Μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών στην Καταπactή

Μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών στην Καταπactή

Η Καταπactή, έχοντας εισάγει τα τελευταία χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις των δραματικών σχολών, οδηγεί με επιτυχία τους υποψηφίους στην εισαγωγή τους στην κατάλληλη για αυτούς σχολή.

Μέσα από ένα πρόγραμμα ασκήσεων, τεχνικών λόγου, σωματοποίησης συναισθημάτων, φωνητικής και μουσικής, οι υποψήφιο/ες αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για να εισαχθούν με επιτυχία στη δραματική σχολή της επιλογής τους. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καταπactής, Σωτήρης Δούβρης διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και απαγγελία ποιημάτων, ενώ η έμπειρη καθηγήτρια Γκέλυ Φλουρή αναλαμβάνει, για φέτος, τη μουσική – φωνητική προετοιμασία.

Η φιλοσοφία της προετοιμασίας

Το πρόγραμμα της Καταπactής εστιάζει στη σωστή διαχείριση των εκφραστικών μέσων των υποψηφίων (γνώσεις τεχνικών υποκριτικής, σωματοποίησης συναισθημάτων, αναπνοών και φωνητικής). Με αυτόν τον τρόπο, φτάνοντας μπροστά στην εκάστοτε Επιτροπή, ο/η υποψήφιος/α, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του εαυτού του/της και όχι ένα στυλιζαρισμένο αποτέλεσμα. Αναλυτικά:

Υποκριτική μονολόγων
Κατάλληλη επιλογή μονολόγων μέσα από ανθολόγια του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αρχαιότητα έως το σήμερα.
Ανάλυση του έργου στο οποίο εμπεριέχεται ο μονόλογος έτσι ώστε να αντιληφθεί ο υποψήφιος τον στόχο του ρόλου, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Μέσα από αυτήν την εσωτερική πάλη θα προκύψει η σωστή θερμοκρασία απόδοσης.
Ασκήσεις άρθρωσης και ορθοφωνίας για τη σωστή εκφορά του λόγου
Αυτοσχεδιασμός

Αυτοσχεδιασμός
Λεκτικός αυτοσχεδιασμός πάνω στους μονολόγους, έτσι ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει λαμβάνοντας υπ’ όψιν οποιαδήποτε συνθήκη του ζητηθεί
Μη λεκτικός αυτοσχεδιασμός, προσεγγίζοντας σενάρια και θεματικές που έχουν ζητηθεί σε εξετάσεις προηγούμενων χρόνων.

 

Τραγούδι
Ο στόχος είναι η βελτίωση της τοποθέτησης της φωνής, ώστε να αποφευχθούν φωνητικά προβλήματα που συχνά δημιουργούνται λόγω κακής χρήσης του φωνητικού  οργάνου. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του αυτιού, ώστε να εκτελούνται ευκολότερα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τονική ακρίβεια, τα τραγούδια που θα επιλεγούν, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους. Θα προταθούν ερμηνευτικές ιδέες, που θα βοηθήσουν και την σκηνική παρουσία του κάθε υποψήφιου. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Email: [email protected] | T.: 216 80 96 448
Καταπactή: Κορομηλά 19 - Αθήνα (Ν. Κόσμος)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.