Η Taltsie και το νέο της single «Holding Stones»

Η Taltsie και το νέο της single «Holding Stones»

Η TÁLTSIE ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΚΑΙ SINGLE ''HOLDING STONES''

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ, 2022

Ακούστε εδώ: https://lnk.to/HoldingStones

Δείτε το βίντεο κλιπ εδώ :

Η TÁLTSIE είναι μια νεαρή Κύπρια τραγουδοποιός που ζει στο Λονδίνο, της οποίας τα τραγούδια συνδυάζουν ποπ και σόουλ επιρροές.

Το μουσικό της ταξίδι ξεκίνησε με μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία 7 ετών και εξελίχθηκε σε songwriting και τραγούδι. Εμπνευσμένη από τους Amy Winehouse, London Grammar και Lana Del Rey, η TÁLTSIE δημιούργησε τον δικό της μοναδικό ήχο που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη φωνητική δυναμική της και τον ισχυρό, αλλά συνάμα εύθραυστο ήχο της. Τα συναισθηματικά φωνητικά της, σε συνδυασμό με την ηλεκτροακουστική ενορχήστρωση,  ενισχύουν και αγκαλιάζουν τη συναισθηματική ατμόσφαιρα των τραγουδιών της TÁLTSIE, δημιουργώντας μια αγνή, σύγχρονη και άμεση μουσική εμπειρία για τον ακροατή.

Η TÁLTSIE παρομοίασε αυτό το τραγούδι με μια ημιτελής μουσική πτώση. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην εσωτερική αδυναμία και την ατρωτότητα δημιουργεί αντίθεση σε ολόκληρο το τραγούδι. Παρότι οι μελωδίες επιδρούν  καταπραϋντικά στο αυτί, οι στίχοι είναι γεμάτοι ένταση και ανασφάλεια. «Μερικές φορές εσωτερικεύουμε τον πόνο μας για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας. Είναι μια κατάσταση από την οποία κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος. Ο στόχος θα ‘πρεπε να είναι, να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας χωρίς να βιώνουμε συναισθήματα όπως ενοχή, θλίψη ή ντροπή. Το να βρεις την ισορροπία αυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Γι' αυτό νιώθω ότι αυτό το τραγούδι μοιάζει με μια ημιτελής πτώση. Δεν υπάρχει ακόμα ‘κάθαρση'», λέει η TÁLTSIE για το single.

Η TÁLTSIE ήταν μια από τις νεαρότερες σε ηλικία καλλιτέχνης που εμφανίστηκε και παρουσίασε τη μουσική της στο «Φεστιβάλ Φέγγαρος». Έκτοτε, κυκλοφόρησε το πρώτο της EP το 2020 και έπαιξε σε σκηνές στην Κύπρο, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Επίσης, προσκλήθηκε και εμφανίστηκε στην εκπομπή ''Roadtrip'' της Κυπριακής Κρατικής Τηλεόρασης (ΡΙΚ) το 2019. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της ήταν στο διεθνούς φήμης Union Chapel στο Λονδίνο, ως φιναλίστ στο New Voices Competition .  Η TÁLTSIE έχει επίσης συμπεριληφθεί στη μακρά λίστα για τον φετινό διαγωνισμό Emerging Talent Competition 2022 του Glastonbury (με την υποστήριξη της PRS for Music). 

«Η TÁLTSIE έχει μια φωνή σαν μαγικό, καταπραϋντικό βάλσαμο. Η μουσική της θα 'πρεπε να ήταν διαθέσιμη κατόπιν συνταγής. Είναι πραγματικά καθηλωτική και η ικανότητά της να εκφράζει συναισθήματα, καθώς τα δάχτυλά της χαϊδεύουν τα πλήκτρα,  είναι εξίσου εντυπωσιακή όπως και η  ξεχωριστή, φωνητική χροιά της.»  - Tony Hardy, Glastonbury ETC 2022 Κριτής, Fifty3 Musing on Music   

«Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι αυτό που ακούς προκύπτει από μια τραγουδοποιό που μόλις τώρα ξεκίνησε τη διαδρομή της στη μουσική.» - Μιχάλης Μιχαηλίδης, City Free Press

Website 

Instagram

Facebook

YouTube

Spotify

Soundcloud

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.