Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο διεθνής οργανισμός IACCCA με την παγκόσμια κληρονομιά εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο διεθνής οργανισμός IACCCA με την παγκόσμια κληρονομιά εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης

Τη φθινοπωρινή συνάντηση των μελών του διεθνούς οργανισμού εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης IACCCA διοργάνωσε στα γραφεία της η Polyeco καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωποι των σημαντικότερων εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως βρέθηκαν στη χώρα. Η Πρωτοβουλία της Polyeco για τη σύγχρονη τέχνη PCAI, ως  η πρώτη ελληνική συλλογή που έγινε δεκτή στον οργανισμό, μαζί με την Πρόεδρο του Οργανισμού, ανέλαβε τη διοργάνωση μιας σειράς από επισκέψεις σε μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και συλλογές στην Αθήνα.

Ο IACCCA αποτελεί διεθνή οργανισμό που συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως ενώ μέλη του οργανισμού, μεταξύ άλλων, είναι η Deutsche bank, η Gazprom bank, η Fidelity Investments, η HSBC κα. Εκτός από τις συναντήσεις, ο IACCCA διοργανώνει επίσης συμπόσια γύρω από τη σύγχρονη τέχνη ανοιχτά σε καλλιτέχνες, επιμελητές, φιλότεχνους και στο ευρύ κοινό.

Η Loa Haagen Pictet της Pictet Group, πρόεδρος του IACCCA, δήλωσε για την επίσκεψη του οργανισμού στην Ελλάδα: «Σκοπός του IACCCA είναι να προωθήσει τις τέχνες και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ως κομμάτι μιας εταιρικής δέσμευσης προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες αλλά και προς το ευρύ κοινό. Ο IACCCA συγκεντρώνει πάνω από 50 εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης, οι οποίες μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές και μαθαίνουν η μία από την άλλη. Η διεξαγωγή της πρώτης μας συνάντησης στην Ελλάδα, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στη Polyeco, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συναντηθούμε αλλά και να επισκεφτούμε πολλές εκπληκτικές ελληνικές συλλογές σε συνδυασμό με το πρόγραμμά μας για με την εμπλοκή των εργαζόμενων στις τέχνες.

Ο πρόεδρος της Polyeco, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι στην Polyeco που φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας τη πρώτη συνάντηση του οργανισμού IACCCA στην Ελλάδα. Ως ο πρώτος ελληνικός φορέας που συμμετείχε στον οργανισμό, συνεχίζουμε την απόλυτα επιτυχημένη πορεία μας με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση μέσω της προώθησης των τεχνών στο κοινό αλλά και στους εργαζομένους.»

Περισσότερα για την Πρωτοβουλία της Polyeco για τη Σύγχρονη Τέχνη PCAI

Η Πρωτοβουλία της Polyeco για τη Σύγχρονη Τέχνη PCAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον μέσα από ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα  και τη συλλογή έργων τέχνης του PCAI, εμπνευσμένα από το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης τοξικών αποβλήτων. Η μετάβαση στην κινούμενη εικόνα τις τελευταίες δεκαετίες ως κυρίαρχο εκφραστικό μέσο είναι ο κύριος λόγος για την πρωταρχική εστίαση του PCAI στο βίντεο και στο φιλμ. Το PCAI ιδρύθηκε το 2014 από τον κ. Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, Εκτελεστικό Πρόεδρο της Polyeco Group, ως αποτέλεσμα της άποψης ότι η τέχνη είναι το καλύτερο εργαλείο για την τόνωση του διαλόγου για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το PCAI είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης IACCCA ενώ βραβευθηκε κατά τη διάρκεια των Corporate Art Awards 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για το PCAI και το πρόγραμμά του:

Κίκα Κυριακάκου | PCAI Residency Artistic Director - Collection & Exhibitions Manager | pcai.gr | collectionmanager@pcai.gr | +302104060088

Περισσότερες πληροφορίες για το IACCCA (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art): www.iaccca.com

 

_________________________________________________________________________

 

*Λεζάντα φωτογραφιών: Πρώτη συνάντηση των μελών της IACCCA σε Αθήνα και Πειραιά, Γραφεία Polyeco και PCAI, 28-30 Noεμ, 2019

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.