Γνωρίστε τους Glances of Bordeaux!

Γνωρίστε τους Glances of Bordeaux!

Οι Glances of Bordeaux είναι ένα κουαρτέτο Art Pop / New Wave, που δημιουργήθηκε το 2019, στην πόλη της Αθήνας (GR). Ο ήχος της μπάντας σφίζει από γεμάτα ποπ ενέργεια στοιχεία εμπνευσμένα από τη διαχρονική Brit Wave μουσική των Depeche Mode και New Order, καθώς παράλληλα χαρακτηρίζεται και απο μία διακριτική πινελιά σκοτεινής διάθεσης που παραπέμπει στην κιθαριστική χαρμολύπη την οποία τα αυτιά μας έχουν συναντήσει σε ακούσματα που κυκλοφόρησαν τα ‘90, από μπάντες όπως οι Interpol, οι Slowdive και οι Cure.

Οι Glances of Bordeaux ‘βλέπουν’ μέσα από τα μάτια ενός νυκτόβιου περιπλανώμενου της Αθήνας. Η σκιά της πόλης. Οι θαμπές μορφές στον καπνό και τα φώτα των κλαμπ. Οι μοναχικές σκέψεις ενός ανθρώπου που καλείται να βγάλει άκρη με τα παράδοξα των καιρών. Ιστορίες από το παρελθόν της παιδικής αθωότητας, που συνδέονται με ένα σχεδόν βίαιο παρόν της ενήλικης πραγματικότητας.

Τέσσερα σινγκλ, που κυκλοφόρησαν όλα το 2022, αποτελούν την εισαγωγή στον κόσμο της παραπάνω περιγραφής, τα οποία παίρνουν σάρκα και οστά στο πρώτο και ολοκαίνουργιο μουσικό βίντεο "Polyglamorous".

Οι Glances of Bordeaux θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στα πλαίσια του Communitism, στις 19 Νοεμβρίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 


Το "Polyglamorous" είναι ένα σύγχρονος σχολιασμός στις ζωές των διασημοτήτων όπως διαφαίνονται  στο περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το πάρτυ που διαδραματίζεται στο βίντεο χρησιμεύει ως μια κινηματογραφικη μεταφορά του θέματος, στην οποία το συγκρότημα δίνει μια παράσταση και αποθεώνεται από ένα ‘απρόσωπο’ κοινό που χαρακτηριστικό του είναι το ότι όλα τα μέλη του φορόυν μια ολόιδια, λευκή μάσκα. Οι μασκοφόροι οπαδοί προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή και την εύνοια του συγκροτήματος, ενώ το ίδιο το συγκρότημα φαίνεται ενοχλημένο και εξουθενωμένο, ποτισμένο με ναρκισσισμό και αδιαφορία για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Κάποια στιγμή ξεσπάει ένας τσακωμός στο κοινό, ο οποίος και εξαπλώνεται ως μια σειρά από βίαιες συγκρούσεις, μέχρι που το πάρτι αποδεκατίζεται. Το συγκρότημα συνεχίζει να παίζει απτόητο, μέχρι να χάσουν όλοι απο κάτω τις αισθήσεις τους...

Οι Glance of Bordeaux είναι:

Χρήστος Πουτουλίδης (φωνή, κιθάρα)
Ηλίας Μελικίτζε (μπάσο)
Vata Dinal (πλήκτρα)
Δημήτρης Μάστορης-Κουρμπάνης (τύμπανα)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.