Νέο άλμπουμ για τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100οC

Νέο άλμπουμ για τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100οC

O Γιάννης Αγγελάκας είναι και πάλι εδώ!  Ο τραγουδιστής με τη χαρακτηριστική φωνή, ψυχή του συγκροτήματος «ΤΡΥΠΕΣ» που τάραξε τα «νερά» της ελληνικής, ροκ, μουσικής σκηνής τη δεκαετία του '90, εξακολουθεί να είναι μουσικά ανήσυχος και δημιουργικά ανεξάντλητος.

Για ένα χρόνο, ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τους 100ο C τη νέα του μουσική συντροφιά, περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα. Οι συναυλίες αυτές αποτέλεσαν ένα είδος πρόβας και προετοιμασίας του νέου σχήματος αλλά και μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια».

Το άλμπουμ περιέχει 9 νέα τραγούδια και μια διασκευή στο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη,«Δε Θέλω τα Ματάκια σου». Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Γιάννη Αγγελάκα σε συνεργασία με τον Sonny Touch και τους 100ο C. Τα όργανα έχουν σαφή ρόλο σε κάθε τραγούδι, ενώ εκτός των κλασσικών, ακούγονται και άλλα, όπως oscilators, cumbus, ukelele κ.ά.  Οι στίχοι του είναι, όπως πάντα επίκαιροι και βαθιά καυστικοί, τρυφεροί αλλά και προκλητικοί. Σε αυτό το δίσκο ο Γιάννης Αγγελάκας συνδυάζει όλες τις εκφράσεις του μουσικού παρελθόντος του, βρίσκοντας και πάλι όμως τρόπο, να επανασυστήσει τον εαυτό του μέσα από ένα σχήμα νέων μουσικών και νέων ιδεών.

Οι 100ο C αποτελούνται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακουστική κιθάρα), Αναστάση Βουκυκλαράκη (τύμπανα), Γιάννη Σαββίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Αβραμίδη και James Wylie (πνευστά).
 

* Το νέο άλμπουμ «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» κυκλοφορεί σε CD από τη Feelgood Records και περιορισμένο αριθμό βινυλίων που συνοδεύονται από τη νέα ομώνυμη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.