Γνωρίστε το καινούριο συγκρότημα Seasons in the sun

Γνωρίστε το καινούριο συγκρότημα Seasons in the sun

Οι Seasons in the sun είναι ένα alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2022 και τον Ιούλιο ηχογράφησαν το πρώτο τους EP στο Feedback Sound Studios. Το EP έχει τίτλο "Spectrum" και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του 2023.

Το είδος της μουσικής τους είναι κάτι ανάμεσα σε alternative, psychedelic και hard rock. Από ρευστά, χρωματικά και γεμάτα ηχώ μουσικά τοπία μας μεταφέρουν σε πιο αιχμηρές, ρυθμικές και έντονες μελωδίες. Από τα ψυχεδελικά χρώματα του παρελθόντος σε πιο "καθαρές" και σύγχρονες αποχρώσεις.

Ο στίχος κυμαίνεται από αλληγορικές ιστορίες μέχρι ζητήματα που αντανακλούν στο σήμερα. Βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε ήχους από δεκαετίες 70’s και 90’s, ενώ σε στιγμές δανείζονται και jazz, acid rock και funk στοιχεία. Παίρνουν λίγο απ’ όλα αλλά στην ουσία δεν κατατάσσονται κάπου πραγματικά.
 


Το όνομα τους προκύπτει από το ομώνυμο τραγούδι "Seasons in the sun", με στίχους του Rod McKuen. Το τραγούδι αυτό αποτελεί αγγλόφωνη διασκευή του βέλγικου τραγουδιού "Le Moribond" που γράφτηκε το 1961 από τον Jacques Brel. Και οι δύο εκδοχές, παρότι διαφέρουν υφολογικά, αναφέρονται σε έναν άνδρα, ο οποίος μοιράζεται τις τελευταίες του σκέψεις με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Συγκεκριμένα καλεί καθέναν από αυτούς ξεχωριστά και αναπολούν για το παρελθόν, περνώντας παράλληλα κάποιο μήνυμα στο τώρα. Η φράση που επαναλαμβάνεται συνεχώς είναι η εξής: ‘We had joy, we had fun, we had seasons in the sun’. Το παραπάνω, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οι καλές στιγμές, μέρες ή εποχές.

Για τα μέλη του, αυτή είναι η ουσία του συγκροτήματος. Μια καλή φάση. Μερικές φωτεινές στιγμές κάτω από τον μουσικό τους ήλιο. Μελωδίες αργά το βράδυ της Τετάρτης και γέλια στο διάλειμμα της πρόβας.

Οι Seasons in the Sun είναι οι:
Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου – Φωνή
Δαμιανός Μετικαρίδης – Ντραμς
Μάνος Βλάχος – Ηλεκτρικό Μπάσο
Κλέαρχος Θεοδώρου – Ηλεκτρική Κιθάρα
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.