Γυμνά Καλώδια «Λεπίδα» | Live Video Clip

Γυμνά Καλώδια «Λεπίδα» | Live Video Clip

Tα Γυμνά Καλώδια κυκλοφορούν νέο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι τους «Λεπίδα», από τον τελευταίο δίσκο τους «Έβαψα Μαύρο τον Ήλιο».

 

Το βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία Ηλία Μωραΐτη και πρόκειται για ένα επίκαιρο τραγούδι, της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε για το προσφυγικό ζήτημα. Τα Γυμνά Καλώδια με την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, την συνέπειά τους απέναντι στο κοινό τους και τη στάση τους σε καίρια σημεία της καθημερινής πραγματικότητας, έχουν κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη των ακροατών τους και συνεχίζουν να προσφέρουν ελληνόφωνο ροκ, βγαλμένο από τις πιο υψηλές στιγμές της ελληνικής σκηνής.

Η «Λεπίδα» αποτελεί σημείο αιχμής για τις μέρες που ζούμε εδώ και χρόνια, με πρόσφυγες να καταφθάνουν στις ακτές μας καθημερινά, ναυάγια και πνιγμοί ανθρώπων να αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ο καθένας με όποιο μέσο διαθέτει. Σίγουρα όχι με λήθη και απανθρωπιά.

Ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Σε όλο τον κόσμος, 70,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 25,9 εκατομμύρια πρόσφυγες, και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά. Κάθε δύο δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος αναγκάζεται να εκτοπιστεί, ως συνέπεια συρράξεων ή διώξεων. ΠΗΓΗ: UNHCR

Δείτε και ακούστε το τραγούδι εδώ:

Τα Γυμνά Καλώδια είναι:

Χρήστος Καλογράνης: κιθάρα, φωνή
Θανάσης Μπουρίκας: τύμπανα
Κωνσταντίνος Γεροδήμος: μπάσο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Σκηνοθεσία: Ηλίας Μωραΐτης
Ηχοληψία: Σταύρος Σιαμτάνης

Τα Γυμνά Καλώδια μπορείτε να τα βρείτε:

Facebook | YouTube | Blogspot 

Επερχόμενο live:
Immigraniada Festival Αντιγιορτή με Panx Romana & αδέλφια 21/12 στο Gagarin 205.

***Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη - Elias Moraitis photography - elmo photoart

***Τα γυρίσματα έγιναν σε Αθήνα, Λευκωσία και Λεμεσό - Ευχαριστούμε το ΙΛΙΟΝ plus (Αθήνα) και το RAVENS Music Hall (Λεμεσός) για τη φιλοξενία.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.