H Microsoft έρχεται στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

H Microsoft έρχεται στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν σεμιναρίων Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, Powerpoint). Η δράση υλοποιείται από τη Microsoft με τη στήριξη της ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποκλειστικός συνεργάτης της Certiport/a Pearson Vue business σε Ελλάδα και Κύπρο), συμβάλλοντας έτσι στον ευρύτερο στόχο που έχει θέσει το καινοτόμο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων να εξοικειώσει τους Αθηναίους με την τεχνολογία και να ενθαρρύνει τη ψηφιακή ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership,αξιοποιεί 25 σχολικά κτίρια τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενεί μία σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για άτομα όλων των ηλικιών. Οι δράσεις της Microsoft εντάσσονται στο νέο κύμα δράσεων που θα ξεκινήσει το Φλεβάρη και θα κυλήσει έως και τον Μάιο του 2018.

Οι δράσεις τεχνολογίας βρίσκονται πολύ ψηλά στη ζήτηση των Αθηναίων, καθώς δίνουν την ευκαιρία για την απόκτηση ενός δυνατού εφοδίου για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή, η συνεργασία αυτή αποδεικνύει και έμπρακτα τη διάθεσή της Microsoft για εξωστρέφεια και για τη δημιουργία εκπαιδευτικών κόμβων, οι οποίοι θα θέσουν τις βάσεις για μία νέα ψηφιακή εποχή στο δήμο Αθηναίων.

Ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων δήλωσε σχετικά: «Μέσω των δράσεων τεχνολογίας που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, ενισχύεται ο στόχος του δήμου Αθηναίων για διάχυση της ψηφιακής τεχνολογίας στις γειτονιές της πόλης. Τα σεμινάρια της Microsoft αποτελούν την αρχή για ένα πλήθος δράσεων τεχνολογίας που θα φιλοξενήσουν τα Ανοιχτά Σχολεία, τα οποία θα εξοικειώσουν Αθηναίους κάθε ηλικίας με τον ψηφιακό κόσμο, ως μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης είναι εφικτός μόνο αν δώσουμε έμφαση στους ίδιους τους κατοίκους της πόλης, αν φροντίσουμε να τους δώσουμε αυτά τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την τεχνολογία και τα οφέλη της».

Παράλληλα, ο Πλούταρχος Ρήγας, Υπεύθυνος Τομέα Εκπαίδευσης για τη Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ανέφερε «η ανάπτυξη των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών για να μπορέσουν να επιτύχουν στην παγκόσμια αγορά εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Microsoft. Μέσω της στρατηγικής αυτής συνεργασίας με το δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Σχολεία», η Microsoft στηρίζει την ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση».

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και η κάθε ενότητα ολοκληρώνεται σε 16 ώρες μαθημάτων, τα οποία πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τις 4 ενότητες και με τον τρόπο αυτό να προετοιμαστούν για τη σχετική πιστοποίηση. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων θα γίνει το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου 2018 και για την παρακολούθηση τους είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι οι παρακάτω:

Ανοιχτό Σχολείο Πλάκας, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο
Επεξεργασία Κειμένου – MICROSOFT WORD 2013

Το σεμινάριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για την αποτελεσματική χρήση του πιο διαδεδομένου λογισμικού επεξεργασίας κειμένου, ακολουθώντας την ύλη της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν:

Δημιουργία και διαχείριση εγγράφων
Μορφοποίηση κειμένων, παραγράφων
Μορφοποίηση σελίδας
Δημιουργία πίνακα, λίστας, αναφορών
Εισαγωγή και μορφοποίηση αντικειμένων
 

Ανοιχτό Σχολείο Αμπελοκήπων, 104ο Δημοτικό Σχολείο
Υπολογιστικά Φύλλα – MICROSOFT EXCEL 2013

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη χρήση του πιο διαδεδομένου λογισμικού υπολογιστικών φύλλων, ακολουθώντας την ύλη της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist. Η διδακτική ύλη περιλαμβάνει:

Δημιουργία και διαχείριση φύλλων και βιβλίων εργασίας
Επεξεργασία κελιών και δεδομένων
Δημιουργία πινάκων και γραφημάτων
Χρήση συναρτήσεων

 

Ανοιχτό Σχολείο Άνω Πατησίων, 39ο / 141ο Δημοτικό Σχολείο
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία – MICROSOFT OUTLOOK 2013

Το σεμινάριο θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη χρήση του πιο διαδεδομένου λογισμικού διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίου, ακολουθώντας την ύλη της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist. Στις 14 ώρες εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν στη δημιουργία και διαχείριση email, ημερολογίου, εργασιών και ηλεκτρονικών επαφών.

 

Ανοιχτό Σχολείο Πλατείας Βικτωρίας, 2ο Γενικό Λύκειο – Θεόδωρος Αγγελόπουλος
Παρουσιάσεις – MICROSOFT POWERPOINT 2013

Το σεμινάριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις εκείνες που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση του πιο διαδεδομένου λογισμικού παρουσιάσεων, ακολουθώντας την ύλη της πιστοποίησης Microsoft Office Specialist. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την παρακάτω ύλη:

Δημιουργία και διαχείριση παρουσιάσεων
Εισαγωγή κειμένου, σχημάτων, πίνακα, εικόνας και βίντεο
Εφαρμογή κινήσεων στις διαφάνειες
Διαχείριση πολλαπλών παρουσιάσεων

 

Είσοδος Ελεύθερη με Απαραίτητη την Κράτηση Θέσης. Δηλώστε συμμετοχή & μάθετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.athensopenschools.gr

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.