Νέα εργαστήρια για το μήνα Νοέμβριο στο Baumstrasse - Δρόμος με τα ΄δέντρα

Νέα εργαστήρια για το μήνα Νοέμβριο στο Baumstrasse - Δρόμος με τα ΄δέντρα

Στο Baumstrasse ξεκινούν νέα τμήματα εργαστηρίων το μήνα Νοέμβριο όλα με θέμα τη μουσική. Από Νοέμβριο ξεκινά εργαστήριο οθωμανικής μουσικής καθώς κι εργαστήριο πολυφωνικού τραγουδιού, ενώ συνεχίζονται τα τμήματα λαϊκής κιθάρας, ρυθμικής και κρουστών καθώς και το εργαστήριο Βαλκανικών χάλκινων. Αναλυτικές πληροφορίες για τα εργαστήρια:

Εργαστήριο τουρκικής και οθωμανικής μουσικής για φωνές και μουσικά όργανα με την Ζekiye Yürekli

Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου που θέλουν να γνωρίσουν την τούρκικη μουσική είτε τραγουδώντας είτε παίζοντας μουσικό όργανο. Μαζί θα κάνουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην μαγεία της αστικής, της παραδοσιακής και της κλασσικής οθωμανικής μουσικής. Θα γνωρίσουμε κοινά τραγούδια των δύο λαών στην τουρκική εκδοχή τους, τραγούδια από τον Πόντο, την ανατολική Θράκη, την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη, το Αιβαλί, την Σμύρνη και τα περίχωρα, την Καππαδοκία μέχρι την βαθιά ανατολή. Θα γνωρίσουμε ρυθμούς μικτούς, την τζούρτζουνα, τους καρσιλαμάδες, τα τσιφτετέλια, τα απτάλικα, τα μισκέτ, τα ακσάκ και πολλά άλλα. Θα διαβάσουμε τους στίχους, θα αναζητήσουμε την ιστορία και τα νοήματα των τραγουδιών, θα επιδιώξουμε την σωστή προφορά της γλώσσας, τις σωστές τεχνικές για καλύτερη εκφραστικότητα ανάλογα με το ύφος και το είδος.
 
Κάθε Δευτέρα 19.00-21.00
Έναρξη: 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Διάρκεια: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021- ΜΑΪΟΣ 2022
ΕΓΓΡΑΦΕΣ : [email protected]

 

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ στο Εργαστήριο Πολυφωνικού Τραγουδιού με την Ναταλία Λαμπαδάκη

Σε κάθε μάθημα προσπαθούμε να γνωρίσουμε τη φωνή ως παράγωγο του σώματος μέσα από την μαγεία της πολυφωνίας. Συντονιζόμαστε με τους γύρω μας και με τον ίδιο μας τον εαυτό προσπαθώντας να βρούμε την πρώτη ύλη, την ελεύθερη φωνή και την έκφρασή της με οδηγό το πολυφωνικό τραγούδι που συναντάμε στην Ελλάδα (Ήπειρος, Επτάνησα) αλλά και στα Βαλκάνια, τη Ρωσία, την Κάτω Ιταλία κ.α.

 

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ: Κάθε Πέμπτη 19.00-21.00
Έναρξη: 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ : [email protected]
Διάρκεια: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021- ΜΑΪΟΣ 2022
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
 
2ο Τμήμα: Κάθε Τρίτη 19.00-21.00 (Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί)
3ο Τμήμα: Κάθε Τετάρτη 19.00-21.00 (Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί)

***Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ:

Εργαστήριο Λαϊκής Κιθάρας με τον Γιάννη Παπαγεωργίου

Τεχνικές συνοδείας και σολιστικού παιξίματος, τροπικότητα, εναρμόνιση και ρεπερτόριο. Οι κύκλοι των μαθημάτων είναι μηνιαίοι. Το επίπεδο των μαθητών είναι ανοιχτό. Χρειάζονται βασικές γνώσεις της κιθάρας, αλλά όχι απαραίτητα εξειδίκευση στη λαϊκή πτυχή του οργάνου.
 
1ο Τμήμα: Κάθε Τετάρτη 18.00-20.30
2ο Τμήμα: Κάθε Πέμπτη 18.00-20.30
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: [email protected]
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ανα γκρουπ: 8 άτομα
 

Εργαστήρι Ρυθμικής και Κρουστών με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο

Ρυθμoί της συνοριογραμμής - Κρουστά του Βορρά
Aπευθύνεται σε μουσικούς κάθε οργάνου.
Ρυθμοί, Ρυθμικό solfege & syncopation, Κρουστά ανά περιοχή, Ενορχήστρωση κρουστών, Τεχνικές σε Ντέφια (Ηπειρώτικο, νταηρέ, νταχαρέ, μπεντίρ), Τεχνικές σε Νταούλια (Μακεδονία, Θράκη, Πόντος, Αιτωλοακαρνανία, νησιά), Κούρδισμα, λύσιμο-δέσιμο οργάνου, χαρτογράφηση της μεμβράνης και της παλάμης, Ασκήσεις

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη: 18:00-22:00 (2 τμήματα)
Εγγραφές : [email protected]  / 6934095253 (Αλέξανδρος Ριζόπουλος)
 

Σύνολο Βαλκανικών Χάλκινων με τον Fausto Sierakowski

Τα μαθήματα αποτελούνται από δύο μέρη:
1.Ορχήστρα: Εκμάθηση ρεπερτορίου, ενορχήστρωση και καινούριες διασκευές από το σύνολο, με στόχο να δημιουργηθεί μια groovάτη και πολύχρωμη μπάντα.

2.Εστίαση στο στυλ της κάθε παράδοσης που μελετάται (στολίδια, παραλλαγές και κουρδίσματα).
Αυτοσχεδιασμός με βάση το Τούρκικο Μακάμ.
Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα πνευστά άλλα και οποιαδήποτε άλλου είδους όργανα.

Κάθε Τετάρτη: 21.00-23.00
Πληροφορίες/Εγγραφές : Fausto Sierakowski 6984338670


***Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.