Νέος δίσκος για τους Lip Forensics / Apophenia (Veego Records)

Νέος δίσκος για τους Lip Forensics / Apophenia (Veego Records)

Δύο χρόνια πέρασαν με κλωτσιές μπάσου, αδίστακτες μπότες κρουστών, New Wave - κοφτερές κιθάρες, vocoder και συνθοπάνκ μελωδίες που τρυπάνε και ταξιδεύουν μακριά από εδώ. Ο Zade σκεφτόταν ατμόσφαιρες και ο Ekelon ρυθμούς.

Το ''Apophenia'' είναι ένας δίσκος που μιλάει την Αγγλική γλώσσα αλλά άμα ακούσεις προσεχτικά κρύβει και μερικά Ελληνικά γι αυτούς που δεν φοβούνται. Εδώ το αποτέλεσμα είναι δεμένο σωστά, πρωτοποριακό και ταιριάζει άρτια στο ρόστερ της Veego. Στο ''Apophenia'' ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εκρηκτική Sugahspank στο "Unrest (Rise Up)" που είναι και το πρώτο single του δίσκου αλλά και με την αισθαντική Irene Skylakaki (μετά από την επιτυχημένη συνεργασία τους στο remix στον Jay Jay Johanson ''Romeo''), με το απόκοσμα όμορφο ''Different''. Συμμετέχουν επίσης οι Grey Skies (Tendts) και Δημήτρης Μπινιάρης (Sad Disco). Στο σύνολο του άλμπουμ υπάρχουν συγκρούσεις. Aπο το πολυπόθητο uptempo που όλοι ζητάμε μετά την τρέλα που ζήσαμε μέχρι το down-to earth-tempo για να συνειδητοποιήσεις τι θες και να προχωρήσεις μπροστά (ή και όχι). Οι Lip Forensics δεν θα μπορούσαν παρά να συνδυάσουν τις καταβολές τους να μην σκέφτονται εφηβικά όπως τότε που το Indie Pop κίνημα αγαπούσε σαν τον διάολο την πολυπόθητη Electronica και που μαζί ήταν η νοβοκαϊνη για την ψυχή και το boost για τα πόδια που τρώγαμε στα αθηναϊκά dancefloors.

Το δίδυμο των Lip Forensics ξεκίνησε το 2018 γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Πολλές συναντήσεις, πολλά ποτά στα ίδια μπαρ, πολλές συναυλίες, και ένα υπερατλαντικό ταξίδι στο Austin για το SXSW και πάνω απ όλα πολλοί κοινοί γνωστοί. Έπρεπε κάτι να βγει από αυτό, κάτι να μείνει πίσω. Όπως σε πολλές των περιπτώσεων των τελευταίων δύο χρόνων η αυξημένη δημιουργικότητα ήταν μονόδρομος και οι αφορμές πολλές. Ο Zade και ο Ekelon τα έβαλαν κάτω, πήραν τον χρόνο τους, αισθάνθηκαν σίγουροι για την πρόταση τους μέσα από πλήθος ζωντανών εμφανίσεων και αφέθηκαν στην δίνη της καθημερινότητας κρατώντας ένα μεγάλο παράθυρο ανοιχτό για τον επόμενο τους μεγάλο δίσκο. Δεν βιάστηκαν γιατί θα σκόνταφταν. Ξέρουν τι θα πεί λαϊκή σοφία. Οι συνθέσεις πήραν την αύρα από την Πάτρα και τα Εξάρχεια, μέχρι τον Νέο Κόσμο και τα δροσερά Κύθηρα. Προγραμματισμός και κόντρες για λάιβ εμφανίσεις και ηχογραφήσεις στο Cave των Εξαρχείων.

Το «Unrest (Rise Up)» αντλεί έμπνευση από το το νεανικό επαναστατικό πνεύμα των πρόσφατων διαδηλώσεων στους δρόμους της Ελλάδας, του Ιράν, της Γαλλίας και οπουδήποτε αλλού συνεχίζεται ο αγώνας για την Ελευθερία, την Ισότητα και τη  Δικαιοσύνη. Πρόκειται για ένα καθαρό τραγούδι αγάπης. Γιατί δεν υπάρχει αγάπη χωρίς όνειρο και χωρίς αγώνα.

H SugahSpank φωνάζει το επαναστατικό της μανιφέστο πάνω στα beats των Lip Forensics και αναρωτιέται: "Is it that our hearts have become numb from repeated exposure to evil?" Ανάμεσα στη μελωδία της κιθάρας και τα breaks, το κομμάτι  καλεί όλους να ξεσηκωθούν: "In the name of love, I command you to rise up, rise up". 

Το βίντεο υπογράφει ο Αντώνης Ντίνος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.