Η Veego Records κυκλοφορεί σε βινύλιο το πρώτο LP των ΚUKURAXA

Η Veego Records κυκλοφορεί σε βινύλιο το πρώτο LP των ΚUKURAXA

Bedroom pop που φλερτάρει κρυφά στο club. 
Ποίηση στο ρυθμό των beats με μια 80s αίσθηση. 
Ελληνικές και αγγλικές λέξεις μπλέκονται για να δημιουργήσουν δυστοπικές στιγμές της καθημερινότητας που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπάρχει μονόκεροι και ποια είναι η Ελένη.

Δέκα αυθεντικές bedroom pop συνθέσεις αποτελούν τον πρώτο δίσκο των Kukuraxa,  και τις χαρακτηρίζουμε ως αυθεντικές, επειδή ο δίσκος γράφτηκε και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο υπνοδωμάτιο του Κώστα, το ½ των Kukuraxa. 

Kάπου στο δυτικό Ρόττερνταμ, αρχές του 2019, ο Kώστας και η Κατερίνα ξεκίνησαν να ηχογραφούν με πενιχρά μέσα και diy προσέγγιση, εξερευνώντας με αυθορμητισμό έναν lo-fi ήχο που γοήτευε εξίσου και τους δύο. 

Hλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό πιάνο, αρκετά samples από ελληνικά κομμάτια των 30s-50s, ήχοι φάλαινας κ πουλιών που βρήκανε στο διαδίκτυο, είναι κάποια από τα κομμάτια αυτού του ηχητικού παζλ, που ονομάζεται Kukuraxa.

Tρία χρόνα μετά, το φθινόπωρο του 2022, κυκλοφόρησαν το αποτέλεσμα αυτών των ηχογραφήσεων, ανεβάζοντας το ομώνυμο KUKURAXA I LP, στο Spotify. Εκεί, το ανακάλυψε ο Ανδρέας Μητρέλης της Veego Records και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην κυκλοφορία που ανακοινώνουμε. 

Σήμερα εκτός από τον δίσκο σε βινύλιο, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το δεύτερο video-clip τους, για το Νησί. 

Δείτε το video - clip για το Νησί:

WHO IS WHO

Κώστας: Kατάγομαι από Λάρισα. μετά από 12 χρόνια στο Ρόττερνταμ επέστρεψα πίσω στην Ελλάδα το 2022. Ξεκίνησα μουσική με κλασικό πιάνο και από εκεί και πέρα συνέχισα να παίζω και να γράφω δικιά μου μουσική ερασιτεχνικά, σε διάφορα στυλ, μόνος μου είτε με μπάντες. Η μοναδική κυκλοφορία πριν τους Kukuraxa είναι ένα EP στο bandcamp με τους Daatura. Ακούω ψυχαναγκαστικά νέες κυκλοφορίες της κάθε χρονιάς. Επισης μου αρέσει να παίζω κ να τραγουδάω ρεμπέτικα και λαϊκα.

Κατερίνα: Zω στο Ρόττερνταμ και μου αρέσει να γράφω και να τραγουδάω χωρίς να σημαίνει ότι το κάνω καλά :) πριν τους Kukuraxa πειραματιζόμασταν με τον φιλο Αντώνη. 

Το LP «KUKURAXA I» είναι διαθέσιμο για ακρόαση και online:

SPOTIFY
BANDCAMP
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.