Η FM Records αποχαιρετάει τον Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερες συλλογές!

Η FM Records  αποχαιρετάει  τον Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερες συλλογές!

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες καλλιτέχνες, αφήνει ένα τεράστιο έργο πίσω του. Κοινωνικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό. Η οικουμενική μουσική του συνδέει και συγκινεί γενιές ανθρώπων σε όλα τα πλάτη της γης. Τα τραγούδια του «έντυσαν» και συνεχίζουν να «ντύνουν» αγώνες, διαμαρτυρίες, ταινίες, εποχές. Η ζωή του είχε αλήθεια, δημιουργία, αντίσταση, όνειρο, πάθος και έμπνευση. Τα τεράστια χέρια του ήταν μια τεράστια αγκαλιά.

Η FM Records αποχαιρετάει τον μεγάλο δημιουργό και δηλώνει πολύ περήφανη που έχει στο ρεπορτόριό της κάποιες σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του. Από τον Ζορμπά έως το Serpico και από τη Μίλβα έως τη Φαίδρα. Και πάντα τιμώντας το έργο του, η FM προτρέπει νεότερους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από αυτό.

Συγκεντρώσαμε εδώ μερικές πολύ σημαντικές στιγμές από το έργο του.

Σπάνιες ηχογραφήσεις από συναυλίες με τον ίδιο, αλλά και τους Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Αφροδίτη Μάνου, Δημήτρη Μπάση, Μαίρη Λίντα, Μαργαρίτα Ζορμπαλά κ.ά.

Εμβληματικά του τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση

Με τους Μελίνα Μερκούρη, Ειρήνη Παππά, Μαρία Φαραντούρη, Λάκη Καρνέζη, Ορχήστρες κλπ

Νέες εκτελέσεις διαχρονικών του τραγουδιών

Από τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Θωμαΐδη, Σαββέρια Μαργιολά. Καλλιόπη Βέττα, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Αλέξια, Γεωργία Κόμπου κ.ά.

Και τα remix σημαντικών τραγουδιών

Από εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής Dreamers, Stereomatic C.E.O, Nacho Sotomayor, Zac F, Les Ombres, Hi Profile

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.