Η «Ύδρα των Πουλιών» για πρώτη φορά σε βινύλιο από την Veego Records

Η «Ύδρα των Πουλιών» για πρώτη φορά σε βινύλιο από την Veego Records

H Veego Records παρουσιάζει για πρώτη φορά σε βινύλιο, ένα άλμπουμ σταθμό για την ελληνική μουσική σε 500 συλλεκτικά αντίτυπα.

Η Ύδρα των Πουλιών αποτελεί το σπάνιο εγχείρημά να μελοποιηθεί ο σημαντικότερος Έλληνας ζωγράφος και ποιητής του υπερρεαλισμού Νίκος Εγγονόπουλος, από τον δραστήριο και ευρηματικό Socos στην ενορχήστρωση αυτού του άλμπουμ, αλλά και με την επιβλητική και μαγική φωνή του Δημήτρη Πουλικάκου.

Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε από τα τελη του 2009 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010 και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά σε cd από την puzzle music.
12 σχεδόν χρόνια αργότερα το άλμπουμ αυτό φαντάζει σαν να μην υπήρξε χρόνος που φτιάχτηκε. Θα μπορούσε να είχε ηχογραφηθεί πριν από ένα μήνα ή πριν από μισό αιώνα, αφού τόσο οι στίχοι του Εγγονόπουλου  τόσο και η μουσική του Socos έρχονται να εναρμονιστούν στην ερμηνεία του Δημήτρη Πουλικάκου, που ακούγοντας την θα ήταν έγκλημα να μπορέσει να ερμηνεύσει κάποιος άλλος αυτούς τους στίχους.

 

Η πολυτελέστατη έκδοση του διπλού αυτού δίσκου  κυκλοφορεί σε 500 αντίτυπα 180 γραμμαρίων με Gatefold εξώφυλλο και συμπεριλαμβάνει τους στίχους των ποιημάτων  καθώς και το σημείωμα του Δημήτρη Πουλικάκου για τον Νίκο Εγγονόπουλο. Το artwork του δίσκου επιμελήθηκε ο Μαρίνος Τζιάρος και το νέο mastering ο Ekelon.

 

Αποκτήστε το συλλεκτικό αυτό βινύλιο απο το e-shop της Veego Records
Ακούστε το άλμπουμ στο Spotify

Έγραψαν κάποτε για την «Ύδρα των Πουλιών»

«Ένα έργο υψηλής αισθητικής, το οποίο δύναται να βγάλει τα ποιήματα του Εγγονόπουλου από τα σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων, να συστήσει τον Socos σε ανυποψίαστους ακροατές και να διαφυλάξει τη μαγική φωνή του Πουλικάκου σαν πολύτιμη κληρονομιά της μικρής, πλην γοητευτικής, ιστορίας του ελληνικού rock». avopolis.gr

«Oι υπέροχα ατίθασοι στίχοι του Εγγονόπουλου, η υποκριτική ευχέρεια του Πουλικάκου και η ενορχηστρωτική διάνοια του Socos είναι που υψώνει την "Ύδρα Των Πουλιών" σε ένα αριστούργημα καλλιτεχνικής συνεργασίας». rocking.gr

«Και η σύντηξη δυναμικών γίνεται κοκτέιλ μολότοφ. Ο Φρανκ Ζάπα θα ξύνει κάπου την κεφάλα του». – mic.gr

«Θέλει άντερα να φορέσεις μουσική στον Εγγονόπουλο, δεν είχε ξαναγίνει ως ολοκληρωμένο έργο, κι αυτό είναι  που κάνει τούτον τον δίσκο διαολεμένα άγριο». Backtomono.wordpress

Coming Soon by Veego Records
MOb and Kukuraxa

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.