Η Michelle Gurevich επιστρέφει στην Ελλάδα!

Η Michelle Gurevich επιστρέφει στην Ελλάδα!

Καναδέζα με καταγωγή από τη Ρωσία που ζει στο Βερολίνο και τραγουδά στα αγγλικά. Αυτή είναι η Michelle Gurevich ή όπως τη γνωρίσαμε Chinawoman. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, ζώντας όμως σε ένα ρώσικο περιβάλλον. Οι δίσκοι που άκουγε ήταν από τη Σοβιετική ένωση. Μάλιστα το "Russian ballerina" αντλεί έμπνευση από τη ζωή της μητέρας της, μπαλαρίνας στα μπαλέτα Κίροφ.

Και μπορεί όλη η επαφή της με το τραγούδι να ξεκίνησε τελείως ερασιτεχνικά, η πορεία της όμως μόνο ερασιτεχνική δεν υπήρξε. Η Michelle Gurevich φαίνεται να έχει πιστό κοινό στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στην Αθήνα και το Βερολίνο. Στην Τουρκία μπορώ να διαβεβαιώσω πως είναι ιδιαιτέρως αγαπητή- το καλοκαίρι έμαθα μετ' εκπλήξεως πως οι εμφανίσεις της είναι πάντα sold-out.

Αδιαμφισβήτητα το ηχόχρωμα της φωνής της είναι ιδιαίτερο-δύσκολα το ξεχνάς, ακούγοντάς το. Δεν είναι, όμως μόνο αυτό. Οι μελωδίες, αλλά κι οι στίχοι που γράφει αποπνέουν μια βαθιά μελαγχολία και ποιητικότητα, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τη συγκρίνουν με τον Leonard Cohen, έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της μουσικής βιομηχανίας.

Τι περιμένουμε από την εμφάνισή της στην Αθήνα; Να ακούσουμε τα κομμάτια από το νέο της δίσκο ("Exciting TImes", 2018), αλλά να θυμηθούμε και τα παλιότερα, να χορέψουμε, να συγκινηθούμε και γιατί όχι να ερωτευθούμε. 

Εν αναμονή της επικείμενης εμφάνισής της διαλέγουμε τα δικά μας αγαπημένα τραγούδια της (για να τα ακούμε στο replay again and again)

1.Way you write (από το δίσκο "Exciting times")

2.To be with others (από το δίσκο "Let's part in style")

3.Kiss in Taksim Square  (από το EP "Kiss in Taksim Square")

4.Lovers are strangers (από το δίσκο "Party girl")

5. Drugs saved my life  (από το δίσκο "Νew decadence")

 

Υ.Γ. : Το όνομά της είναι Μισέλ Γκουρέβιχ ;)

 

Όλες οι λεπτομέρειες για το επερχόμενο live της την Παρασκευή 17/5 εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.