«Καθέν@ και μια Χίμαιρα»: ένα ανεξάρτητο project πάνω στα «Μικρά Ποιήματα σε Πεζό» του Charles Baudelaire

«Καθέν@ και μια Χίμαιρα»: ένα ανεξάρτητο project πάνω στα «Μικρά Ποιήματα σε Πεζό» του Charles Baudelaire

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων καθώς και το μήνα του Pride κυκλοφόρησε ψηφιακά από την πλατφόρμα του bandcamp η υβριδική και αξιοσημείωτη συλλογή «Καθέν@ και μια Χίμαιρα», ένα ανεξάρτητο project που γεννήθηκε από τη συνάντηση της ομώνυμης ομάδας με τις εκδόσεις οposito, που τους παραχώρησαν την ελληνική μετάφραση του βιβλίου «Μικρά Ποιήματα σε Πεζό» του Charles Baudelaire. .

To πείραμα έφτασε να περιλαμβάνει στην τελική μορφή του πάνω από 60 άτομα (μουσικοί/ ερμηνευτές, -ριες / δημιουργικό), συγκροτώντας μια ομάδα τόσο ετερόκλητη όσο και η παράδοξη καθημερινότητα που επιχειρούν να εκφράσουν.

Στη συλλογή μπορείτε να ακούσετε underground αλλά και καταξιωμένα ονόματα όπως τους Selofan με το σκοτεινό ρομαντισμό τους, τον Othon με ένα μείγμα κλασικών μοτίβων και ηλεκτρονικής μουσικής, τον Electroware με ατμοσφαιρικό acid/synth electro, τον Kristof, τη Melatonini, τους Lost Bodies, Pinna Bounce, Krista Papista, capétte, τον Λάμπρο Τσάμη (RR hearse) και ονόματα από το χώρο του θεάτρου και της όπερας όπως η Ελεάνα Κωνσταντά, της drag performance όπως η Kangela Tromokratisch, την ομάδα "Τα πάντα Φι" απο το χώρο του παιδικού κουκλοθέατρου αλλά ακόμη και ηλεκτροακουστικές συνθέσεις από φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Τα έσοδα της συλλογής απο το bandcamp καθώς και από τον περιορισμένο αριθμό αντιτύπων του βιβλίου συνοδευομένων από διπλό CD, θα διατεθούν στη σύμπραξη Emantes, η οποία υποστηρίζει ενεργά ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες, «προσφέροντας μια αναγκαία στήριξη σε ένα όχι τόσο φανερό κομμάτι της κοινωνίας».

Σχετικά Links:

Bandcamp
Facebook
Oposito books
https://www.emantes.com/

Ένα pre-release podcast με επιλογές από τη συλλογή έχει παιχτεί ήδη από το διεθνές movement radio: Link

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.