Κάλεσμα συμμετοχής για το 9ο Handmade & Recycled Theater Festival / Fabrica Athens

Κάλεσμα συμμετοχής για το 9ο Handmade & Recycled Theater Festival / Fabrica Athens

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας.

Από 15 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου παίρνουμε την τέχνη στα χέρια μας!

 

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens διοργανώνει φέτος το 9th Handmade&Recycled Theater Festival. Το αγαπημένο μας φεστιβάλ στη γειτονιά του Κεραμεικού επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά!

Η Ιδέα
Γιατί χειροποίητο και ανακυκλώσιμο;
«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κεντρικός άξονας του Handmade and Recycled Theater Festival είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Το όνομα και ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ προέκυψαν από την ίδια την ταυτότητα της ομάδας. Δεν πρόκειται λοιπόν για την επιλογή ενός τίτλου, αλλά για μία ανάγκη, έναν τρόπο ζωής που μετενσαρκώνεται σε καλλιτεχνικό όραμα. Ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες που αυτό - οργανώνονται, δημιουργούν μαζί, αναλαμβάνοντας ο καθένας διαφορετικούς ρόλους για να πετύχουν ένα αποτέλεσμα.

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, με τον χώρο του πολιτισμού να πλήττεται και τους καλλιτέχνες να καλούνται να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν τη δημιουργία, η ιδέα του Φεστιβάλ εμπνέεται από έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες που θέλουν να πάρουν την τέχνη στα χέρια τους, να αναδείξουμε τις DIY δημιουργίες και να αναπτύξουμε ένα δίκτυο καλλιτεχνών που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας. Καλούμε, λοιπόν, όλους εσάς να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες σας και να συνδημιουργήσουμε ένα διαφορετικό Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου και Τέχνης!

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ
Συμμετοχές
Το φεστιβάλ εδώ και οχτώ χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας: Θέατρο, πρόζα, μουσικό θέατρο, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, χοροθέατρο, θεατρικό αναλόγιο, θέατρο σκιών, bartheater, forumtheater, performance, videoperformance, videodance, skypeperformance, musicperformance, sitespecificperformance, standupcomedy, αφήγηση, σύγχρονο χορό, jazzdance, συναυλίες, djsets, live μουσική, μεγάλου μήκους ταινίες, μικρού μήκους ταινίες, προβολές videoart, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, αρχιτεκτονικό σχέδιο, installations, παρουσίαση βιβλίου, ανάγνωση βιβλίου, sitespecificart, κουκλοθέατρο, καλλιτέχνες τσίρκο, ακροβατικά, aerialSkills, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY Κατασκευές, δημιουργική απασχόληση παιδιών, σεμινάρια, διαλέξεις.

Τι καινούργιο υπάρχει;
- Green Object – Διαγωνισμός 15 λεπτων παραστάσεων
Διαγωνισμός για θεατρικές ομάδες! Το πράσινο χρώμα, τα πράσινα αντικείμενα, η έννοια του «πράσινου» αποτελούν την πηγή έμπνευσής μας. Η κάθε ομάδα έχει δεκαπέντε λεπτά στην διάθεσή της για να παρουσιάσει μία παράσταση ή performance που να εμπνέεται ή να περιέχει το πράσινο χρώμα, τα πράσινα αντικείμενα ή την έννοια του πράσινου. Στην νικήτρια ομάδα/καλλιτέχνη θα προσφερθεί χρηματικό έπαθλο.
- Διαγωνισμός Νέων Θεατρικών Έργων
Το HRTFest προσκαλεί συγγραφείς, με νέο θεατρικό έργο που δεν έχει παρουσιαστεί στο κοινό, να το καταθέσει στο Φεστιβάλ. Η παρουσίαση στο Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει σε μορφή θεατρικού αναλογίου (μέγιστος χρόνος παρουσίασης 30’) και κάθε συγγραφέας μπορεί να καταθέσει μόνο ένα έργο. Για το νικητήριο έργο του διαγωνισμού, η Fabrica Athens μέσα από το ετήσιο εργαστήριο Θεάτρου της Έρευνας, θα αναλάβει τη θεατρική μεταφορά του.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι χώροι και ο τρόπος λειτουργίας θα διαμορφωθούν – καθοριστούν σε συνάρτηση με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις δράσεις τους ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο.

Υποβολή προτάσεων
Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, αλλά και σπουδαστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην τέχνη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να αποστείλουν email με θέμα «Αίτηση Συμμετοχής HRTF», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected]

Το email χρειάζεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία σε αρχείο pdf:

  • - Περιγραφή της πρότασης
  • - Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας ή του καλλιτέχνη
  • - Στοιχεία επικοινωνίας
  • - Οπτικοακουστικό υλικό (αν υπάρχει).

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και 08 Σεπτεμβρίου 2021. Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν τις παραπάνω πληροφορίες ή που είναι ληξιπρόθεσμες θα θεωρούνται άκυρες.

Πληροφορίες

Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις παραχωρούνται δωρεάν στους καλλιτέχνες. Οι χώροι θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε δεύτερο χρόνο.
Όλες οι υποβολές θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στο Φεστιβάλ ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.
 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.