Intimacy without obsession |Πρώτο album των Agatha & Molyneaux

Intimacy without obsession |Πρώτο album των Agatha & Molyneaux

Μετά την κυκλοφορία των single «Δεν πειράζει» (10/23) και «Ποτέ» (11/23), ανακοινώνεται σήμερα η κυκλοφορία του album «Intimacy without obsession» των Agatha & Molyneaux, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο που ζει και δημιουργεί μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εξερευνά τα όρια του club ήχου με ένα lo fi χαρακτήρα.

Το «Intimacy without obsession» αποτελείται από οκτώ κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 2020 έως 2023. Αυτοαναφορικά και αυθόρμητα, το άλμπουμ πηγάζει από προσωπικά βιώματα, σε μία μορφή εξιστόρησης, και βρίσκει έκφραση μέσα από διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής. Με spoken word και θεατρικότητα, η μουσική τους ακροβατεί ανάμεσα στην club και την εναλλακτική σκηνή, σε είδος electro με lo-fi χαρακτηριστικά και big room energy.

Μίξη: Agatha 
Master: Fabrika Studios
Εξώφυλλο Album: Ίρις Λόη

Οι Agatha & Molyneaux ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2020 μέσα από συνεχή jam sessions. Αναγνωρίζοντας κοινά στοιχεία στον ήχο τους, δημιούργησαν τα πρώτα τους κομμάτια και το ντουέτο προχώρησε σε μία σειρά από live εμφανίσεις. Με πρώτη hybrid εμφάνιση (live-dj set) στο Qreclaim 2021 στο Communitism, οι Agatha & Molyneaux συνέχισαν να δημιουργούν κομμάτια, εξελίσσοντας ταυτόχρονα το performative στοιχείο της live εμφάνισης. Κατά τη διάρκεια του 2022 και 2023, το ντουέτο εμφανίστηκε σε δράσεις του Fade radio, Power dance pride και Fauna sauna.

To «Intimacy without obsession» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:
Spotify | YouTube | Bandcamp | iTunes


Το DREAM είναι βασισμένο σε μία καλοκαιρινή ιστορία ή ένα όνειρο. Οι στίχοι αφηγούνται την προσωπική εξερεύνηση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, όπου βρίσκεται ο ιδανικός εαυτός της ατομικότητας μας μαζί με όλα τα γεγονότα που μας χαρακτηρίζουν.

Το κομμάτι ξεκινά με μία σειρά από φωνητικά επίπεδα που κυριαρχούν στην αφήγηση και χαρακτηρίζουν την εξέλιξη. Club ηχοχρώματα και lo-fi αισθητική είναι ο συνδυασμός που ενεργοποιεί το κομμάτι και ολοκληρώνει τη σύνθεση.

WHO IS WHO
Agatha είναι sound designer και music producer με βάση την Αθήνα. Μέσω διαφορετικών δράσεων στον ευρύτερο δημιουργικό τομέα, έχει διαμορφώσει την πρακτική και έρευνα πάνω στον ήχο. Αρχικά μέσω συνεργασιών σε groups (Agatha & Molyneaux and Plastic Flowers), στο κομμάτι της παραγωγής event (KRAMA, Fauna Sauna, Power Dance Club), καθώς και στο τομέα του ήχου σε θέατρο και κινηματογράφο (πιο πρόσφατη δουλειά για το έργο “Φιλοκτήτης” με την ομάδα Εταιρεία Φίλων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου). Τα τελευταία δύο χρόνια και σε συνεργασία με το xfutrhug.co/Qreclaim τρέχουν ένα πρόγραμμα workshops γύρω από το Ableton.

Η Molyneaux κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP της «Sorrow» μέσω της Just Gazing Records την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και σε φυσική μορφή (κασέτα). Το EP παρουσίασε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) στις 27 Απριλίου 2023. Έκτοτε εμφανίστηκε σε διάφορα events και venues της πόλης, όπως το Athens Music Week (31/5) και το ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ SIRENS του ACADDEMIA x Shesaidso (7/6).

Follow Agatha & Molyneaux: Instagram | Bandcamp | Website

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.