Skeleton Tree”, όπως ονομάζεται, είναι το 16ο studio άλμπουμ τους και οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2014 στα Retreat Studios, στο Brighton, για να ολοκληρωθούν στα La Frette Studios, στη Γαλλία το φθινόπωρο του 2015.


Τα τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά στην προβολή της ταινίας One More Time With Feeling, με σκηνοθέτη τον Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly). Η ταινία θα προβληθεί σε πάνω από 650 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 8 Σεπτεμβρίου, μια μέρα ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, και μόνο για εκείνη την ημέρα.


Ξεκινώντας σαν μια απλή καταγραφή των ηχογραφήσεων, η ταινία “One More Time With Feeling” εξελίχθηκε σε κάτι σπουδαιότερο, καθώς ο Dominik βυθίστηκε στο τραγικό σκηνικό της δημιουργίας και ηχογράφησης αυτού του άλμπουμ. Πέραν του μουσικού μέρους, η ταινία περιέχει συνεντεύξεις και υλικό που τράβηξε ο Dominik, αλλά και την αφήγηση του Nick Cave καθώς και αυθόρμητες σκέψεις του.


 Το αποτέλεσμα αυτής της ασπρόμαυρης ταινίας είναι σκληρό, εύθραυστο και ωμό, αλλά αποτελεί και μια πραγματική κατάθεση ψυχής για έναν καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα από το σκοτάδι. 


   *H προπώληση των εισιτηρίων της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους έχει ήδη ξεκινήσει!

 
Bio:
Ο Nicholas Edward "Nick" Cave, γεννηθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1957, είναι Αυστραλός μουσικός, στιχουργός και συγγραφέας, περισσότερο γνωστός σαν κύριος συντελεστής του ροκ συγκροτήματος Nick Cave and the Bad Seeds που ιδρύθηκε το 1983. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση, ευρεία ποικιλία επιρροών και λυρικές εμμονές με τη θρησκεία, το θάνατο, την αγάπη και τη βία. Έχει κυκλοφορήσει ήδη 15 άλμπουμ και αρκετές live ηχογραφήσεις, έχει συγγράψει 7 βιβλία και έχει ντύσει μουσικά 4 κινηματογραφικές ταινίες. Αναμένουμε λοιπόν την 16η μουσική του δημιουργία.
 

 

 

Μελίσσα-Νταϊάνα Νικολοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.