Iam Nothe | «Babylon Burn»

Iam Nothe | «Babylon Burn»

Λίγα θέματα έχουν μαγνητίσει την καλλιτεχνική φαντασία όσο η μυθολογική διάσταση της Βαβυλώνας. Από την αρχή του κόσμου, η φαντασίωση μιας ελευθεριάζουσας κοινότητας είτε υπό το πρίσμα της ακμής της, είτε ενόψει της ολοκληρωτικής της κατάρρευσης, έχει υπάρξει λίκνο καλλιτεχνικής έκφρασης και αφηγηματικής οπτικοποίησης.

Στο δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ του «The Grand Design», ο Iam Nothe βυθίζεται σε μια υπαρξιακή σπείρα απελπισμένης έμπνευσης, που παρέχει τη βάση για ένα από τα πιο δυναμικά τραγούδια του δίσκου. To τραγούδι συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερο video clip που επιμελήθηκε ο εικαστικός JAMSQ, στο οποίο φαίνεται και πώς δημιουργήθηκε το έργο πάνω στο οποιο βασίστηκε το εξώφυλλο του single, ενώ πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Iam Nothe. Η παραγωγή του single και του άλμπουμ έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studio (Αθήνα) και το mastering από τον Nick Townsend στα Infrasonic Sound (L.A).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το «Babylon Burn» ξεδιαλέγει σημεία από μια ποικιλία world music επιρροών, εκτεινόμενο από την υπνωτιστική εκφραστικότητα του afrogroove των Batsumi, έως το μεσογειακό groove των Altin Gün, μέσα σε ένα καλούπι εναλλασσόμενης μουσικής δομής που καταλήγει σε μια απρόσμενη fuzzy rock κλιμάκωση που οι ακόλουθοι των King Gizzard & The Lizard Wizard θα εκτιμήσουν.

LISTEN BUY: https://orcd.co/iamnothe_babylon_burn

 

CREDITS

Musicians
Spyreas Sid: vocals, percussion, synth prog
Gustav Penka: drums, congas
George Katsanos: guitar, bass
Blvck Disco: guitar
Alex Darmis: keyboards

Music & Lyrics by Spyreas Sid 

Arranged by Spyreas Sid
Produced by Alex Bolpasis & Spyreas Sid 

Recorded and Mixed by Alex Bolpasis at Suono, Athens
Mastered by Nick Townsend at Infrasonic Sound, Los Angeles

Artwork by JAMSQ

Layout by Blvck Disco

LYRICS 

Babylon Burn

Noone knows who can save the world
Noone knows who should take control
Who's the god who will end it all
Who's the god who can do no wrong

No one knows who that is
No one knows what this is
We are all in Babylon

Offer wine to the pounding earth
Kneel and dig from a molten hearth
Find the one who can take you there
Find the one with the baleful stare
She was born in Babylon
She was born in Babylon

Oh how I long for your inscription  
How I want to know the deeper meaning

I have shrunk my heart to fit in you
All your streets will see the fire soon
I got lost in Babylon
I got lost in Babylon
I got lost in Babylon

Burn Babylon burn
Burn baby burn
Babylon burn

Iam Nothe • Short Bio

Iam Nothe είναι το όνομα του solo project του Σπυρέα Σιδ, frontman των Cyanna Mercury (2014-2017) και Cyanna (1999-2013), δυο από τις πιο ενδιαφέρουσες alternative rock μπάντες των 00's και 10's. Ο Σπυρέας ήταν ο στιχουργός και μαζί με τον αδελφό του Νίκο, οι κύριοι συνθέτες των δύο σχημάτων που κυκλοφόρησαν διάφορα albums, EPs και singles. Περιόδευσαν στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, φιλοξενήθηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και εμφανίστηκαν ζωντανά στην ελληνική και τη γαλλική τηλεόραση.

Πήραν την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό της Coca Cola, Soundwave το 2007, ήταν υποψήφιοι το 2008 ως Best Greek Act στα βραβεία του ευρωπαϊκού MTV και το 2009 κέρδισαν το MAD TV VMA Award ως Best Alternative Act. Το κομμάτι τους "Shine" ήταν για 2 χρόνια το main theme της διαφημιστικής καμπάνιας της Vodafone Greece, αναδεικνύοντας το ως ένα από τα πιο επιτυχημένα tracks των τελευταίων ετών στη χώρα.

Με τη μετενσάρκωση της μπάντας αυτής, τους Cyanna Mercury, κλήθηκαν να παίξουν στο Mezzo Voce για τη γαλλική τηλεόραση το 2014 και κυκλοφόρησαν την πιο ουσιαστική τους δουλειά το 2016 με τίτλο "Archetypes", ένα album που κυκλοφόρησε σε βινύλιο ευρέως στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι Cyanna Mercury διαλύθηκαν την επόμενη χρονιά και πολύ σύντομα ο Σπυρέας ξεκίνησε τη σύνθεση και παραγωγή του ντεμπούτου album του ως Iam Nothe (Αήμ Νόδη).

Το "The Grand Design" προορίζεται να βγει το φθινόπωρο του 2022, έχοντας ως προπομπό το single "Lord You Are The Cure". Το δεύτερο κομμάτι από το album αυτό, το "Babylon Burn" θα κυκλοφορήσει την 3η Ιουνίου, 2022.

Δείτε το βίντεο του “Lord you Are The Cure”: 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.