Η θρυλική εταιρεία Hyperion Records, διαθέτει τον μουσικό της κατάλογο ψηφιακά για streaming!

Η θρυλική εταιρεία  Hyperion Records, διαθέτει τον μουσικό της κατάλογο ψηφιακά για streaming!

Μετά από 43 χρόνια λαμπρής δισκογραφικής πορείας και ιστορίας, η φημισμένη εταιρεία κλασικής μουσικής Hyperion Records, διαθέτει τον μουσικό της κατάλογο ψηφιακά για streaming.

Τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση της από την Universal Music Group, η πολυβραβευμένη δισκογραφική εταιρεία Hyperion Records καθιστά τους θησαυρούς από τον περίφημο κατάλογο ηχογραφήσεων των 43 χρόνων της, διαθέσιμους για streaming σε όλες τις πλατφόρμες για πρώτη φορά. 

Η Hyperion έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο, να κυκλοφορήσει ψηφιακά ολόκληρο τον κατάλογο με πάνω από 2000 ηχογραφήσεις μέχρι την άνοιξη του 2024. Τα πρώτα 200 άλμπουμ κυκλοφόρησαν, ενώ θα ακολουθουθήσει μια ομάδα κάθε δεκαπενθήμερο από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Το άνοιγμα των έργων της εταιρείας στις streaming πλατφόρμες, είναι ορόσημο για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στο Νότιο Λονδίνο το 1980 από τον Ted Perry - ο οποίος οδηγούσε ένα ταξί τα βράδια για να χρηματοδοτεί τις πρώτες ηχογραφήσεις- και η οποία έγινε έπειτα, μια από τις πιο αγαπημένες εταιρείες κλασικής μουσικής στον κόσμο.

Εκτός από την αρχική κυκλοφορία των 200 άλμπουμ του καταλόγου, τρεις από τις νεότερες κυκλοφορίες της Hyperion είναι επίσης διαθέσιμες για streaming. Αυτές περιλαμβάνουν το τελευταίο άλμπουμ "Dvořák" από το βραβευμένο με Grammy Takács Quartet, μια εντυπωσιακή επιλογή χορωδιακών ύμνων από τον Stephen Layton και την Trinity College Choir Cambridge και μία νέα έκδοση της αναγνωρισμένης έρευνας του The Orlando Consort, για τον μεγάλο ποιητή-συνθέτη της Γαλλίας Guillaume de Machaut.

Τα πρώτα 200 άλμπουμ του καταλόγου που έχουν ήδη κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες, επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την ιστορία της εταιρείας. Υπάρχουν σημαντικές ηχογραφήσεις από πολλούς από το εντυπωσιακό ρόστερ καλλιτεχνών της Hyperion, όπως οι Arcangelo, Mahan Esfahani, Marc-André Hamelin, Angela Hewitt, Sir Stephen Hough, Alina Ibragimova, Steven Isserlis, Steven Osborne, Polyphony, Howard Shelley Takács Quartet.

Οι επιλογές καταδεικνύουν την απαράμιλλη φήμη της εταιρείας για την εξερεύνηση ενός ευρύτατου ρεπερτορίου, που καλύπτει 900 χρόνια δυτικής έντεχνης μουσικής από τον 12ο αιώνα έως σήμερα, από ιερά και κοσμικά, χορωδιακά και σόλο φωνητικά έως ορχηστρικά, μουσικής δωματίου και ενόργανα, πολλά από τα οποία είναι αποκλειστικότητες της Hyperion.

Μεταξύ των επιλογών περιλαμβάνονται 45 άλμπουμ βραβευμένα με Gramophone Award, που αποδεικνύουν την αφοσίωση της Hyperion στη δημιουργία ηχογραφήσεων τεράστιας πολιτιστικής αξίας. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά είναι η εξαιρετικά επιτυχημένη και πρωτοποριακή ηχογράφηση της Hildegard of Bingen από τις Gothic Voices, A feather on the breath of God, η οποία παραμένει ένα από τα άλμπουμ παλαιάς μουσικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, η περίφημη ηχογράφηση της The Cardinall's Musick με μουσική του William Byrd, Infelix ego, τα έργα για πιάνο του Stephen Hough από τον Federico Mompou και η συνεργασία του Arcangelo με τον Iestyn Davies σε Cantatas του J.S. Bach.

Αυτά τα άλμπουμ προσφέρουν επίσης μια γεύση από το όραμα, το θάρρος και τη μακροπρόθεσμη προσέγγιση της Hyperion για τους καλλιτέχνες και το ρεπερτόριο, η οποία οδήγησε σε έργα όπως την συλλογή Complete Schubert Song Edition σε 40 άλμπουμ, την Complete Liszt Piano Music σε 100 άλμπουμ και την συλλογή των 200 Romantic Piano Concertos σε 87 μεμονωμένα άλμπουμ.

Η δεύτερη φάση των κυκλοφοριών του καταλόγου, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, θα παρουσιάσει μερικά από τα μεγάλα αστέρια του πιάνου και των πλήκτρων της Hyperion, όπως οι πιανίστες Danny Driver, Stephen Hough, Pavel Kolesnikov, Steven Osborne και ο τσεμπαλίστας Mahan Esfahani μεταξύ άλλων, σε περισσότερα από 70 άλμπουμ.

Η Universal Music Group (UMG), ο παγκόσμιος ηγέτης στη μουσική ψυχαγωγία, ανακοινωσε την εξαγορά της διάσημης βρετανικής δισκογραφικής εταιρείας κλασικής μουσικής, Hyperion Records. Η Hyperion (ιδρύθηκε το 1980), θα ενταχθεί στο “χαρτοφυλάκιο” της UMG μαζί με τις άλλες παγκοσμίου φήμης κλασικές δισκογραφικές εταιρείες, όπως τη Deutsche Grammophon (ιδρύθηκε το 1898) και την Decca Classics (ιδρύθηκε το 1929).

Η μοναδική και ξεχωριστή ταυτότητα της Hyperion θα ενισχύσει περαιτέρω την δέσμευση της UMG να επενδύσει πάνω στο ταλέντο της κλασικής μουσικής και στη δημιουργία καριέρας για καλλιτέχνες του κλασικού ρεπερτορίου. Διατηρώντας και διασφαλίζοντας τη μοναδική της ταυτότητα και κληρονομιά στην πρωτοπορία της κλασικής μουσικής, η Hyperion Records θα παραμείνει μια αυτόνομη δισκογραφική εταιρεία δίπλα στη Decca Classics και τη Mercury KX στην ομπρέλα της Universal Music UK, την κορυφαία δισκογραφική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το βραβευμένο ανεξάρτητο κλασικό label, ιδρύθηκε από τον Ted Perry και διευθύνεται από τον γιο του Simon για περισσότερα από 20 χρόνια, ο οποίος παραμένει ως ο Διευθύνων Σύμβουλος.

https://www.hyperion-streaming.co.uk/

 

* cover photo: by Stefany Andrade on Unsplash

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.