Γιατί θα πάμε στο 7o Athens Video Dance Project

Γιατί θα πάμε στο 7o Athens Video Dance Project

 Για 7η χρονιά διοργανώνεται το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT,  ένα τετραήμερο διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στα τέλη Απρίλη (27-30 Απριλίου 2017).

Φέτος θα παρουσιαστούν περισσότερα από 150 videodance έργα μικρού και μεσαίου μήκους από 36 χώρες και 15 ταινίες χορού. Μοιρασμένα σε έξι κατηγορίες (OFFICIAL SHORTS, MEDIUMS, FRESH, FILM LOOK, DOC, SPECIALS) τα έργα προσφέρουν στο κοινό πληθώρα επιλογών τόσο από ελληνικές όσο κι από ξένες δημιουργίες στο χώρο του videodance.  Στην ενότητα Εxchange Screenings φέτος θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να δούμε δουλειές από αρκετά διεθνή φεστιβάλ όπως το CINEDANS (Amsterdam), το L'Alternativa (Festival de Cine Independiente de Barcelona), το LOIKKA (Helsinki), το COORPI (Torino), το DesArts//DesCines (Saint-Étienne) και το SinemaDansAnkara (Ankara). Χορός, χορός, χορός!

Το φεστιβάλ ξεκινά με το  ειδικό αφιέρωμα US-and-THE OTHERS, που αφορά στο ζήτημα της ετερότητας, και περιλαμβάνει προβολές ταινιών και φωτογραφικού υλικού, αλλά και διαλέξεις τόσο με δημιουργούς όσο και με επιστήμονες. Η είσοδος στο αφιέρωμα αυτό είναι δωρεάν κι υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υπό τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του κράτους.

 

Τις υπόλοιπες τρεις μέρες του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν  παραστάσεις χορού και πολυμέσων από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες στο χώρο του χορού, του video και των εικαστικών κι από σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού (Ακτίνα, Ραλλού Μάνου, Βασιλική Μαρούλη, Μοριάνοβα-Τράστα, Άννα Πέτροβα - Μάρω Μαρμαρινού).

Έχοντας ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα σας προτείνουμε το έργο Black Leg, μία audio visual dance performance. Ξεχωρίζουν επίσης το έργο με τίτλο «Serendipity» από την Σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ (28/4) και το εκ Γαλλίας ορμώμενο ντουέτο «ΑΡ 15», βραβευμένο το 2013 με το New York Bessie Award for Outsatnding Performance(29/4).

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ WIM για τους λάτρεις κι όχι μόνο του γνωστού χορογράφου και σκηνοθέτη Wim Vandekeybus (ώρα προβολής: 22:15), όπου παρουσιάζονται στιγμές από τη ζωή και το έργο του μέσα από την κινηματογραφική ματιά της αδερφής του και filmmaker Lut Vandekeybus.

Πέραν των πολυάριθμων θεαμάτων, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν κι εργαστήρια που αφορούν στον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση, το videodance και την performance, τα οποία θα λάβουν χώρα από τις 22 έως και τις 30 Απριλίου.

Η είσοδος για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ(28-30/4) είναι 5€.

Γιατί όπως έχει πει κι η μεγάλη Martha Graham «ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής».

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.