Ξεκίνησαν οι προπονήσεις της ΑntetokounΒros Academy

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις της ΑntetokounΒros Academy

Η ΑntetokounΒrosAcademy είναι εδώ. Τα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων γέμισαν με ενθουσιασμένα παιδιά που πραγματοποίησαν τις πρώτες τους προπονήσεις.

 

Νεαροί αθλητές, γεμάτοι ελπίδα για το μέλλον, παρέλαβαν τον αθλητικό τους ρουχισμό από την ομάδα της Nike, του Οργανισμού Eurohoops και του Ιδρύματος Ωνάση, λίγο πριν μπουν στο γήπεδο και αρχίσουν προπόνηση.

Αγάπη για τον αθλητισμό, ομαδικό πνεύμα και χαμόγελα, αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, γειτονιές δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα. Οι πρώτες μέρες προπονήσεωναντικατοπτρίζουν στο έπακρο το όραμα των αδερφών Αντετοκούνμπο για μια ξεχωριστή ακαδημία που θα ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ και θα δίνει ελπίδα και χαρά σε παιδιά που στερούνται ευκαιριών.

 

Οι νεαροί αθλητές συγκεντρώθηκαν σε κύκλο και άκουσαν με προσοχή τους προπονητές τους, που τους μίλησαν για το πρόγραμμα, τις προπονήσεις, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που θα περιλαμβάνει η χρονιά τους στην ΑntetokounΒrosAcademy.

Η Head Coach της AntetokounBrosAcademy, Αναστασία Κωστάκη, μαζί με έμπειρους και μαθητευόμενους προπονητές, τόνισε πως σκοπός είναι να απολαύσουν το παιχνίδι και να εξελιχθούν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολύ ενδιαφέρουσες εξωαγωνιστικές δράσεις που θα παρέχει το Ίδρυμα Ωνάση, με ομιλίες από lifecoaches, ενώ στάθηκε και στις εκπαιδευτικές και μπασκετικέςυποτροφίες που θα δοθούν σε όσους ξεχωρίσουν. Σε αυτό το σημείο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, με την επικεφαλής προπονήτρια να τονίζει πως την υποτροφία δεν θα την κερδίσει απαραίτητα ο καλύτερος παίκτης, αλλά αυτός ή αυτή που θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη βελτίωση, προσπάθεια και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μετά την ομιλία ήρθε η ώρα για την οποία ανυπομονούσαν όλα τα παιδιά. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν και οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε μικρότερα groupsκαι εκτέλεσαν τις ασκήσεις των προπονητώνμε όρεξη και προσήλωση.

Οι δύο πρώτες προπονήσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι αθλητές της AntetokounBrosAcademy ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο (30/11).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

AntetokounBrosAcademy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBrosAcademy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, νααποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του ΙδρύματοςΩνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίεςπου εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

https://www.antetokounbrosacademy.net/ξεκίνησαν-οι-προπονήσεις-της-αntetokounβros-academy-pics-vid/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.