Η Πλατφόρμα Δημιουργών Troubadours Digital ξεκινάει συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ

Η Πλατφόρμα Δημιουργών Troubadours Digital ξεκινάει συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ

Η ανοιχτή πλατφόρμα troubadours.gr είναι μια καινοτόμος ιδέα που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ψηφιακό, μουσικό χάρτη ιστοριών της πόλης, βασισμένων σε συνεντεύξεις ζωής ή και απλές online καταχωρήσεις των κατοίκων της.

Στο χάρτη αυτόν καλούνται να πλοηγηθούν στιχουργοί και συνθέτες, ούτως ώστε να εμπνευστούν από αυτές τις ιστορίες και τελικά να ανεβάσουν τα κομμάτια που θα προκύψουν, έκαστο στην τοποθεσία στην οποία διαδραματίστηκε, αφηγήθηκε ή γεννήθηκε υπό οποιαδήποτε έννοια η ιστορία που τους ενέπνευσε. 

Οι πρώτες ιστορίες και τραγούδια έχουν ήδη αρχίσει να προστίθενται στον χάρτη, βασισμένα σε εξιστορήσεις κατοίκων των Εξαρχείων, στα πλαίσια της συμμετοχικής δράσης SabarBar αλλά και σε συνεντεύξεις εργαζομένων της Ομόνοιας που πάρθηκαν από τους εμπνευστές του project και μετατράπηκαν σε στίχους από τον στιχουργό Χρήστο Κανελλόπουλο.

 

Το troubadours.gr έχει ως στόχο του να εμπνεύσει όσο περνάει ο καιρός ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες και καθημερινούς ανθρώπους να ανεβάσουν την ιστορία τους ή να εμπνευστούν από την ιστορία κάποιου άλλου για το επόμενο μουσικό ή στιχουργικό τους πόνημα. Με την επέκταση του χάρτη θα μπορέσουν να τεθούν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ευρέος δικτύου καλλιτεχνών και -γιατί όχι- και ενός νέου φιλόδοξου καλλιτεχνικού ρεύματος, που στην μετά-covid-19 περίοδο θα μπορέσει ενδεχομένως να ενσαρκωθεί και ζωντανά στους δρόμους της πόλης στους οποίους πραγματοποιήθηκε η αρχική σύλληψη της ιδέας.

Επιπλέον η πλατφόρμα Troubadours Digital ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ. Μέσα από την πλατφόρμα οι δημιουργοί μπορούν να ενημερωθούν για το σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και αν το επιθυμούν να εγγραφούν στην ΕΔΕΜ. Έτσι, το ρεπερτόριο τους θα προστατεύεται, θα αδειοδοτείται από τον Οργανισμό, θα εισπράττονται και θα αποδίδονται σε αυτούς με πλήρη διαφάνεια τα πνευματικά τους δικαιώματα.

* Το troubadours.gr είναι μία δημιουργία της Alternative Tours of Athens και της ομαδας Όχι Παίζουμε / UrbanDigProject.Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού.

* Ενημερωθείτε για όλες τις επερχόμενες δράσεις του Μαϊου (live streams, παραστατικές περιηγήσεις με live συμμετοχές κ.α.) στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://troubadours.gr
www.urbandigproject.org

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.