Νέος Κύκλος Εργαστηρίου Στιχουργικής με την μοναδική Ελένη Φωτάκη στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Νέος Κύκλος Εργαστηρίου Στιχουργικής με την μοναδική Ελένη Φωτάκη στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

«Ο στίχος είναι μια έκρηξη, στηριγμένη από καλή τεχνική.»
Ελένη Φωτάκη

Πόσες φορές έχετε ψιθυρίσει τους στίχους του «Χειμωνανθού»  του Γιάννη Χαρούλη ή τις «Μέλισσες» της Φωτεινής Βελεσιώτου;
Πίσω από αυτά τα τραγούδια, αλλά και δεκάδες άλλα, κρύβεται η καρδιά, η ψυχή και η... τεχνική τελικά της Ελένης Φωτάκη, που όχι υπερβολικά χαρακτηρίζεται συχνά ως η καλύτερη στιχουργός της γενιάς της.
 


Δεκάδες εκατομμύρια ακροάσεις στο youtube κι άλλες τόσες στα ραδιόφωνα...

Εσείς λοιπόν, αν θέλατε να ασχοληθείτε με τη στιχουργική, πόσο θα χαιρόσασταν να κάνατε κάποια βήματα μαζί της; 
Τώρα μπορείτε!

Η Ελένη Φωτάκη, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εργαστηρίων στιχουργικής και κατόπιν απαίτησης παλαιών και νέων μαθητών, επιστρέφει στο Χαλκηδόνιο Ωδείο για 6 ακόμη μαθήματα.

Τα μαθήματα, που έχουν διάρκεια 3 ώρες κάθε φορά, θα λαμβάνουν χώρα στο Χαλκηδόνιο Ωδείο κάθε Σάββατο, 13:30 – 16:30, με έναρξη τις 25 Ιανουαρίου.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όσοι παρακολούθησαν το προηγούμενο εργαστήρι αλλά και νέοι μαθητές. Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στο χώρο της μουσικής.

Σε όλους τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ. 2102530080 και 2102856196.

---

Η Ελένη Φωτάκη για τη στιχουργική:

«Ο στίχος για μένα είναι μια έκρηξη, στηριγμένη από καλή τεχνική. Η τεχνική διδάσκεται. Το μέτρο, οι ομοιοκαταληξίες, οι τονισμοί, ο ρυθμός, διδάσκονται. Η έκρηξη, όχι. Έρχεται όποτε εκείνη θέλει και καθορίζει τα πάντα. Η έκρηξη δεν διδάσκεται. Κι όταν δεν διδάσκεται η έκρηξη, δεν διδάσκεται ούτε ο στίχος.

Συζητιέται όμως. Μπορούμε να συζητήσουμε για το στίχο, να ανακαλύψουμε τι τον κάνει άρτιο και τι μοναδικό, να δούμε πώς γράφεται πάνω σε μουσική, να κατανοήσουμε ότι ένας ωραίος στίχος δεν φέρνει απαραίτητα κι ένα ωραίο τραγούδι και τέλος, να μάθουμε να ζούμε με αυτό το πικρό συμπέρασμα προχωρώντας απλά, στον επόμενο στίχο.»
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.