Καμπάνια #PAINted | Η έμφυλη βία έχει πολλές αποχρώσεις


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), η γυναικεία οργάνωση Κέντρο Διοτίμα και η  Makeup & Digital Artist,  Ελεάνα Δημοπούλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καμπάνια #PAINted.

Η καμπάνια #PAINted αξιοποιεί το χρώμα για να «μιλήσει» για όλες τις μορφές έμφυλης βίαςλεκτική, σωματικήψυχολογική / συναισθηματικήοικονομική και σεξουαλική βία. Μορφές που συχνά δεν αφήνουν ορατά σημάδια, ωστόσο προκαλούν πολλαπλά τραύματα στα άτομα που τις έχουν βιώσει ή τις βιώνουν, είτε στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο χώρο (συντροφική/συζυγική και ενδοοικογενειακή βία, βιασμόςσεξουαλική παρενόχλησηtraffickingstalking κ.ά.).

Ζωγραφίζοντας τον πόνο και το τραύμα, δίνουμε ορατότητα σε ένα «αόρατο φαινόμενο», που πολλές φορές διαφεύγει από τις στατιστικές, ενώ συχνά συγκαλύπτεται από βολικούς μύθους και κοινωνική ανοχή, με αποτέλεσμα να μην καταγγέλλεται.

Μέσα από την καμπάνια στοχεύουμε: στην ενημέρωση του κοινού ώστε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε όλες τις μορφές έμφυλης βίας· στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη διαμόρφωση συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό· αλλά και την ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων  έμφυλης βίας. Άλλωστε για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση απέναντι στην έμφυλη βία είναι αναγκαία η συμβολή όλων μας.

Περισσότερα

 
 

 

 
 
 

Το VICE ενόψει της Διεθνούς ημέρας κινηματογράφησε τα backstage της καμπάνιας.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για το Κέντρο Διοτίμα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.