New War Design | Νέο προσωπικό άλμπουμ από τον Θοδωρή Κότσυφα

New War Design | Νέο προσωπικό άλμπουμ από τον Θοδωρή Κότσυφα

Ο κιθαρίστας των The Next Step Quartet Θοδωρής Κότσυφας κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «New War Design».

Ο Θοδωρής Κότσυφας, γνωστός όχι μόνο ως μέλος των Next Step αλλά και από τις πολλές συμμετοχές του σε live και ηχογραφήσεις σχημάτων της ελληνικής jazz σκηνής συγκεντρώνει στο νέο του άλμπουμ "New War Design",  6 νέες συνθέσεις εμφανώς επηρεασμένες από την rock κιθαριστική σκηνή, με έντονη την παρουσία του αυτοσχεδιασμού.

Στις ενορχηστρώσεις συναντάμε κιθάρες, πιάνο και keyboards, μπάσο, 2 ντραμς, αλλά και επιπλέον drum programming. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια παλέτα ήχων και ηχοχρωμάτων με στοιχεία από διάφορες τάσεις της Rock αλλά και τις σύγχρονες μορφές της Jazz.

Στο άλμπουμ συμμετέχει μία πολύ δυνατή ομάδα μουσικών της jazz (και όχι μόνο) ελληνικής σκηνής. Τον πυρήνα του σχήματος αποτελούν οι : Ορέστης Πετράκης (πιάνο/keyboards/synths), Δημήτρης Κλωνής (Drums), Θάνος Χατζηαναγνώστου (Drums) και Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρες, μπάσο, drums programming).

Στη σύνθεση “An Unlimited Impossible Development” συμμετέχει ο συνοδοιπόρος του Θοδωρή Κότσυφα στους The Next Step Quartet, Γιάννης Παπαδόπουλος (keyboards, synths), ενώ η σύνθεση "Xenos"  φιλοξενεί δύο guests: τον Haig Yazdjian στο ούτι και τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα.

Το άλμπουμ ερευνά ένα ευρύ φάσμα ηχοτοπίων. Οι ροκ φόρμες αναμιγνύονται με τις σύγχρονες τάσεις της jazz, το λυρικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό και τελικά σημαντικό συστατικό στοιχείο του άλμπουμ είναι η εναλλαγή των διαθέσεων. Με δυο λόγια το "New War Design" διαθέτει πλοκή και φαντασία.

Ο ίδιος ο Θοδωρής Κότσυφας λέει για το άλμπουμ και τη διαδικασία που οδήγησε σε αυτό: «το "New War Design", άμεσα επηρεασμένο από τις συνθήκες στις οποίες παράγουμε μουσική την τελευταία δεκαετία τόσο ως προς την θεματολογία όσο και ως προς την ίδια την διαδικασία παραγωγής, είναι ένα άλμπουμ/συλλογή εμπειριών και επιρροών από όλα αυτά που με καθόρισαν σαν ακροατή και σαν μουσικό. Ήχοι και χρώματα από τις κασέτες της ελληνικής ροκ σκηνής που δανειζόμουν μικρός και από το πρώτο μου cd player που έπαιζε επαναλαμβανόμενα το Surfing With The Alien (Joe Satriani) και το Perfect Strangers (Deep Purple), μέχρι την συναναστροφή μου με κάποιους σπουδαίους αυτοσχεδιαστές της Τζαζ, την αγάπη μου για σπουδαίους κιθαρίστες που καθόρισαν το πως παίζεται το συγκεκριμένο όργανο και τους φίλους μου από τους οποίους έχω μάθει το περισσότερο που θα μπορούσα για αυτή την τέχνη. Το άλμπουμ δεν φιλοδοξεί σε τίποτα παραπάνω από την ειλικρίνεια που συχνά καταπιέζουμε στο όνομα των καιρών. Αφιερωμένο στους γονείς μου που πάντα κάνανε περισσότερα από αρκετά».

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 σε CD στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία και σε streaming/download σε Spotify, Apple music/i-Tunes, Deezer, YouTube Music, Amazon music, Tidal και άλλες πλατφόρμες ΕΔΩ.
 Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Φώτης Παπαθεοδώρου
Ενορχήστρωση - Παραγωγή: Θοδωρής Κότσυφας
Video: Λενιώ Λέντζα (Στυλοβάτες)
Ζωγραφική εξωφύλλου: Έφη Θεοδωροπούλου
Design εξωφύλλου: Λενιώ Λέντζα / Ελένη Κεσαπίδου
Προηγούμενη solo δισκογραφία του Θοδωρή Κότσυφα:
Conception Of Thought (CD, digital - 2017 The Lyst Records)

Θοδωρής Κότσυφας links:
Bandcamp | YouTube Channel | Facebook


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.