Η Ρίτα Αντωνοπούλου σε ένα webinar φωνητικής ερμηνείας από το Χαλκηδόνιο Ωδείο

Η Ρίτα Αντωνοπούλου σε ένα webinar φωνητικής ερμηνείας από το Χαλκηδόνιο Ωδείο

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και το Χαλκηδόνιο Ωδείο μας προσκαλούν σε μία σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια τραγουδιού από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 9.00 μ.μ. και για τέσσερις Δευτέρες.

Το πιο σημαντικό θέμα όταν κάποιος θέλει να τραγουδήσει, σίγουρα είναι η σωστή τοποθέτηση της φωνής. Όπως ένας αθλητής χρειάζεται την τεχνική του για να καταφέρει να αποδώσει αλλά και να μην τραυματιστεί, έτσι κι ο τραγουδιστής οφείλει να προστατεύει το όργανό του, δηλαδή τις φωνητικές του χορδές, χρησιμοποιώντας τες με το σωστό τρόπο.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθούν πρακτικά και βιωματικά όλα τα παραπάνω προσπαθώντας να λύσουμε βασικές απορίες και να δώσουμε κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα μπορείτε να δουλεύετε με ασφάλεια και μόνοι σας μετά το πέρας των διαδικτυακών συναντήσεων.

Όποιος στα αλήθεια ενδιαφέρεται να δουλέψει πάνω στη φωνή του, θα πάρει εργαλεία για να το κάνει…πάντα με αγάπη και λαχτάρα για τη μαγεία της έκφρασης μέσα από το τραγούδι.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να προχωρήσετε τον τρόπο που τραγουδάτε σε άλλο επίπεδο και  θα συζητήσουμε όλα τα tips έτσι ώστε στην περίπτωση που σκέφτεστε το τραγούδι επαγγελματικά να ανακαλύψετε νέους δρόμους έκφρασης κι απόδοσης αλλά και στην περίπτωση που απλώς θέλετε να τραγουδάτε γιατί το αγαπάτε, να μπορείτε να το κάνετε χωρίς φόβο κριτικής και με νιώθετε ασφαλείς ακόμη και στο μπάνιο σας!

Το ότι «έχω ακούσει ένα τραγούδι και θεωρώ ότι το ξέρω γιατί γνωρίζω πώς πάει η μελωδία και τα λόγια», δε σημαίνει ότι είμαι και έτοιμος/η να το πω. Υπάρχει μια υπέροχη και θαυμαστά δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορείτε να μπείτε και να «παίξετε» ανακαλύπτοντας κι εσείς τρόπους και δρόμους που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα και που ίσως δεν ξέρατε ότι τους έχετε μέσα σας! Το τραγούδι είναι ένα σπουδαίο κι υπέροχο μέσο έκφρασης και είστε τυχεροί που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε. Μαζί θα ανοίξουμε και τις πόρτες που είναι κλειδωμένες!

Η σκηνή είναι ένας άλλος κόσμος, αλλά δεν χρειάζεται να τον νιώθεις άγριο και ξένο. Μπορείς να τον κάνεις δικό σου τόπο, να τον κάνεις σπίτι σου. Να είναι το μέρος όπου μπορείς να εκφραστείς χωρίς φόβο αλλά με πάθος!

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον Μιχάλη Ατσαλή θα προσπαθήσουν να σας μεταφέρουν όλα όσα έχουν καταλάβει και μάθει μέσα από την πορεία τους στον μαγικό χώρο του τραγουδιού!

Σε κάθε συνάντηση θα είναι εκεί για να απαντήσει όλες σας τις ερωτήσεις, όλες τις απορίες, να ακούσει όλους σας τους προβληματισμούς, αλλά και τις φωνές σας εφόσον το επιθυμείτε και να βρείτε μαζί τρόπους να αγαπήσετε κι άλλο το τραγούδι και να το αφήσετε να γίνει η ψυχοθεραπεία σας…γιατί αυτό είναι το τραγούδι.

Περιεχόμενο διαδικτυακών συναντήσεων:

1. Το ταξίδι του ήχου

 • πού τοποθετώ τη φωνή μου;
 • ποια είναι η σωστή τοποθέτηση; Είναι μόνο μία;
 • πώς χρησιμοποιώ το διάφραγμα;
 • πώς εξασκώ τη φωνή μου;
 • ασκήσεις αναπνοών
 • ασκήσεις φωνητικής εξάσκησης

2. Οι βασικές αρχές μιας ενδιαφέρουσας ερμηνείας

 • πώς μπορώ να βελτιώσω τον τρόπο που τραγουδάω;
 • υπάρχουν κόλπα που μπορώ να μάθω και να ακολουθήσω;
 • τι κάνει μια ερμηνεία πιο ενδιαφέρουσα από μία άλλη και τελικά τον ένα τραγουδιστή πιο ιδιαίτερο από κάποιον άλλο;

3. Ο χάρτης του τραγουδιού

 • πώς μελετάω ένα τραγούδι;
 • όλα τα βήματα για να κατανοήσω πλήρως το τραγούδι που επιλέγω έτσι ώστε να το αποδώσω με τον καλύτερο τρόπο
 • τι είναι ο χάρτης του τραγουδιού;
 • πώς μπορώ να κάνω «δικό μου» ένα τραγούδι που έχει χαρακτηριστεί από την πρώτη του εκτέλεση;
 • πώς χρησιμοποιώ την τεχνική μου πάνω στο τραγούδι;
 • Πώς χρησιμοποιώ τα διαφορετικά ηχοχρώματα και τις εντάσεις;

4. Πώς στέκομαι πάνω στη σκηνή;

 • πώς μπορώ να σταθώ πάνω σε μια σκηνή ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεται και θέλω να τραγουδήσω χωρίς να με «καταπιεί»;
 • τι να κάνω με το τρακ;
 • πώς με βοηθάει το σώμα μου;
 • δεν ξέρω τι να κάνω τα χέρια μου! Βοήθεια!
 • πώς δε θα φοβάμαι τους από κάτω;

Κόστος και των τεσσάρων σεμιναρίων:

95€ για όσους κλείσουν θέση μέχρι 30 Οκτωβρίου (Παραγγελία)

110€ για όσους κλείσουν θέση από 1η Νοεμβρίου (Παραγγελία)

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2102530080 και 2102856196, στο mail info@halkidonio.gr ή με μήνυμα στη σελίδα του Χαλκηδόνιου Ωδείου στο Facebook
 

 

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά καθώς και τραγούδι και ξεκίνησε τις πρώτες της εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές από την ηλικία των 18 ετών.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Ανδρέου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Ζούδιαρης κ.α) και έχει στο ενεργητικό της τέσσερις δισκογραφικές δουλειές («Για φωνή και ορχήστρα»2007, «Πάμε ξανά απ’ την αρχή»2008, «Μια πόλη για δύο»2011, «Ζωή μου μην αργείς»2014), καθώς και ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων τραγουδιών.

Έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και έχει εμφανισθεί σε όλους τους μεγάλους ιστορικούς χώρους και θέατρα του τόπου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Μικρή Επίδαυρος και πολλά άλλα). Με συνεχή και σταθερή πορεία έχει παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κύριο στόχο τις ερμηνείες μεγάλων τραγουδιών του μεγαλύτερου φάσματος του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου.

Με πολυετή πείρα στη διδασκαλία φωνητικής και ερμηνείας τραγουδιού, η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει δημιουργήσει ομάδες με στόχο την ανάπτυξη της έκφρασης και την ανακάλυψη της χαράς μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.