Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας | Η πόλη αποκτά το δικό της κοινοτικό ραδιόφωνο!

Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας | Η πόλη αποκτά το δικό της κοινοτικό ραδιόφωνο!

Ο διαδικτυακός κοινοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας της 2023 Ελευσίς είναι γεγονός! Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, το νέο ραδιόφωνο της Ελευσίνας εκπέμπει ζωντανά στην ιστοσελίδα voicesofelefsina.eu με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και… πειραματισμούς. Επιπλέον, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 17:00 υποδέχεται στο φιλόξενο σπίτι του, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε μια ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ξεχωριστές μουσικές επιλογές, καθώς κι ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όσους/ες επιθυμούν να προτείνουν τις δικές τους δημιουργικές ιδέες και να γίνουν μέρος της ομάδας.

 Συντονιστείτε στο voicesofelefsina.eu

Ανοιχτή Συνάντηση Γνωριμίας
Κυριακή 12 Νοεμβρίου | 17:00
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας

Είσοδος ελεύθερη

Το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, το οποίο εκπέμπει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έρχεται να συστήσει έναν νέο, ανοιχτό χώρο πολυφωνίας, να δώσει βήμα στους κατοίκους της πόλης, και να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές και όψεις της, τις μνήμες και τις ιστορίες που την έχουν καθορίσει.

Ο σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι ο καρπός μιας σειράς δράσεων και εργαστηρίων σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπό την επιμέλεια της ομάδας του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, σε συνεργασία με τον Βερολινέζο καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron. Η δημιουργική ομάδα αποτελείται ήδη από 15 συμμετέχοντες/ουσες, κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, που συνθέτουν ήδη μια πλούσια, ζωντανή ραδιοφωνική κοινότητα.

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

Η ομάδα του ραδιοφώνου Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους/ες όσοι/ες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ομάδας, λαμβάνοντας μέρος με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους στο μοναδικό κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected].

 

Πρόγραμμα εκπομπών

«Μουσικές της Ελευσίνας»
Μουσικές επιλογές κατοίκων και τοπικών ομάδων από την πόλη της Ελευσίνας σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς.

«Ραδιοφωνικός Παιδικός Σταθμός Ελευσίνας»
Μία ωριαία εκπομπή με συνεντεύξεις, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις και μουσικές επιλογές από παιδιά της Ελευσίνας σε συνεργασία με τον συνθέτη και περφόρμερ ηλεκτροακουστικής μουσικής, Τάσο Στάμου.

«Ροκ Μυστήρια»
Η Δάφνη Στασινή και ο Γιώργος Ιορδανίδης μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στον  χρόνο με ιστορίες, αφιερώσεις και μνήμες που θα μας ταξιδέψουν στην Ελευσίνα των 90’s και όχι μόνο.

«Έγραψαν για αυτήν»
Αναγνώσεις κειμένων από 150 συγγραφείς συστήνουν το διαχρονικό βλέμμα των Άλλων πάνω στην Ελευσίνα. Από τη Ζέττα Πασπαράκη.

«Stay cool and keep cult»
Μια εκπομπή της Βίκυς Δάλλιου με τα πολιτιστικά νέα της Ελευσίνας αλλά και όλα όσα κρατούν την πόλη και τους ανθρώπους της όμορφους και ζωντανούς.

«Φωνές της Ελευσίνας»
Ηχοτοπία, ιστορίες και θραυσματικές αφηγήσεις από την Ελευσίνα που συλλέγει και επιμελείται ο καλλιτέχνης Karl Heinz Jeron.

«Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
Η εβδομαδιαία πολιτιστική ατζέντα της 2023 Ελευσίς ενημερώνει τους ακροατές για όλες τις επερχόμενες δράσεις της διοργάνωσης. Από την Αγγελική Νικολάρη.

«Σεργιάνι στη μουσική μας παράδοση»
Η Μυρτώ Θεοδοσοπούλου και ο Γιάννης Συλεούνης μιλούν για τους ανθρώπους που έφτασαν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα από άλλους τόπους με σημείο αναφοράς τις μουσικές παραδόσεις από τους τόπους καταγωγής τους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.