Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τις ομάδες ποίησης και πεζογραφίας για τη χρονιά 2017-2018 του British Council!

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τις ομάδες ποίησης και πεζογραφίας για τη χρονιά 2017-2018 του British Council!

Το British Council διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τις Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Kingston University London, και θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο στο British Council.

Οι ομάδες ποίησης και πεζογραφίας απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στην Μεγάλη Βρετανία.

Προσφέροντας ένα συνδυασμό από εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες, αναγνώσεις και εργαστήρια παρέχουμε τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, του οποίου οι συλλογές διηγημάτων «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» (Γ’ έκδοση, 2014) και «Πλατεία Μεσολογγίου» (B’ έκδοση, 2016) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ. Έχει μεταφράσει το αυτοβιογραφικό χρονικό «Ξάγρυπνη Πόλη» του Bill Hayes (εκδόσεις ΡΟΠΗ, 2017) ενώ το 2016 ήταν υπότροφος του προγράμματος «Study of the U.S. Institute on Contemporary American Literature» στο University of Louisville, στο Κεντάκι των Η.Π.Α.

Την ομάδα ποίησης συντονίζει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Ο Ιωαννίδης έχει εκδώσει τρία βιβλία ποιηµάτων: Το σωσίβιο (2008), Ακάλυπτος (2013) και Πολωνία (2016). Είναι συνεργάτης του Αρχείου Καβάφη (Ίδρυµα Ωνάση) στα εκπαιδευτικά του προγράµµατα· υπεύθυνος για την ποίηση στο «The Books’ Journal»· µέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΦΡΜΚ»· και επιµελητής των ποιητικών αναγνώσεων «Με τα λόγια (γίνεται)».

Τα τμήματα θα λειτουργούν στο British Council (Πλατεία Κολωνακίου 17, 10673, Αθήνα). Οι συναντήσεις της ομάδας ποίησης θα ξεκινήσουν από τις 13 Νοεμβρίου  και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, 18:30-21:00. Οι συναντήσεις της ομάδας πεζογραφίας θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη, 18:00-21:00, αρχής γενομένης από τις 8 Νοεμβρίου.

Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους έως τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα θέλαμε να συστήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υποβολή.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη τηλεφωνικά 210 3692 361 ή ηλεκτρονικά στο Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr ή να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.