HOPEgenesis NPO - HOPE is Art

HOPEgenesis NPO - HOPE is Art

«Ενίσχυση του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis με 105 μοναδικές αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες του έργου “HOPE” του καλλιτέχνη Aiiroh και της Gallery Kapopoulos»

Ο καλλιτέχνης Aiirohμε την συμβολή της Gallery Kapopoulos FINE arts δημιουργούν για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis ένα μοναδικό εικαστικό γεγονός, στο οποίο θα διατεθούν  διαδικτυακά, 105 μεταξοτυπίες του έργου «ΗΟPE»προκειμένου να υποστηριχτεί ο κοινωφελής σκοπός της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος Γάλλος καλλιτέχνης Aiirohκαι η Gallery Kapopoulos FINE arts δημιούργησαν 105 μοναδικές αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες του έργου «ΗΟPE», σε τρείς εκδοχές (μαύρο, λευκό και γκρι),  οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά  από την ιστοσελίδα της HOPEgenesis στο σύνδεσμο:https://www.hopegenesis.org/el/hope-is-art με στόχο να ενισχυθούν οι σκοποί της οργάνωσης και να συγκεντρωθούν χρήματα για τη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της.

 

H HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 350 απομακρυσμένες περιοχές, 317 τοπικές κοινότητες στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Άρτας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Θεσπρωτίας και 40 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε από τον Μάρτιο 2020  έως και σήμερα – που πιθανόν να συνεχιστεί αρκετά ακόμη-  αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που οδήγησε σε μια νέα κανονικότητα. Ωστόσο η ομάδα της HOPEgenesis, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια,κατόρθωσε να εξελίξει και να προσαρμόσει τις δράσεις της, διατηρώντας το θέμα της υπογεννητικότητας στην επικαιρότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, και μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλούς περιορισμούς  οι τοκετοί  το 2020  ανήλθαν έως και σήμερα στους 138, οι αναμενόμενες γεννήσεις  στις 34, ενώ οι συνολικοί τοκετοί στους 340.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με τη συνέργεια αυτή, στόχος είναι να ενισχυθεί αυτό το σημαντικό έργο, και καθώς επί του παρόντος, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες με τον παραδοσιακό τρόπο, η συμμετοχή του καθενός ξεχωριστά με όποιο τρόπο μπορεί,θα βοηθήσει τα μέγιστα.

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, έχουμε δίπλα μας , έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που μας τιμά με το ταλέντο του και τα μοναδικά του έργα, στηρίζοντας τους σκοπούς της HOPEgenesis. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη GalleryKapopoulosFINEarts, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση της ιδέας, επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη επικοινωνίας, κυρία Βελίσσα Μουχλή μέσω email στο : hope@hopegenesis.org

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

O AIIROH Γεννήθηκε το 1987στη Narbonne, της Γαλλίας και αποφοίτησε με πτυχίο Art& Design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη.

Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση που έχουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητική μας.

Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «popart» την οποία αναμιγνύει με επιρροές από streetart. Τα πρώτα έργα του ήταν εμπνευσμένα από Γαλλο-Βελγικά κόμικς όπως «LuckyLuke» «Τεντέν» «Αστερίξ» κλπ. Για το θέμα αυτό, δημιούργησε μια σειρά που ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και ονομαζόταν “Mixed n Pop”. Τα υλικά ήταν πολύ διαφορετικά, χωρίς κολλάζ μόνο ζωγραφική και κολλάζ με αληθινές πέτρες Swarovski.

Σύμφωνα με τους προκατόχους καλλιτέχνες της pop τέχνης, ο Aiiroh χρησιμοποιεί μικτές και σύγχρονες τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α

Τα τελευταία τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εκ νέου ερμηνεία γνωστών φιγούρων και pop χαρακτήρες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, τη Μασσαλία, Λυών, Τουλούζη, Narbonne, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός καλλιτέχνης στη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

 

Λίγα λόγια για την Κapopoulos FINE Arts Gallery

Αποσυνδέοντας την υψηλή αξία από την υψηλή τιμή, από την ίδρυσή της η Gallery το 1991, όταν η τέχνη στην Ελλάδα έμοιαζε ν’ αφορά σε όλο και λιγότερους, η Κapopoulos FINE ArtsGallery επέλεξε να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα, με ορίζοντα το ανεκτίμητο να είναι προσβάσιμο. Η απομυθοποίηση της ελιτίστικης πρακτικής, που καθιστούσε την τέχνη δυσπρόσιτη στα όρια της απαγόρευσης, ήταν θέμα χρόνου.

Μέσω των εκθέσεων και των δημοπρασιών τους, συνεχίζουν και σήμερα εντατικά την πορεία που εισήγαγε και καθιέρωσε τη μοντέρνα τέχνη στην Ελλάδα, αποδομώντας το κατεστημένο στην τέχνη: επανασυστήνοντας καθιερωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανακαλύπτοντας νέους δημιουργούς με ισχυρή διεθνή ταυτότητα, και εντοπίζοντας τον πραγματικό οργανικό ρόλο της τέχνης στην εξωστρέφεια, την καθημερινή δημιουργία και την απόλαυση ενός σύγχρονου οπτικού πολιτισμού.

 

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis

Η HOPEgenesis είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη  των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας,  με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας , τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 380 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

  • α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής  κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών,  που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.
  • β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.
  • γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.
  • δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.
  • ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.
  • στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

 

Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org

Website: www.hopegenesis.org

Email: hope@hopegenesis.org

HOPEgenesis' videos:

 HOPEgenesis at the First -Ever Virtual Gala of the THI
 HOPEgenesis &Eurolife FFH& Oμάδα Αιγαίου: ΠρώτοςΠαιδικόςΣταθμόςΠάτμου 
 HOPEgenesis NPO| English Video|2019 
 Motherhood is a right - HOPEgenesis NPO 
 #FILOS2020 
 360 μοίρες στον ALPHA TV -Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα 
 HOPEgenesis & Stoiximan.gr | Οι Ήρωες του αύριο
HOPEgenesis – Ελπίδα 

HOPEgenesis' social media:

Facebook 
Twitter 
Instagram 
Youtube 
LinkedIn 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.