Ηφαίστειο: Η νέα μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή της Heretic γυρίζεται στη Νίσυρο

Ηφαίστειο: Η νέα μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή της Heretic γυρίζεται στη Νίσυρο

Το «Ηφαίστειο» (Sumendia) είναι η νέα μεγάλη μήκους ταινία του βραβευμένου Ισπανού σκηνοθέτη Miguel Ángel Jiménez. Γυρισμένο κατά κύριο λόγο στη Νίσυρο το “Ηφαίστειο”, με πρωταγωνιστές την μεγάλη Ισπανίδα σταρ Emma Suárez (την Julieta της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Almodόvar) και τον Ακύλα Καραζήση, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Heretic με την ισπανική Kinoskopik.

 

Μια πενηνταπεντάχρονη γυναίκα αντιμέτωπη με μια δυσοίωνη πρόγνωση υγείας κάνει ένα ταξίδι ζωής στα ελληνικά νησιά παρέα με τις φίλες της, αντίθετα στις συμβουλές της οικογένειας και των γιατρών της. Στη Νίσυρο, ένας απροσδόκητος έρωτας θα την αναγκάσει να επαναπροσδιορίσει τα όνειρα του παρελθόντος και τις εκδοχές του μέλλοντός της. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα -ο σκηνοθέτης πέρασε ένα διάστημα στη Νίσυρο μετά το θάνατο της μητέρας του από καρκίνο το 2013- η ταινία θα ολοκληρωθεί με γυρίσματα στην Κω, την Αθήνα και το Μπιλμπάο.

 

Η ταινία υποστηρίζεται από τη Κυβέρνηση των Βάσκων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Eurimages και το ETB και είναι μια από τις πρώτες που κάνει χρήση του cash rebate, του προγράμματος επιστροφής επένδυσης που ανακοίνωσε λίγους μήνες πριν το ΕΚΟΜΕ.

Σύνοψη
Έχοντας πρόσφατα βρεθεί αντιμέτωπη με συνταρακτικές ειδήσεις για την υγεία της, η Μαρία, μια πενηνταπεντάχρονη γυναίκα από το Μπιλμπάο, κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα με τις καλύτερές της φίλες. Παρότι η συνθήκη δεν είναι ιδανική, οι τρεις τους είναι αποφασισμένες να περάσουν καλά. Θέλοντας να αποφύγουν τα τουριστικά κλισέ, αλλάζουν τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και καταλήγουν στη Νίσυρο. Εκεί, η Μαρία θα βρει ομορφιά, γαλήνη και τελικα τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του Στέφανου. Πολύ σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ισπανία ή αν θα συνεχίσει τη ζωή της στο νησί μαζί του.

Σκηνοθεσία: Miguel Ángel Jiménez
Σενάριο: Luis Moya Redrado, Koldo Gamboa Gangoiti, Miguel Ángel Jiménez
Παραγωγή: Kinoskopik Film Produktion SL, Heretic
Πρωταγωνιστούν: Emma Suárez, Ακύλας Καραζήσης, Gaizka Ugarte, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου και Αντώνης Καφετζόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gorka Gómez Andreu
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Λιόκαλος
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα
Μοντάζ: Ivan Aledo
Μουσική: Pascal Gaine

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.