Νέα κυκλοφορία: Opera Chaotique «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη»

Νέα κυκλοφορία: Opera Chaotique «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη»

Οι Opera Chaotique παρουσιάζουν το νέο τους album με τίτλο «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη». Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο τους στην ελληνική γλώσσα και τον τέταρτο κατά σειρά.  Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2011 από τον Γιώργο Τζιουβάρα, φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Χρήστο Κουτσογιάννη στα ντραμς.

Σε ένα μουσικό τοπίο που η επανάληψη το καθιστά εν πολλοίς προβλέψιμο και ανιαρό οι Opera Chaotique δείχνουν ότι οι ιστορίες των τραγουδιών μπορούν να ειπωθούν, ανεξαρτήτως γλώσσας, συναρπαστικά.

Ο νέος δίσκος αποτελεί ένα δημιουργικό συναρπαστικό ταξίδι  που περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων των μεγάλων μας ποιητών: Γιάννη Ρίτσου, Ανδρέα Εμπειρίκου, Κώστα Βάρναλη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, τραγούδια που βασίζονται σε πρωτότυπους νέους στίχους, ορχηστρικά θέματα, καθώς και απρόβλεπτες διασκευές στα τραγούδια: «Δε λες κουβέντα» των Δ. Μούτση / Κ. Τριπολίτη, ντουέτο με την υπέροχη Δήμητρα Παπίου, «Στην Κ.» του Παύλου Σιδηρόπουλου και «Ταυτότητα» σε πρώτη ερμηνεία Γιώργου Μαρίνου των Δ. Ιατρόπουλου / Ν. Δανίκα, με τις οποίες οι Opera Chaotique  χαρίζουν σε αυτά τα εξαιρετικά τραγούδια του παρελθόντος μια δεύτερη ενδιαφέρουσα ζωή.

Ο  Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει μοναδικά το κείμενο του Ανδρέα Εμπειρίκου στο ντουέτο του «Μέγας Ανατολικός».  Στα περισσότερα τραγούδια συμμετέχει στο Τσέλο ο Σταύρος  Παργινός, ενώ ο ήχος εμπλουτίζεται  με ιδιαίτερους καλεσμένους σε  Άρπα, Θέρεμιν, Σαξόφωνο,  Κλαρινέτο, Περσικό Βιολί, Μαντολίνο  και  Σοπράνο Φωνητικά.

Τον εξαιρετικό πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Γιώργος Ρόρρης.

 

Ο νέος δίσκος των  Opera Chaotique κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music Group, βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.