Να Μου Γελλάς: μια ιδέα που στηρίζει το λόγο και το διάλογο

Να Μου Γελλάς: μια ιδέα που στηρίζει το λόγο και το διάλογο

Το Να Μου Γελλάς είναι μια πρωτότυπη ιδέα που στηρίζει το λόγο και το διάλογο με ένα μοναδικά αυθεντικό και δημιουργικό τρόπο. Στην ιστοσελίδα www.namougellas.com, μας «υποδέχεται» ένα φιλόξενο νεοκλασικό, που θέλει να γίνει το νέο μας «στέκι». Μέσα από το Να Μου Γελλάς αποκτούμε πρόσβαση σε λογοτεχνικές ιστορίες κι έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξεχωριστές συναντήσεις με ανθρώπους που θαυμάζουμε.

Δημιουργός του είναι η Νικολέττα Λέκκα. Ένας άνθρωπος με μεγάλη, ενδιαφέρουσα και διεθνή διαδρομή που διάλεξε αυτόν τον τρόπο «για να μιλήσει και να αφουγκραστεί» ουσιαστικά και δημιουργικά. Στη διαδρομή της οι ιστορίες κυριαρχούν. Αλλά της αρέσει να λέει ότι στέκεται πάντα με σεβασμό απέναντι στους αριθμούς, γιατί «αν τους προσέξεις, σου λένε πολύ ωραίες ιστορίες.» Στο 2015, όταν οι «κρίσεις», κούραζαν πια τη ψυχή μας, η Νικολέττα ονειρεύτηκε να φτιάξει μια νέα ιδέα που θα στρέψει το βλέμμα μας ξανά ψηλά και πάλι μέσα μας. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Να Μου Γελλάς. Η Νικολέττα γράφει όλες τις δυνατές λογοτεχνικές ιστορίες που θα γνωρίσεις στο Να Μου Γελλάς. Κάθε μία ιστορία έρχεται σε διαφορετικό σχήμα και χρώμα, αλλά αφήνουν την ίδια γλυκιά γεύση. Στο www.namougellas.com θα βρεις τις ιστορίες αυτές ταξινομημένες σε τέσσερεις κατηγορίες. 

Παραμύθια για παιδιά, με νοήματα που θα θέλουμε να μοιραστούμε με τα μικράκια της ζωής μας. Παραμύθια που αφήνουν ένα δυνατό αποτύπωμα στην ψυχή. Γιατί οι πιο μεγάλες αλήθειες, πάντα στα παραμύθια βρίσκουν οξυγόνο για να αναπνεύσουν.

Εξιστορήσεις για μεγάλους, που θα μας γυρίσουν στα τόσα σημαντικά που θέλουμε να έχουμε οδηγό στη ζωή μας, αλλά δεν χωράνε στην κάθε μέρα μας. Ίσως βρούμε τον εαυτό μας μέσα στις ιστορίες αυτές.

Σκέψεις ελεύθερες, που θα μας θυμίσουν ότι μερικές φορές το πιο λίγο, ξεσηκώνει την περισσότερη σκόνη της ψυχής μας.

Και τέλος, μια έκπληξη: ιστορίες με επιστημονική χροιά, που μπορούμε να ευχαριστηθούμε σαν κάτι οικείο. Γιατί όλες οι ερωτήσεις είναι εύκολες, όταν ξέρουμε τις απαντήσεις. 

Κάποιες από τις ιστορίες που βρίσκουμε στο Να Μου Γελλάς ντύνονται με μοναδικές εικονογραφήσεις και μαζί γίνονται καλαίσθητα και προσεγμένα βιβλία από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ. Ήδη κυκλοφορούν 5 βιβλία της Νικολέττας Λέκκα: δύο για ενήλικες και τρία για παιδιά.

Εκτός από τις ιστορίες, το Να Μου Γελλάς φέρνει μια ακόμα καινοτόμα ιδέα: τις «Συναντήσεις». Σημαντικοί εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της ζωής μας (τέχνες, επιστήμες, φιλανθρωπικές δράσεις, εκπαίδευση, πολιτική), δημιουργοί που θαυμάζουμε μόνο από μακριά, συναντούν ζωντανά δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς και κάνουν μια κουβέντα απροβάριστη σε όλα της. Η Νικολέττα σαν οικοδέσποινα, κερνάει καφέ και συντονίζει αυτήν την εμπειρία που ο καθένας ζει σαν το δικό του «ήμουν και εγώ εκεί». Όταν η συνάντηση μεταφέρεται σε μια οθόνη, τα μικρόφωνα μένουν ανοιχτά και όσοι συμμετέχουν μιλάνε πάλι ζωντανά. Το αποτέλεσμα απρόβλεπτο όσο και μαγικό. 

Οι εκδηλώσεις του Να Μου Γελλάς  παρέχονται με μια ετήσια εγγραφή αξίας €12. Oι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν όλες τις ιστορίες και τις αφηγήσεις που υπάρχουν ήδη στο www.namougellas.com και όσα όμορφα προστεθούν σύντομα. Και βέβαια θα μαθαίνουν για κάθε νέα συνάντηση και θα μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Αυτό λοιπόν είναι το Να Μου Γελλάς.Ένα στέκι, ένα μέρος χωρίς θόρυβο, ενημέρωση και χωρίς διαφημίσεις. Μέσα από το κινητό, το tablet, το desktop. Μια ευκαιρία η ψυχρή οθόνη να γίνει διέξοδος από όσα μας βαραίνουν. 

Στις 8 Δεκεμβρίου το Να Μου Γελλάς κλείνει δύο χρόνια διαδρομής και το γιορτάζει προσφέροντας έκπτωση 50% σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων ΓΕΛΛΑΣ. Και βέβαια με την υπόσχεση να συνεχιστούν οι όμορφες στιγμές στο ομώνυμο «στέκι».

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.