Μαθήματα προετοιμασίας Υποψήφιων Σπουδαστών Δραματικών Σχολών απο την τΖΕΝεράλε Acting Studio

Μαθήματα προετοιμασίας Υποψήφιων Σπουδαστών Δραματικών Σχολών απο την τΖΕΝεράλε Acting Studio

Η τΖΕΝεράλε Acting Studio σας καλωσορίζει στο πρόγραμμα προετοιμασίας υποκριτικής που απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές Εθνικού ή Κρατικού Θεάτρου και υπόλοιπων δραματικών σχολών.

Η διδασκαλία του εισαγωγικού προγράμματος για τους υποψήφιους σπουδαστές θα προσφέρει μια πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση, δηλαδή την δυνατότητα προετοιμασίας δυο μονολόγων (κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου), τραγουδιού, ποιήματος, αυτοσχεδιασμών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από  την θεατρική τέχνη που απαιτούνται για την εισαγωγή των υποψήφιων στις δραματικές σχολές.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Χρίστος Συμεωνίδης

Η προετοιμασία των υποψήφιων σπουδαστών είναι μια ευαίσθητη διαδικασία που απαιτεί σοβαρότητα, υπομονή, συνέπεια και φροντίδα. Η τΖΕΝεράλε Acting Studio έχοντας υπόψιν της όλα τα παραπάνω, μας συστήνει το διδακτικό προσωπικό της, που απαρτίζεται από νέους, έμπειρους και διακεκριμένους  καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου. Οι: Πάνος Λουκαΐδης (Ηθοποιός – Θεατρολόγος - Δραματολόγος), Μαριάννα Παπαθανασίου (Ηθοποιός - Μουσικός), Μιχάλης Συριόπουλος (Ηθοποιός - Σκηνοθέτης) και Λητώ Τριανταφυλλίδου (Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος - Δραματολόγος) αναλαμβάνουν υπεύθυνα την προετοιμασίας σας.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, η τΖΕΝεράλε Acting Studio διαμορφώνει τμήματα μέχρι τριών ατόμων ή ιδιαίτερων μαθημάτων με την παρουσία υποχρεωτικού covid-19 self test, για την ασφάλεια και την σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει το Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες | Εγγραφές

τΖΕΝεράλε Acting Studio
Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργέιο
Τηλ./Tel: +30 2105232519
Email: [email protected]

Μιχάλης Συριόπουλος/Michael Syriopoulos

Actor/Director

Βιογραφικά

  • Πάνος Λουκαΐδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κύπρο. Σπούδασε Θεατρολογία και Δραματολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών όπου αποφοίτησε το 2015 και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κούν» όπου αποφοίτησε το 2018.

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Β.P.M» με έδρα την Αθήνα.

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ο Θάνατος του Εμποράκου» παραγωγή ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους (Βάγκνερ Χάουαρντ) 2021, «Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν είχες κανένα λόγο να τον φοβάσαι» παραγωγή Θέατρο Tempus Verum, σε σκηνοθεσία B.P.M (Ντε Κοκ) 2019, «Festen» παραγωγή Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν (Κρίστιαν) 2018, «Το ξενοδοχείο των δύο κόσμων» (Ιούλιος) και «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (Λαμπέρτο) παραγωγή Θέατρο Γραμμές 2014, «Ερωτική Ρωγμή» παραγωγή Θέατρο Αγορά (Κρίστοφερ) 2014 , «Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα» παραγωγή Θέατρο Αντίμετρο (Σαμάνθα) 2015.

Σκηνόθετησε τις παραστάσεις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου, Αθήνα 2019 και το έργο «Η Κρεμάστρα» της Ελένης Λαδά, σε παραγωγή Act Theater, Πάτρα 2014.

Συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στην παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση» 2019.

Τιμήθηκε με βραβείο απο την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία «Τα Παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας» (2018).

  • Μαριάννα Παπαθανασίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Σπούδασε θέατρο και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας φλάουτο φλογέρα και θεωρητικά της μουσικής. Συνέχισε με μαθήματα φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού στο Ωδείου Βορείου Ελλάδος και μαθήματα χορού στις σχολές Καφαντάρη και Άσπα Φούτση. Είναι υπότροφος στο Ωδείο Αθηνών, στο τμήμα της Jazz, συνεχίζοντας τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, με εξειδίκευση στο jazz τραγούδι.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Θωμά Μοσχόπουλο (υποκριτική), Σίμο Κακάλα (υποκριτική), Έλενα Μαυρίδου (υποκριτική με μάσκα), Σία Κοσκινά (musical), Σπύρος Σακκάς (φωνητική), Κλαίρη Σειραδάκη (παιδικό ιχνογράφημα - Σύνδρομο Asperger), Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αθηνών (Μαθησιακές δυσκολίες).

Συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις: «Ο Έμπορος της Βενετίας» σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου, «Κόσμοι σε πόλεμο» σε σκηνοθεσία Μαρίας Γρίβα, «Κάτω από το Γαλατόδασος», «Ανδρομάχη», «Ικέτιδες» και «Συσσίτιο» σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, «Το φωτεινό δωμάτιο» και «Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας» σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και «Alexander Rock Opera» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη.

Τραγουδάει επαγγελματικά έχοντας συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς και σχήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. (The Great Gig- A tribute concert to Pink Floyd, Σεραφείμ Μπέλλος, Gilad Atzmon, Δημήτρης Καλαντζής κ.α.) Είναι η τραγουδίστρια της μπάντας «Marianna & the Dizzy Breezes». Κυκλοφορούν τα single «Πες πως μ’ ανατάμωσες» και «Κόκκινα Γυαλιά» με τα οποία ξεκίνησαν τη δισκογραφία τους. Έχουν συνεργαστεί με τους «Speakeasies Swing Band», « Σταμάτη Κραουνάκη» και «Δάκη».

Είναι δασκάλα Φωνητικής και Τραγουδιού. Διδάσκει το τμήμα παιδικής χορωδίας του Νέου Ωδείο Αλίμου. Έχει εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

  • Μιχάλης Συριόπουλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με υποτροφία το 2009 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο θέατρο - Βασίλης Διαμαντόπουλος» .

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Κίρκη Καραλή, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσο Ράτζο, Πέμη Ζούνη, Σωτήρη Χατζάκη, Γιώργο Παλούμπη, Γιάννη Βούρο, Γλυκερία Καλαιτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρο Σιδέρη, Νίκο Βουδούρη, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνη Καλογρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Κ.Θ.Β.Ε. , την  Πειραματική Σκηνής της Τέχνης, το Δη.Πε.Θε. Βέροιας, το Θέατρο Πόρτα κ.α.

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ποντικοπαγίδα», «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη», «Η αρχή του Αρχιμήδη», «Γιανούλα η κουλουρού», «Η πόλη», «Καντίντ ή η αισιοδοξία», « Η δίκη του Κ», «Αγγέλα», «Ο Γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», «Η αρρώστια της νιότης», «Παραμύθια στο ασανσέρ», «Βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «Το όνειρο του σκιάχτρου», «Η όπερα του ζητιάνου», «Ορφέας Vision», «Αθώοι ψεύτες», «Τρεις αδελφές», «Το σκλαβί», «Σ' εσάς που με ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος γάμος», «Λεωφορείο ο πόθος». 

Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει τις παραστάσεις: «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα του μπαρμπα-Ιωσήφ», «Στον καθρέφτη του χρόνου ρέουν οι λέξεις διαυγής» και ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ» σε σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη.

Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές: «Επιστροφή», «Εκδρομή» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, «Μ+Μ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιόυ και «Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Holly Emy» σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού.

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι «ΛΟΓΕΙΟΝ» (2011-2014), στο «Κyklos Art Studio» (2015), στις Δραματικές Σχολές Ίασμος και Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος ( 2016-2018) , στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς ( 2019) και στο Θέατρο των Αλλαγών ( 2019-2021).

Το 2016 έως το 2018 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την παραστάση «Καντίντ ή η αισιοδοξία» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και για την παράσταση «Η πόλη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Το 2021, ίδρυσε την τΖΕΝεράλε Acting Studio.

  • Λητώ Τριανταφυλλίδου

Η Λητώ Τριανταφυλλίδου είναι σκηνοθέτης θεάτρου και με την δουλειά της στοχεύει στην δημιουργία θεατρικών events που επεκτείνουν την ηθική φαντασία του κοινού.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά από το 2012 μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου και δραματολογία στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στο New School for Drama, της Νέας Υόρκης (MFA in Theater Directing).

Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε φεστιβάλ και θεατρικούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το τελευταίο project που υπέγραψε ως συγγραφέας και σκηνοθέτης είναι το «Μιλάμε Αύριο» (διαθέσιμο στο http://www.talktomorrow.net), μια ραδιοφωνική παράσταση με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, καθώς επίσης και οι παραστάσεις «An Evening on River Styx» στην πισίνα του 14th Street Y, ΝΥC και την τηλεφωνική performance «Call Elsewhere», βασισμένη στο έργο της Stav Palti Negev, «Elsewhere: a play for an audience of one», που παρουσιάστηκε στο New York Live Arts, NYC.

Το 2019 ήταν μέλος του Immigrant Mentorship Program for Visual and Multidisciplinary Arts του New York Foundation of the Arts και το 2020 συμμετείχε στο Resident Artist at BeyondtheSUD.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την δουλειά της εδώ: www.lytotr.com

Εδώ, αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την προετοιμασία σας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.