Γυναίκα Boheme | Ο Ηλίας Χρονόπουλος παρουσιάζει το πρώτο του SINGLE

Είναι ένα τραγούδι εμπνευσμένο και αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες εκείνες που εντυπωσιάζουν, απλά επειδή υπάρχουν και κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει.

Για την παραγωγή αυτή, ο Ηλίας έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική, έχει κάνει την ενορχήστρωση, έχει τραγουδήσει, έχει παίξει τις κιθάρες και έχει προγραμματίσει τα τύμπανα και το μπάσο. Η ηχογράφηση, η μίξη και το video clip, έχουν επίσης γίνει από τον ίδιο, σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του. Το mastering έγινε από το DoctorMix.com.


Από το 2002 έως και το 2005, ο Ηλίας ήταν μέλος του συγκροτήματος Velvet Quicksand London (VQ London), το οποίο είχε έδρα το Λονδίνο και στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Olli Kamarainen (μπάσο), ο Richard Webster (τύμπανα) και, για τρεις περίπου μήνες, ο Paul Donaldson (πλήκτρα, ειδικά εφέ και κρουστά). Ο Ηλίας τραγουδούσε, έπαιζε κιθάρα και έγραφε τη μουσική και τους στίχους των VQ London. Παρόλο που το συγκρότημα είχε αποκλειστικά ελληνικό στίχο, έκανε gigs, για διεθνή ακροατήρια, σε πολυάριθμες μουσικές σκηνές του κεντρικού Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων των Half Moon, Metro Club, Bull & Gate και The Comedy. Highlight αποτελεί η εμφάνιση του συγκροτήματος στο The Mandala Stage στο Glastonbury Festival 2005 και η ζωντανή εκτέλεση 3 τραγουδιών από τον Ηλία στο Glastonbury Radio (με ελληνικό στίχο!).

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έως και το 2015, ο Ηλίας συμμετείχε στο συγκρότημα ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ μαζί με τους Γιώργο Παπαδάκη (μπάσο) και Κώστα Κουργιώτη (τύμπανα).  Με το συγκρότημα αυτό δόθηκαν gigs σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως το Ghost House και το After Dark.

Τώρα, ο Ηλίας συνεχίζει να γράφει καινούργια τραγούδια, ενώ παράλληλα σκοπεύει να ηχογραφήσει και να διαθέσει στο κοινό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της τελευταίας 15ετίας, δηλ. παραπάνω από 30 τραγούδια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.