Γνωρίστε την Zsüd και το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Rewiring"

Γνωρίστε την Zsüd και το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Rewiring"

Η Zsüd η νεαρή καλλιτέχνις από την Ουγγαρία, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο LP της με τίτλο "Rewiring". Περιλαμβάνει 11 τραγούδια που θυμίζουν σελίδες ημερολογίου. Κάποια περιγράφουν καθημερινά συναισθήματα ενώ άλλα περιέχουν αφηρημένες φιλοσοφικές ερωτήσεις. Το άλμπουμ κινείται σε μεγάλο εύρων μουσικών ειδών, ενορχηστρώσεων και διαθέσεων. Κι αυτό που «δένει» όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία είναι η ίδια η «αλλαγή» που βρίσκεται σαν σπόρος στον βαθύτερο πυρήνα μας και μας επανασυνδέει με αυτόν. Το άλμπουμ τεκμηριώνει την «αλλαγή» αυτή, αφού τελικά όλα τα διαφορετικά μουσικά «περάσματα» μπορούν να γίνουν πολύ οικεία στον ακροατή. 

«Έγραψα τα πρώτα τραγούδια το 2018. Χρησιμοποίησα δικά μου συναισθήματα αλλά και συναισθήματα που συνάντησα στο κοντινό μου περιβάλλον. Επιπλέον ήθελα να δώσω χώρο σε φιλοσοφικά ζητήματα. Προτιμώ να αλλάζω κατά καιρούς τη ροή του τρόπου που γράφω τραγούδια: κάποια ξεκίνησαν στο πιάνο ενώ άλλα από στοιχεία σχεδιασμού ήχου ή ακόμα και από τους στίχουςΘα ήθελα πολύ να τραγουδήσω αυτά τα τραγούδια ζωντανά στη σκηνή, αλλά ποιός ξέρει πότε μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Εν τω μεταξύ, δουλεύω ακάθεκτη: ο υπολογιστής μου είναι γεμάτος τραγούδια-προσχέδια που περιμένουν να ολοκληρωθούν. Καθώς το "Rewiring" αφορά τον εκλεκτισμό, θα ήταν μια ωραία αλλαγή να συνεχίσω με ένα concept-άλμπουμ κι έχω ήδη μερικές ιδέες για αυτό. Επίσης, θα ήθελα να κάνω περισσότερες συνεργασίες καθώς τα δύο τελευταία χρόνια δούλευα τελείως μόνη." συμπληρώνει η Zsüd για τη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ και τα μελλοντικά της σχέδια.  
 Η Zsüd είναι παραγωγός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Αγαπάει να πειραματίζεται με κινηματογραφικά και ηλεκτρονικά στοιχεία χωρίς να απομακρύνεται ιδιαίτερα από την pop μουσική. Ως παιδί, σπούδασε κλασικό Πιάνο και Θεωρία Μουσικής. Αφού απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική, επέστρεψε στη μουσική και ασχολήθηκε με την ηλεκτρονική πλευρά της. Επίσης έχει σπουδάσει Μουσική Παραγωγή και Σχεδιασμό Ήχου ενώ συνεργάζεται με το imPro, τη Σχολή Μουσικής και Τεχνολογίας της Βουδαπέστης. Το ντεμπούτο άλμπουμ της κυκλοφορεί στις 12 Μαρτίου 2021.

* Ακολουθήστε την Zsüd σε facebook | instagram | youtube | spotify |

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.