Νέα κυκλοφορία // Jan Van Angelopoulos & Fotis Siotas «Folks Nowadays»

Νέα κυκλοφορία // Jan Van Angelopoulos & Fotis Siotas «Folks Nowadays»

Καινούριο άλμπουμ από τους Γιάννη Αγγελόπουλο (ΓΙΑΝ ΒΑΝ) & Φώτη Σιώτα. Μεταπαραδοσιακή, σύγχρονη ορχηστρική μουσική από την Ελλάδα.

Οι δύο μουσικοί έχουν συνυπάρξει πολλές φορές στα προσωπικά τους μουσικά project (“LP Streams” - Jan Van Angelopoulos και «Δύο Λάθη» - Φώτης Σιώτας) καθώς και σε αρκετά live. Η δημιουργία ενός δίσκου ως ντουέτο (τύμπανα και βιολί) ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της κοινής μουσικής τους αναζήτησης.

Ο συνδυασμός ρυθμού και μελωδίας, θεμέλιος στις περισσότερες μουσικές κουλτούρες, βρίσκει στο "Folks Nowadays" μια καινούργια οπτική που προέρχεται από την επικοινωνία των δύο δημιουργών. Ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία που συναντάμε στην μουσική παράδοση του ευρύτερου βόρειου ελλαδικού χώρου, φιλτράρονται από τους δύο μουσικούς και μετουσιώνονται σε προσωπικό βίωμα, γεφυρώνοντας ηχητικά το παρελθόν με το σήμερα, το γνώριμο με το απρόσμενο.

Η διαδικασία της δημιουργίας του άλμπουμ ξεκίνησε την άνοιξη του 2022. Αφορμή υπήρξε η από κοινού (Γιαν & Φώτη) σύνθεση της μουσικής για την παράσταση της Έφης Θεοδώρου "Ρίζες από Βαμβάκι" (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2022). Στην συνέχεια η ιδέα ισχυροποιήθηκε, και έτσι, στα ηχοχρώματα του βιολιού & των τυμπάνων προστέθηκαν τα synthesizers, ενώ η επεξεργασία του φυσικού ήχου έγινε με αναλογικά και ψηφιακά εφέ.

 

Ο τίτλος "Folks Nowadays" αφορά αφενός το folk ως μουσικό είδος, αφετέρου αναφέρεται στην κοινή διαδρομή που οι περισσότεροι folks (άνθρωποι) κάνουμε σήμερα στην αναζήτηση του προσωπικού μας σκοπού και της πλήρωσής του. Το τόσο οικείο ταξίδι από τον γενέθλιο τόπο σε κάποιον άλλο, μεγαλύτερο, πιο γόνιμο, με τελικό προορισμό αυτόν που ο καθένας μας νιώθει "σπίτι του", είναι η βασική ιδέα αλλά και μουσική αίσθηση που διακατέχει το "Folks Nowadays”.

Το εξώφυλλο είναι της Χριστίνας Κάλμπαρη, “Παίγνια”, ακουαρέλα σε χαρτί.

Κυκλοφορεί σε LP, CD και Digital από την Same Difference Music με διανομή από την Inner Ear Records.

Συντελεστές:

Jan Van Angelopoulos: τύμπανα, Dreadbox synths & pedals
Φώτης Σιώτας: βιολί & effects
Μάξιμος Δράκος: extra vibe στο "Starlight Raga"
Ηχογράφηση: Babo Studio
Μίξη: Backup Studio, Τάσος Μπακασιέτας
Mastering: Athens Mastering, Ανέστης Ψαραδάκος
Artwork: Χριστίνα Κάλμπαρη ”Παίγνια" (100x70cm ακουαρέλα σε χαρτί 2010)
Layout: Πέτρος Βούλγαρης

 

Κυκλοφορεί σε CD/Digital στις 6 Απριλίου και σε LP στις 15 Μαϊου
Διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.