Μαθητές Δημοτικού της Καλλιθέας τραγουδάνε κατά της παιδικής κακοποίησης

Μαθητές Δημοτικού της Καλλιθέας τραγουδάνε κατά της παιδικής κακοποίησης

Την δική τους μουσική διαμαρτυρία κατά της παιδικής κακοποίησης έκαναν οι μαθητές της χορωδίας του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 16ης πανελλήνιας συνάντησης σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Ταυτότητα κι επάγγελμα παιδί".

Tραγούδι που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την υπόθεση του βιασμού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, σε ερμηνεία και μουσική του Γιώργου Χουβαρδά και σε στίχους του Κωνσταντίνου Τσακαλάκη.

Ένα σπουδαίο τραγούδι-μανιφέστο κατά της παιδικής κακοποίησης που συγκινεί μέσα από την τρυφερή ερμηνεία των μαθητών, υπό την επιμέλεια & διεύθυνση της Ράνιας Ααρών

Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους οι δύο δημιουργοί: «Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά στόματα, εκείνα των μικρών παιδιών που αντέχουν ν' αγαπούν αληθινά κι αθώα, όπως ακριβώς πρέπει. Και κάπως έτσι η συγκίνησή μας έγινε και πάλι ανείπωτη κι ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που νιώσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά αυτό μας το κομμάτι. Προ ολίγων ωρών λοιπόν, μας έστειλαν αυτό το υπέροχο βίντεο και νιώσαμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας, μαζί με την ελπίδα των παιδιών και τη δικιά μας ότι "αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει", όπως είπανε στο τέλος παραλλάσσοντας εύστοχα τους στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι "Κεμάλ" σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Ευχαριστούμε γι' αυτή την ένωση, για το μήνυμα, τη συγκίνηση και την αλήθεια σας.»

Μπορείτε να ακούσετε τα παιδιά εδώ και το αυθεντικό τραγούδι εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.