Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τις ομάδες ποίησης και πεζογραφίας για τη χρονιά 2016-2017

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τις ομάδες ποίησης και πεζογραφίας για τη χρονιά 2016-2017

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι για πέμπτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσουν στο British Council οι Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο (πεζογραφία) και τον Νοέμβριο (ποίηση) στο British Council (Πλ. Κολωνακίου, Αθήνα).

Οι ομάδες ποίησης και πεζογραφίας, απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από το χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Προσφέροντας έναν συνδυασμό από εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες, open readings και workshops, παρέχουμε τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, του οποίου οι συλλογές διηγημάτων Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης (2014) και Πλατεία Μεσολογγίου (2016) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ. Είναι υπότροφος του προγράμματος Study of the United States Institute on Contemporary American Literature και εισηγητής του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο e-learning του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Την ομάδα ποίησης συντονίζει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Έχει εκδόσει τρία βιβλία με ποιήματα: Το σωσίβιο (2008), Ακάλυπτος (2013), Πολωνία (2016). Συνεργάζεται με το Αρχείο Καβάφη (Ίδρυμα Ωνάση) στα εκπαιδευτικά του προγράμματα· είναι υπεύθυνος για την ποίηση στο περιοδικό “The Books' Journal”· μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “ΦΡΜΚ”· και εμπνευστής και επιμελητής των μηνιαίων ποιητικών αναγνώσεων “Με τα λόγια (γίνεται)”. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων των R. Creeley, T. Gunn, D. Harsent, S. Heaney, A. Motion, R. Duncan, και άλλων. Δικά του ποιήματα έχουν δημοσιευθεί σε αγγλόφωνα, σουηδικά και τουρκικά περιοδικά και ανθολογίες.

Τα τμήματα θα λειτουργούν στο British Council (Πλατεία Κολωνακίου 17, 10673, Αθήνα). Οι συναντήσεις της ομάδας πεζογραφίας θα λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Τετάρτη, 18:00-21:00, αρχής γενομένης από την 19η Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις της ομάδας ποίησης θα ξεκινήσουν στις 7 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα, 18:30-21:00. Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων είναι διαθέσιμο στο:  https://www.britishcouncil.gr/events/creative-writing-programme-2016

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής (μαζί με δείγμα γραφής τους) που βρίσκεται εδώ: https://www.britishcouncil.gr/events/creative-writing-programme-2016, έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα θέλαμε να συστήσουμε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη υποβολή.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 110€.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη τηλεφωνικά στο 210 3692 361.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.