Μυστήριο 58 Capital Connections | 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Μυστήριο 58 Capital Connections | 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνών & επαγγελματιών των σύγχρονων παραστατικών τεχνών. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Για το πρόγραμμα «Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή» 
Επιμέλεια: Κέλλυ Διαπούλη, On the Move, Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα
Αιτήσεις συμμετοχής εδώ για φυσικά πρόσωπα και εδώ για φορείς, έως τις 8 Φεβρουαρίου

Για το πρόγραμμα «Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ»
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Αιτήσεις συμμετοχής εδώ έως τις 8 Φεβρουαρίου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Μπασάρτ και το Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move διοργανώνουν το Μυστήριο 58 Capital Connections, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνών και επαγγελματιών των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στους τομείς των διεθνών συνεργασιών και της δραματουργίας. Μια σημαντική ευκαιρία για 15 ελληνικούς φορείς των παραστατικών τεχνών ή/και μεμονωμένους καλλιτέχνες να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική και καθοδήγηση (mentoring) από την Κέλλυ Διαπούλη και εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Δικτύου για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move, διάρκειας ενός έτους, με σκοπό να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή. Ταυτόχρονα, πέντε ακόμη καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να εκκινήσουν μία αντίστοιχη διαδικασία συμβουλευτικής στον τομέα της δραματουργίας με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, με στόχο να ολοκληρώσουν ένα καλλιτεχνικό έργο.

«Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή» / Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 
 
Η εξωστρέφεια και η δραστηριότητα εκτός εθνικών συνόρων είναι μια διαδικασία-πρόκληση για τον τρόπο απεύθυνσης των έργων, το μοίρασμα κοινών ανησυχιών, παρόμοιων επιδιώξεων και συγγενούς αισθητικής, με στόχο τη συνεργασία με συναδέλφους σε εκατοντάδες πόλεις από την Πορτογαλλία μέχρι τη Βουλγαρία και από την Κύπρο μέχρι την Ισλανδία. Γι' αυτόν τον λόγο, η συζήτηση για την εξωστρέφεια δεν ξεκινά από την καλλιτεχνική αριστεία αλλά από την επιθυμία και την περιέργεια.
 

Το πρόγραμμα «Διασύνδεση με την ευρωπαϊκή σκηνή» ξεκινά με ένα εισαγωγικό διήμερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2023, συνεχίζεται με online μηνιαίες κατ΄ιδίαν συνεδρίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες και το On the Move, το κατεξοχήν διεθνές δίκτυο ενημέρωσης αναφορικά με την καλλιτεχνική και πολιτιστική κινητικότητα, με περισσότερα από 60 μέλη από 27 χώρες, και ολοκληρώνεται με μία διήμερη δια ζώσης συνάντηση στο τέλος του προγράμματος.
 
Προτεραιότητα θα δοθεί σε φορείς, καλλιτέχνες και επαγγελματίες που ξεκινούν τώρα την προσπάθεια να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους και στο εξωτερικό, σε φορείς του ανεξάρτητου χώρου και σε φορείς και άτομα που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

«Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ» / Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 
 
Σε μια εποχή που μαστίζεται από αλλεπάλληλες και βαθιές κρίσεις και χρειάζεται να αφηγηθούμε ξανά τα πάντα χωρίς κανένα δεδομένο, η συζήτηση γύρω από τη δραματουργία εντείνεται διεθνώς. Βασική επιδίωξη του προγράμματος «Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ», διάρκειας ενός έτους, είναι η ανάπτυξη της προσωπικής καλλιτεχνικής γλώσσας των συμμετεχόντων/ουσών μέσα από έναν μεθοδικό διάλογο. Η προσπάθεια είναι διμερής και απαιτεί ισχυρό κίνητρο για την ολοκλήρωση ενός προσωπικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος, χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το είδος και τη μορφή: θέατρο, σύγχρονος χορός, έργα site specific, τσίρκο κ.ο.κ. 
 
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους βρίσκονται τώρα στη διαδικασία διαμόρφωσης της προσωπικής τους γλώσσας, δηλαδή είτε σε αναδυόμενους καλλιτέχνες είτε σε καλλιτέχνες με πιο μακρά πορεία σε στάδιο μετάβασης ή επανακαθορισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μυστήριο 58 Capital Connections εδώ & στο email [email protected]

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

Κόστος συμμετοχής: 500€ & ΦΠΑ (καταβολή σε δύο δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο αντίστοιχα)

Συνολικό κόστος προγράμματος: 3500€ & ΦΠΑ (καλύπτεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) 
 
Διήμερη συνάντηση γνωριμίας σεμιναριακού χαρακτήρα-Έναρξη Προγράμματος: 25 & 26 Φεβρουαρίου (10:00 μέχρι τις 18:00, Ελευσίνα). Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για όσους υποψηφίους επιλεγούν.
  
Χώρος διεξαγωγής του εναρκτήριου σεμιναρίου Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), Χαριλάου 28, Ελευσίνα
 
Σημείωση: Μόνο οι υποψήφιοι για την «Ενίσχυση στον τομέα ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ» που θα περάσουν από την πρώτη φάση, θα ενημερωθούν για να προσέλθουν σε συνέντευξη, η οποία θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.