My Back Was A Bridge For You To Cross | Νέο άλμπουμ από ANOHNI and the Johnsons

My Back Was A Bridge For You To Cross | Νέο άλμπουμ από ANOHNI and the Johnsons

Η ANOHNI ανακοινώνει το “My Back Was A Bridge For You To Cross”, το νέο άλμπουμ από τους ANOHNI and the Johnsons που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου από την Rough Trade και την Secretly Canadian, ενώ παρουσιάζει το πρώτο single “It Must Change” που συνοδεύεται από video clip.

H ANOHNI που πλέον ζει στη Νέα Υόρκη, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία του νέου άλμπουμ, του πρώτου μετά την κυκλοφορία του HOPELESSNESS, ως τόσο επίπονη, αλλά ταυτόχρονα εμπνευσμένη, ευχάριστη και οικεία, και ως μια ανανεωμένη απάντησής της στον κόσμο, όπως εκείνη τον βλέπει. «Σκεφτόμουν πολύ το “What’s Going On” του Marvin Gaye. Αποτέλεσε μια σημαντική βάση στο μυαλό μου» λέει η ANOHNI για το έκτο της άλμπουμ. «Μερικά από αυτά τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν και παραπάνω από 50 χρόνια εκφράζουν παγκόσμιες και περιβαλλοντικές ανησυχίες που ανταποκρίνονται απόλυτα στο σήμερα.»

Το άλμπουμ εκφράζει μια κοσμοθεωρία γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μέσα από έναν προσωπικό φακό, η ANOHNI αντιμετωπίζει την απώλεια αγαπημένων προσώπων, την ανισότητα, την αποξένωση, την αποδοχή, τη σκληρότητα, την οικοκτονία, την καταστροφή που προκαλείται από τις θρησκείες (Ιουδαισμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό), τον μελλοντικό φεμινισμό και την πιθανότητα να αλλάξουμε ακόμα τον τρόπο σκέψης μας, τις πνευματικές μας ιδέες, την κοινωνικές μας δομές και τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη φύση.

Το βίντεο, με πρωταγωνίστρια τη Βρετανίδα ακτιβίστρια κοινωνικής δικαιοσύνης Munroe Bergdorf, σκηνοθετήθηκε από τους Iain Forsyth και Jane Pollard. «Η Munroe Bergdorf έχει προσφέρει τόσα πολλά στη βρετανική κοινωνία. Πάντα με εντυπωσιάζει με την ευδιάκριτη χάρη της. Η αξιοπρέπεια και το ηθικό θάρρος της Munroe είναι ένα φως που δείχνει το δρόμο» – ANOHNI


Η ANOHNI εξηγεί, «Πολλές από τις ηχογραφήσεις σε αυτόν τον δίσκο - όπως το "It Must Change" και το "Can't" - αποτυπώνουν την πρώτη και μοναδική φορά που τραγούδησα αυτά τα τραγούδια. Υπάρχει μια μαγεία όταν ξαφνικά τοποθετείς στη μελωδία λέξεις που σκεφτόσουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι το ξύπνημα του νευρικού συστήματος. Δεν είναι προσωπικό και όμως είναι τόσο προσωπικό. Τα πράγματα συνδέονται και ζωντανεύουν».

Στο εξώφυλλο του «My Back Was a Bridge For You To Cross» υπάρχει ένα πορτρέτο της θρυλικής ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Marsha P. Johnson, τραβηγμένο από τον Alvin Baltrop τη δεκαετία του 1970. Η ANOHNI ήθελε πάντοτε να βρει ένα τρόπο να εντάξει την Johnson στη δουλειά της και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η προσέγγιση της ANOHNI από τον τελευταίο της δίσκο έχει αλλάξει, μεταβαίνοντας από έναν άνθρωπο που έχει επιφορτιστεί με την αμφισβήτηση της παγκόσμιας άρνησης σε μια καλλιτέχνιδα που επιδιώκει να υποστηρίξει τους άλλους από την πρώτη γραμμή. «Θέλω ο δίσκος να είναι χρήσιμος. Με το HOPELESSNESS έμαθα ότι μπορώ να παρέχω ένα soundtrack που θα μπορούσε να ενισχύσει τους ανθρώπους στη δουλειά τους, στον ακτιβισμό τους, στο όνειρο και στη λήψη αποφάσεων. Μπορώ να τραγουδήσω για μια συνειδητοποίηση που κάνει τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι, για ανθρώπους για τους οποίους η ειλικρινής έκφραση αυτών των τρομακτικών καιρών δεν αποτελεί πηγή δυσφορίας αλλά αιτία ταύτισης και ανακούφισης».

STREAM /BUY SINGLE | PRE – ORDER ALBUM

Κυκλοφορεί από την Rough Trade με την υποστήριξη της The Hubsters

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.